Inget partande, eller kvinnor kan göra två saker samtidigt.

Nej, det blidde inget party ikväll, för stackars Matilda ligger hemma me feber och förskylning, och det är ju inte så kul kanske och ha en massa människor där då. Speciellt inte festande människor! Så kvällen blir spenderad med plugg av mikrobiologi och så ska de låta på dumburken. Äna banäna ska ju te göteborg och spela volleyboll så jag får vara helt själv. Men nästa helg far jag hem till Degerfôrs igen. Gôtt säger vi om det, eftersom det kommer bjudas på lite av varje, och det är sånt vi gillar!

Har varit i skolan idag, hade föreläsning om neuropsykologi, va rätt kul. Och Heléne våran föreläsare var himlans kul alltså! Och jätteduktig föreläsare såklart. Pratade om bla kärlek och massa transmittorssubstanser, och det är skrämmande intressant vad halten serotonin och dopamin faktiskt kan avgöra livet för en människa. För den som inte visste så leder för låg halt serotonin till depression, och för hög halt dopamin leder till schizofreni. Och jag tycker personligen sånt är intressant, alltså psykiska störningar. Jag vet inte varför, läskigt spännande på något vis. Och det är jätteroligt och kunna lite sånt där faktiskt, för man får en annan uppfattning om hur person mår och vad vissa saker faktiskt kan bero på. Om ni som jag tycker det är ganska intressant med psykiska störningar och se hur det faktiskt kan gå för personer med psykiska störningar borde se "A Beautiful Mind" med Russel Crowe (om ni inte redan sett den). Den handlar iallafall om en man som har paranoid schizofreni (en svår variant av schizofreni), som gör att han ser och hör saker som inte finns på riktigt. Även fast han har sin sjukdom vinner faktiskt den här mannen (John Nash) nobelpris i ekonomisk vetenskap, vilket tyder på att det är inte långt mellan geni och galenskap. Och den här historien är faktiskt verklighetsbaserad. Så se den, den är underbart bra! Och Russel Crowe har aldrig varit bättre! (Jo kanske i Gladiator), och han blev oscars nominerad för den rollen. Aja, se den iallafall!

Även under föreläsningen idag har jag fått det vetenskapligt bekräftat att kvinnor kan göra fler saker samtidigt, vilket män inte kan automatiskt utan måste träna sig till (dock har män lättare att bli specialister på något), och detta har med corpus callosum (hjärnbalken, som finns emellan de två hemisfärerna) att göra.

Aja, nu ska jag göra nånting annat. Bloggar kanske senare!

Love /
          


Om ni redan har sett "A Beautiful Mind" och vill ha filmtips rekomenderar jag: The Green Mile (den gröna milen), Forrest Gump, Rainman och såklart den lilla sjöjungfrun ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0