13 mars '13 - Känslor.

 
Hej på er!
Sitter här och funderar lite för mig själv. Framför allt är det känslor som jag filurar på. Inte så att jag känner mig särskilt känslosam eller är ledsen eller så, utan mest att jag funderar på känslor i allmänhet.
     Ikväll var jag med Freddis på ishockey. Mötte upp mamma & pappa där oxå, så hela familjen var idag på hockeymatch. Det var Bofors (heter egentligen BIK Karlskoga numera.. men kommer alltid vara Bofors IK för mig) mot Oskarshamn.  Det var en match som handlade om ifall Bofors nu skulle ta sig till kvalserien för Elitserien, medan Oskarshamn redan var "utspelade" från den chansen. Dock förlorade Borfors, vi gick lite i förtid och då stod det 4-2 till Oskarshamn.
     Jag är personligen inte särskilt sportintresserad, men jag tyckte det var trevligt och följa med idag. När jag std där inne i ishallen så blev jag lite full i skratt. Tänk vilka känslor sport egentligen frambringar? Jag blir lika förvånad varje gång man får höra den glädje eller ilska som exempelvis en ishockeymatch frambringar. Som person blir jag själv känslomässig, eller hur jag nu ska kalla det, när jag läser en bok, ser en film eller hör musik - och då både känner glädje och sorg. Och då blir jag så fundersam samt väldigt nyfiken på vad det egentligen är som gör att vissa blir så engagerade i en sport, ett lag, en spelare osv att de till och med gråter av glädje eller sorg över en vinst eller förlust. Vad är det som gör att sport frambringar så många känslor hos åskådarna? Och att vissa av dessa människor uttrycker sina känslor så offentligt. Inte för att jag tycker att det är något fel, jag bara tycker att det är facinerande. Är nog inte så många som skulle gorma och gasta och hej & hå på stan direkt!
     Fast mänskligt beteende är både komplext och intressant. Även djurs, vår likheter och olikheter. När jag gick tredje året på gymnasiet (känns som hundra år sedan faktiskt! Dock bara 5 faktiskt!) så läste jag biologi B. Ett delmoment av den kursen var just etologi (läran om djurs beteende). Och då fick vi tillsammans med natur tvåorna och ettorna åka till Kolmården djurpark och studera apor. Det låter kanske inte så roligt, men det var faktiskt ganska trivsamt. Vi skulle då studera schimpanser i en timma. Min apa som jag idag inte kommer ihåg tyckte nog livet var rätt trivsamt då han satt på sin gren och käkade banan och kliade sig på pillefjonken i en timme ;) Det var iallafall kul och se hur aporna intergrerade med varandra och hur mycket (eller i mitt fall lite) dom gjorde under en timmes studerande.
 
Allefall, så tänker jag inte prata mer om känslor eller beteenden eller nått, utan nu tänker jag gosa ner mig under min filt och fortsätta läsa Da Vinci-koden och trivas!
 
Ha det gott!
 

10 mars '13 - HIMYM

 
Godkväll!
Sitter och tittar på How I Met Your Mother. Går nya avsnitt på sexan. Kul och se nytt faktiskt, går ju mest repriser annars. Är även inne på min andra blåbärsmuffins. Mina föräldrar kom in till Örebro och överraskade oss i eftermiddags. Med sig hade dom smörgåstårta, kladdkaka & nämnda blåbärsmuffins. Jättegott, men tocken kaloribomb! Åt bara lite kladdkaka då vid fikat, och nu ikväll blev det (snart) två muffins till kvällsmat. Var så längesen jag käkade det! Vi äter ju en väldigt kolhydratfattig kost hemma hos oss just nu, och det är väl egentligen inte så fel. Är ju alltid kul när vågen visat nästan -5 kg. Så jag kanske inte behöver gömma mig i vassen i sommar ;)
Annat plus är att jag & Cattis ska iväg och köra ett gympa medel-pass på Friskis imorgon, så jag äter muffinsarna med halvgott samvete :)
 
Annars idag hade vi ju tänkt och försöka tömma lägenheten i Brickis, men då kom ju mamma & pappa. Så dom var här några timmar och vi tjötade och sådär som vanligt. Trevligt med lite besök! Sedan har jag läst i min spännande bok "Kung Liljekonvalje av dungen" av Maria Lang. Osså har jag kikat runt lite efter en bröllopsoutfit. Våra kompisar J (som btw är en gammal studiekompis) och hennes fästman H ska gifta sig i april. Känns jättekul att vi är bjudna! Är vår första inbjudan som par! Fick dock några veckor senare en inbjudan till mitt kusinbarn C:s dop den fjärde maj. Dock kan jag inte delta eftersom jag, mamma, Anna & Annelie åker till Nice då. Så Freddis & pappa ska nog gå dit. Hade annars gärna varit där, älskar att gå på dop & bröllop o så :)
 
Nej, nu ska jag götta ner mig i soffan! Ha en god kväll!
 
Puss & Kram.
 
ps. Kan inte Sears öppna butiker i Sverige med? De har sjukt snygga kläder & skor!
ps 2. Kolla gärna in min resblogg oxå för o läsa om mina resor & kanske få lite inspiration, vad vet jag? :) http://beasresor.blogg.se/
 

9 mars '13 - Nytt år och nya tag!

 
Nytt år, nya möjligheter, nya tag! Saker man troligtvis skriver 1 januari varje år, även jag... oftast! Men jag har inte gjort det i år. Jag har ju faktiskt inte skrivit en rad här på bloggen sedan i augusti förra året. Det har bara inte kommit sig för det. Jag har inte haft nån blogglust, men satt och kollade runt på lite vänners bloggar och fick helt plöstligt blogglusten tillbaka. Kan inte lova att jag kommer skriva varje dag, eller ens varje vecka, men då och då är ju alltid trevligt med en uppdatering. Eller hur? :)
 
Sooo, what's new with me? Ja, jag kan börja med att meddela att jag är fast anställd på avdelningen jag jobbat på sedan ett år tillbaka. Tog 10 månader och några dagar innan jag fick det. Känns fantastiskt bra! Så nu har både Fredrik & jag fasta jobb här i Örebro. Vi har även fått en ny lägenhet. En stor tvåa på 76 kvm. Fredrik jobbar tvärs över gatan och det är närmre till både mitt jobb och till stan! Det enda "negativa" är att bussarna går dåligt på helgerna! ;) men det är sånt man får ta!
Har fått in nya & härliga människor i mitt liv sen jag flyttade hit. Känns roligt! Sen har jag turen att ha mina gamla pärlor i livet oxå såklart! :)
 
Framtiden känns just nu ljus. PÅ nära sikt ser jag fram emot några härliga resor, en förhoppningsvis varm & skön sommar (med 5 veckors semester!) samt massa annat skoj! På lite längre sikt hoppas jag på att få med my man till USA för att spendera ett (eller flera!) år med att läsa en masterutbildning i omvårdnad. Högst på listan står Los Angeles, då jag alltid velat bo där, men hela Kalifornien eller amerikanska södern (där solen skiner mycket!) står högt med. Jag saknar att plugga väldigt mycket, jag saknar Jönköping till och från, och saknar såklart mina vänner som jag inte träffar så ofta! Tur man hörs ibland ändå :)
 
Nej, nu ska jag glutta lite på filmen som går (Helens små underverk) innan jag nannar kudden bredvid min bästa!
 
Godnatt & sov gott!
 
 
 

RSS 2.0