Tis 30 nov '10 - Hemlagad mat :-)



Sitter här och är superdupermätt. Har nyss fått hemlagad mat som min söta prins lagat åt mig. Blev kycklingfiléer och hemmagjorda potatisklyftor. Supergott iallafall !

Har idag annars varit i Karlskoga med Lollo. Käkade kinamat till lunch, gick på stan och lämnad tillbaka några böcker på bibloteket. Sedan åkte vi och besiktade Lollos bil. Jag trodde verkligen vi skulle hamna i hålet ;) men roligt hade vi !

Sedan har jag varit hemma hos mamma & pappa och packat in julklappar, lyssnat på musik och mys med Elliott.

nu ska jag sätta mig och leta lite vetenskapliga artiklar till min rapport !

Ha de gott ! Puss Hej !

Imorrn drar vi ! ♥  




  

Mån 29 nov '10 - Hemfärd idag



Japp, idag åker jag hem till mitt kära Värmland över en hel vecka, förutom tre dagar som ska spenderas i mysiga Kiel ons-fre. Och tåget verkar inte vara försenade något just nu, när jag kollade trafikinfon på sj:s hemsida. Visst kan det dyka upp något plötsligt, men det verkar som att tågen börjar rulla idag iallafall :)

Annars hade jag seminarium i skolan idag. Gick bra, men tråkigt när man stressade och la ner tid när man inte han med mer än ett citat iallafall. Men tur att det inte var jobbigt. Sen käkade jag lunch i skolan, spaghetti och köttfärsås.

Nu har jag nyss klätt på mig extrakläder. Man vet ju inte hur kallt det blir att vänta i Falköping. Får säkert sitta där i minst 20 minuter och frysa. Därför åkte leggings på under byxorna, samt tjockare strumpor och en extra tröja. Hellre att jag har för mkt kläder, än att jag fryser. Var säkert åtta minusgrader här i morse, så jag har frusit nog idag !

Blir ett kort inlägg, för nu ska jag packa det allra sista ! Ha det gott, skriver när jag kommit till Degerfors.

2 dagar kvar till Kiel ! ♥   



Mån 29 nov '10 - seminarium och hemfärd om några timmar.



Ja, nu borde jag egentligen sova, för jag ska upp klockan sju. Ska snart försöka och sova. Ska bara nattblogga lite först...

Klockan har slagit midnatt och jag är fortfarande vaken. Tomten är säkert det också om man frågare Victor Rydberg. Har ikväll pluggat både Pedagogik & ledarskap (gjorde klart uppgiften till seminariet imorgon) + läste lite om nervssystemet till anatomimuntan. Sen har jag läst i min tvillingbok "Svikna löften", för den som inte känner mig så är jag nog det största, eller åtminstone äldsta tvillingboks-fanet. Har läst dessa böcker sen jag var 8-9 år, vilket är ca 14 år, och är inte långt ifrån att ha alla, verkligen alla böcker, och då känner jag det som en utmaning att fortsätta samla och läsa dem, trots att jag idag är 21 år och de inriktar sig mer mot 9-13 år. Men men... det är skön och lättläst avkoppling från skolan, och är väldigt skönt och ha med sig när man åker tåg eller är på solsemester o inte orkar engagera sig i en 500 sidors roman eller nån annan jobbig bok :P Jag brukar läsa tvillingböcker o dylikt eller sanna berättelser (typ sånna böcker jag läser bara :P).

I somras när vi var på Rhodos läste jag boken "Ökenblomman återvänder" av Waris Dirie. Är fortsättningen på "En blomma i Afrikas öken". Har ni inte läst dom, då har ni två fantastiska böcker o se fram emot. Plöjde igenom den första på kort tid båda gångerna jag läste den. Man stäckläser för man kan inte lägga ifrån sig dom. De är hemska, men otroligt bra. Ungefär som alla andra sanna berättelse böcker jag brukar läsa. Men sån är jag, och jag tycker böckerna stärker mig som person samtidigt som det stäcker min tro på att göra nått bättre ! Har en dröm... behövs bara resurser !

Annars idag, eller rättare sagt igår, eftersom det är nytt dygn nu, så var jag och Anna på julskyltningen på stan. Anna inhandlade nytt knivset (eller nått sånt) medan jag bara köpte ett par nya örhängen. Försöker bygga upp min örhängessamling igen eftersom det finns en viss F som slarvade bort min andra samling i flytten från första lägenheten till första huset. Men så är det. Ska på jakt efter dom bland kartongerna i källaren när jag är hemma nu över jul :) kan ju ha turen och hitta dem. Man kan aldrig ha för mycket av örhängen , så är det bara !

Time to sleep.. seminarium o hemgång imorgon !
Godnatt !

2 dagar till Kiel ! ♥  


Nu tändas tusen juleljus
på jordens mörka rund
och tusen, tusen strålar ock
på himlens djupblå grund




Sön 28 nov '10 - Första advent.



Idag är det första advent. Mysigt ! Har dock ingen adventsljusstake o tända idag, så jag får tända alla mina små lyktor och sådär. Det är härligt :) Idag om en liten stund ska jag och Anna ner till stan och gå på julskyltningen och äta jättesen lunch. Ska bli mysigt. Hoppas det finns något stånd där man kan få glögg. Det är så mysigt gott ! Och man får faktiskt dricka det när det är första advent. Dock ska jag försöka och hålla mig ifrån julmusten till dagen före julafton. Då är det uppesittarkväll och då får man dricka julmust !

Annars började jag på rapporten igår. Det känns skönt. Fortsättningen får dock göras när jag kommer hem från Tyskland och är i Degerfors. Då har jag tre hela dagar och hålla på med det. Det blir bra.

Imorgon åker jag hem. Ska bli skönt. Har längtat så efter Fredrik, mamma, pappa och Elliott. Det har verkligen varit tungt och inte kunnat åka hem till dom på fem veckor. Men nu är jag ju hemma en hel vecka, och så dröjer de två veckor igen så är jag hemma igen i nästa tre veckor. Det ska bli mys och fira jul och allting. Det är härligt.

Nej, nu ska jag göra mig iordning de sista. Bussen går om en kvart!

3 dagar kvar till Kiel ! ♥   


Första Advent


När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla är så glada
att få fira advent




Lör 27 nov '10 - Tunneln



Befinner mig just ni i tunneln av för mycket av göra. Känner det enda in i märgen och alldeles stressad över allt som händer och sker omkring mig. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera situationen, och idag kände jag bara att bägaren rann över en stund, och drog täcket över hela mig för att stänga världen ute, bara för en ynka timme. Efter ett x antal samtal med mamma så känns det något bättre. Har ju även kommit igång med min rapport, och har bara en grej kvar på bakgrunden. Känns väldigt skönt, eftersom den här rapporten är den största stressfaktorn just nu. Men det är väl bara och kämpa på och ge järnet. Det får väl helt enkelt gå som det går, och hoppas att det leder till ett E (ungefär G), om inte högre makter hjälper mig till högre betyg vill säga..

Annars idag vaknade jag tjugo i tio. Var skönt. Har sovit gott i natt. Förutom att jag blev väckt inatt av en pojkvän som ville höra vad jag gjorde klockan två på natten ;) han är för skön min Freddis !
Vid tio i elva åkte iallafall jag och Anna till a6. Vår shoppingtur började på HM. Jag köpte nya tjocka leggings, hårspray och nya örhängen - stora guldringar (Har ett par som en vis F har slarvat bort =P). Sedan lunchade vi på Soya. Blev Malaysian Curry Chicken som vanligt. Gott som tusan, och jag är fortfarande mätt =) sedan kollade vi in lite andra affärer och doftade på parfymer på Åhléns. Sedan gick Anna bort till HM igen för och pröva en klänning, och då passade jag på att kolla efter nya högklackade stövlar på Skopunkten. Klacken på mina gamla favoriter har gått av och går inte och laga :( allefall, inne på Skopunkten hade dom mycket högklackade skor, men inga högklackade stövlar knappt. Usch ! Har aldrig kännt mig så otillfredställd när jag gått ifrån en skoaffär - NÅNSIN ! Så nu ska jag kolla på Deischmanns sko här i stan och även kolla i Kiel när vi är där nästa vecka. Jag klarar mig inte utan ett par högklackade stövlar. Det bara är så. Livsviktigt liksom ! Nästan lika viktigt som syre ;)

nej, nu ska jag fortsätta skriva på min rapport. Ha en fortsatt trevlig lördag, så kanske jag skriver lite senare.
Puss & Kram !

4 dagar kvar till Kiel ! ♥





Fre 26 nov '10 - En cell-sam historia.



Hej, kvälls/nattbloggar lite nu innan det är dags för JB och hälsa på ! Är faktiskt trött idag. Men det är inte konstigt. Jag har sovit ca 5 timmar inatt och spenderade en heldag i skolan. Har dessutom tvättat också. Gick bra och smidigt :) alltid så skönt och få nytvättade och rena kläder. Ska ta mig tid imorgon och söndag att packa väskan. Då kommer dilemmat. Vad ska med ? Vad ska jag ha med mig hem till Degerfors och vad för kläder ska jag ha när jag åker till Kiel ? En klänning har jag i samråd med Lollo bestämt. Är min smaragdgräna cocktailklänning som jag så fyndigt bara har använt en gång, och det var på nyårsafton senast jag var i Kiel. Men den är fin. Sen får vi se vad mer som åker ner. Än välfylld resväska lär det bli iallafall ! Ska ju ha ca ett ton kursböcker med mig hem också. Får sätta mig och börja med rapportskrivningen imorgon. Bara man kommer igång blir det oftast lättare och fortsätta. Jaja, nog om skolan.

Nu på kvällskvisten har jag varit över hos Anna och titttat på idol och spelat TP med barnfrågor. Jag vann ! (Men jag är ju bäst på TP också;] hihi). Min favorit i idol är Minnah, och jag är glad att hon är kvar. Tyckte hon gjorde en jättebra version av Hearts gamla låt Alone. Lite synd att Linnea åkte ut dock, för hon var också superbra ikväll !

När jag sen kom hem ifrån Annis har jag stoppat i mig massa Nonstop och druckit god Champis. Har haft riktigt fredagsmys, utan plugg. Det är alldeles förträfligt härligt ibland. Nu ligger jag här i sängen och bloggar lite. Ska snart kolla på en Cell-sam historia. Idag handlar det om nervsystemet. Ett invecklat men ack så intressant område. Jag kan för min värld inte förstå hur nått kan vara så avancerat som hjärnan och nervsystemet. Det är sjukt invecklat ! Läste 1/3 av kapitlet i kursboken igår. Dock kände jag att palletten trillade faktiskt lite neråt. Det kändes så härligt att de gick upp ett ljus för mig, och att jag äntligen fattade något som jag ej fattat förut. Kommer ju behöva läsa ännu mer för att klara muntan. Men det är ändå en bit på vägen när man känner så. Jag har kommit en bit på min omtentaresa. Det känns gött.

Imorgon ska jag och Anna åka till a6 för att shoppa & luncha lite. Var längesen vi gjorde det. När jag precis flyttat hit var vi där jätteofta. Nu den här terminen har det varit väldigt mycket för mig i skolan och så att jag har inte hunnit vara social. Känns tråkigt, men det är sant. Därför är det kul att jag och Anna hinner träffas lite nu iallafall.
Senare på eftermiddagen ska jag ev. åka hem till min klasskompis Mia för och plugga anatomi. Känns skönt och ha någon o bolla idéer och tankar om. Man lär sig så himla mycket när man arbetar tillsammans. Det fick vi ju lära oss idag på teamsamverkansföreläsningarna. Det är härligt.

Nej, nu ska jag sätta igång filmen och krypa under täcket och mysa.
Godnatt !

5 dagar kvar till Kiel ! ♥  



Fre 26 nov '10 - Förutfattade meningar är dumt !



Idag har jag lärt mig att det är dumt med förutfattade meningar. Hade förväntat mig en gööörjobbig heldag med massa tråkiga föreläsningar. Tji fick jag ! Har varit med om några utav dom bästa föreläsningarna i mitt liv, och lyssnat på den bästa föreläsaren hittils. Och till på köpet kom han från Wales och pratade engelska. Och jag fattade allt ! STOLT BEA ! Dagen handlade om teamsamverkan, och hur beroende vården är av alla professioner och att dessa samsas och arbetar tillsammans. Jätteroligt måste jag säga. Tänk att man kan ha så fel :)

Annars har jag planer på att plugga en hel del. Sen börjar min tvättid klockan fyra, så jag har ett par timmar i tvättstugan och se fram emot. Fast jag har inte så mycket tvätt, så de går nog snabbt. Max fyra maskiner skulle jag tro.
Ska kanske även titta på idol tillsammans med Anna. Får se om vi hinner mellan allt pluggande :P

Nej, nu ska jag göra nått annat. Skriver senare !
Tooodles !

5 dagar kvar till Kiel ! ♥   


tors 25 nov '10 - Skrivfelnissa och anatomi !



Hallå igen !
Ett litet snabbinlägg blir det igen. Såg att skrivfelsnisse varit framme och skrivit onsdag istället för torsdag, så jag ändrade. Eller jag kanske inte ska skylla på nån skrivfelsnisse ! Det är helt enkelt jag som inte har koll på dagarna, haha. Inte lätt och vara liten i denna stora värld ;)

Annars ska jag sätta mig ner och plugga anatomi. Har muntlig tenta den 9 el 10 dec. Ska åtminstone gå och göra ett försök då. Kan ju aldrig skada o försöka. Jag gjorde ett försök på Omvårdnad 3, se hur de gick me de ! :) Ett C. Det är grejer det !

Har nu på kvällen pratat med bästaste Lollo om allt mellan himmel och jord. Vi ansåg att det är dyrt och ringa när man har kontantkort. Men jag väntar nog och byta till abonemang tills jag är klar med skolan och har en fast inkomst. Det blir bra det.

Nej, nu får jag avsluta detta korta inlägg och ta tag i studierna !
Puss & Hej !

6 dagar kvar till Kiel ! ♥   



tors 25 nov '10 - Christmas Carols !



Eftersom det inte är så långt kvar till jul, och jag längtar sjukt mycket, så lyssnar jag på julmusik :) det är alltid trevligt ! Och det är musik man känner igen också.
Jag har även idag julpyntat min lilla lya med två ljusstakar i fönstret och en stjärna i fönster. En silvrig platsgran på TV:n, en ljuslykta på barbordet och 12 små ljushållare utspritt i hela rummet (tända är dom också såklart!). Det är så mysigt.

Annars har jag inte hunnit pluggat nått än. Eller hunnit har jag väl, orkar är mer sant. Jag är lat, jag vet ! Det har jag vetat dom senaste 21 åren så ;) hihi. Har istället fortsatt kolla på A Muppet Christmas Carol. Är inte mycket kvar nu. Är inne på the Spirit of Christmas Future. Alltså den sista anden/spöket :) den är så mysig film. Sen har jag varit på Ica och handlat diverse. Bla Pepsi och Ostbågar. GOTT KAN JAG LOVA !

Nej, nu ska jag göra nått annat, see you later !

6 dagar kvar till Kiel ! ♥



tors 25 nov '10 - Bambi på hal is !



Japp, idag har jag agerat Bambi på hal is. Var på väg nerför min backe påväg hem, och så låg det lite snö, och där gick jag, och under var det en isfläck. Vem drattade då inte med baken för ner i den kalla backen ? Jo, jag ! Mötte en farbror som sa att det var nog bäst och ha skridskor på sig. Hålller med ! Är säkert 100 ggr stabilare än mina sneakers. Men jag har inte orkat hämta mina vinterboots än. Får göra det idag. Ska ändå upp och hämta julsakerna så. Snart är det dags ! Imorgon är det fyra veckor kvar tills det är jul, och på söndag är det första advent. Åh, så mysigt ! Och det mysigaste av allt är att nästa söndag är jag hemma hos familjen i Degerfors. Då ska jag bara mysa och umgås med Fredrik, mamma, pappa & Elliott. Och tända ljus !

Annars har jag varit i skolan idag. Först handledning om vår rapport. Var till jättemycket hjälp ! Så nu är jag inte helt panikslagen längre (mest pga omvårdnadskursen) men så är det. Sen jobbade jag tillsammans med A, B och E i våran grupp med sista gruppuppgiften, så långt vi kunde göra idag, ska göra mer när jag är tillbaka från Degerfors efter min minisemester !

Nu hade jag tänkt och få på mig ytterkläderna igen och gå till Ica. Ska köpa ostbågar och cola, så jag orkar med kvällens plugg och lite TV-tittande också. Är så skönt och komma upp tidigt och sen hinna göra mycket innan klockan är så mycket. Det är härligt.

Nej, dags o aktivera sig ! Tjingeling !



6 dagar kvar till Kiel ! ♥  






Tors 25 nov '10 - Kan inte sova !



Åh, vad jobbigt det är och inte kunna sova när man ska det ! Bläää... Ska ju upp tidigt imorgon, har nån slags handledning i Tema Ledarskap 8.30-10.00 imorgon. Får hoppas att det ger något till rapporten som jag inte alls börjat med. Har haft så mycket annat och plugga på att de får komma igång snart. Börjar dock förstå hur det ska gå till ! :) Det är skönt.. Men sen har jag ju anatomin också. Tur att inlämningen av rapporten är nästa vecka, och anatomi-muntan är veckan efter.

Idag har jag ju varit i skolan 12-16.30. Hade egentligen föreläsning imorse, men ansåg att jag hade annat viktigare för mig. Men åkte iallafall till skolan till lunch, där jag käkade strömming och mos. Det var gott, men efter halva portionen så var matlusten försvunnen. Antar att nervositeten tog upp all min energi. Sen vid 13.15 jobbade jag tillsammans med A, B och E. Och vi var väldigt effektiva idag, och fick typ klart vår gruppgrej. Det var skönt :)
sen runt fyra fick vi ju reda på våra resultat i Omvårdnad 3. Jag fick ju som bekant ett C. och jag är fortfarande glad.
Pågrund av detta så valde jag att INTE plugga idag. Mitt närmaste plugg var att jag kollade på två avsnitt av en Cell-sam historia. Se det om ni inte sett de ! Kan vara världens bästa tecknade program. Är pedagogiskt som sjutton och handlar då om hur kroppen fungerar fysiologiskt. Kollade igår om hjärtat. Idag var det andningen och hjärnan. Och det är roligt och kolla också, när jag kan fysiologin också. Se det som sagt ! Är asbra !

Vad finns det mer och skriva om ? Inte så mycket just nu.. Har nyss kollat på Roast på Berns på femman. Är lite halvkul när man inte kan sova. Men får nog bli lite mer cell-sam historia. Är bättre :)

Ha det gott !


Ons 24 nov '10



Hej på !
Sitter och kollar på Grey Anatomy. Är superkul när man fattar alla de roliga latinska termerna de använder. Dom är jobbiga och lära sig, men roliga när man kan dem.
Brukar inte kolla på Greys men fanns inget annat på TV så de får funka idag. Började kolla på A Muppet Christmas Carol (Mupparnas julsaga). Är ju bara 1 månad kvar till jul nu. Vart tog tiden vägen ? Men nog tusan måste jag erkänna att jag längtar ! Julen är den bästa tiden på året... tycker inte ni ? Man umgås, äter gott, dricker supergod julmust (som jag ska hålla mig borta ifrån tills dan före julafton) och får julklappar. Det är härligt.

Annars har jag unnat mig själv studiefritt idag eftersom min förra kurs på 15 högskolepoäng gick bra, och till och med bättre än vad jag nånsin kunnat förvänta mig. Sen har jag ätit lite jordnötter medan jag kollade på Vänner. Var mysigt och äta lite snacks medan jag tittade på TV. Var längesen jag gjorde det.

Måste bara säga att jag tycker Ica-reklamen är så bra. Speciellt när Jerry är med. Han är så söt ! :) "Stig jag har en kompis som har gjort en julskiva, kan vi sälja den i butiken?" "Skulle vi sälja din kompis julskiva i butik?" "Ja, men det är ju jul.." Han är sååååå söt! :) Han är den bästa i Ica-reklamen iallafall !

Nej, nu ska jag sova snart ! Skriver imorgon...

Have a nice eveninng !



Ons 24 nov '10 - Idag är jag så bra !



Ja, ojojoj vad jag är bra ! Idag är så jag bra så jag vet inte vad :) och ni undrar säkert varför jag är så bra, och det ska jag tala om för er ! Jag klarade Omvårdnad 3 kursen och får fortsätta till nästa termin ! Jag fick tom ett C, som är ca ett VG. Vilket är mitt bästa betyg hittils (har 2 C:n sen tidigare, en del D:n och några E:n, och tyvärr två kurser efter mig...) Nu när det här klart, så känns de som att jag kan göra precis vad som helst, och klara precis allt ! Fy sjutton så glad och lättad jag är ! Shiet !!

Har för tillfället inget annat att säga just nu, men ha det gott !

Tjing, tjing !

7 dagar kvar till Kiel ! ♥


Tis 23 nov '10 - Helt tom i huvudet !



Känner mig verkligen helt tom i huvudet efter kanske 4 timmars plugg.. Läste hela boken minus dom tio sista sidorna, för nu är huvudet så bortdomnat av all läsning att jag inte tar in något mer. Om ni är intresserade har jag läst min kursbok om ledarskap. Ska ha gjort en uppgift tills imorgon, men jag fattar inte den, så jag tänkte att jag läser hela boken (som vi ska), skriver lite de jag tror det handlar om, och kör resten muntligt imorgon. Det borde funka ;)

Annars var jag i skolan idag 13-16. Satt tillsammans med A, E och B o jobbade med vårat grupparbete. Kom jättelångt och var verkligen jätteeffektiva trots att det blivit missförstånd och vi förberett oss på olika. Kanongrupp är vi helt enkelt. Stor eloge till oss ! :)

Sen ikväll har jag ätit tacopaj som min privatkock Findus lagat till mig. Supergott som vanligt. Kollade då på Full frys medans jag åt. Är inte Edwin typ världens dummaste men mest charmiga knäppis ? :O Jag tror nog fallet är så.

8 dagar kvar till Tyskland. Jag är taggad och jag kan tänka mig att min resekompanjon Lollo är lika taggad som jag ! Vi har taggat i 75 dagar el dylikt snart... sjukt länge, och tiden har gått sjukt fort ! Längtar iallafall tills vi kommer på båten, vi gör oss iordning, handlar taxfree, äter god mat och dricker supergoda drinkar. Och sen om 9 dagar är vi i själva Kiel, och då ska vi shoppa & shoppa & shoppa & shoppa... och dricka lite öl och äta en wienersnitzel också ! SÅ GOTT ! Jag är sååå taggad !

Neeh, nu blir det sängen. I'll be back tomorrow !


Tis 23 nov '10 - mardrömsnatt !



Och med mardrömsnatt menar jag inte att jag drömt en massa mardrömmar utan hade en (troligtvis) en släng av migrän då jag haft ont i huvudet o mått illa hela natten. Hade migrän som barn och fick sånna känningar. Men idag är jag pigg och glad igen, och känner mig riktigt bra faktiskt ! Det är skönt. Eftersom jag ska till skolan om 1,5 timme och jobba me grupparbetet tillsammans med min grupp. Har gjort allt vi skulle tills idag och lite till. Beatrice är stolt över sig själv idag ! :) hihi

Annars så ska jag försöka börja lite smått på rapporten imorgon. Idag blir det att fortsätta med den uppgiften jag inte hann klart med igår. Ska ju träffa gruppen imorgon och på torsdag också. Är skönt om vi får det gjort så mycket som möjligt då denna vecka, då det ska va inne den 1 dec, och jag åker ju hem till Degerfors på måndag, och på onsdag åker jag till Tyskland =) wihoo !

Nej, nu ska jag ägna min tid åt lite anatomi, som jag läser inför en omtenta den 9 el 10 dec.

See you later, Ciao !

8 dagar kvar till Kiel ! ♥


Måndag 22 nov '10 - inne på dygnets första timme !



Ja, klockan har slagit midnatt och övergått till nytt dyng. Sover jag för det ? Nejdu, det gör jag icke ! Annars skulle jag ju inte kunna blogga heller ;)
Har nyss kollat klar på Barbie i Nötknäpparen. Så mysig film. Minns när jag och Jennifer kollade på den första gången när denvar ny 2001. Vi var tolv bast och kollade på den på TV. Nån hade sovit hos den andra, så satt vi där i pyjamas och käkade frukost och kollade på den. Och den var lika mysig nu som då :) Hihi.. jag och mina barnsliga fasorner ! Men det är en del av mig. Nästa rulle som åker på är även denna en Barbie, nämligen Barbie - Fairytopia. Feér och grejer, de e lajbans de :) haha

Ja, annars ska jag till skolan imorgon och köpa en kursbok begagnat av en tjej som också går där. Smidigt när man kan göra det, speciellt när boken kostar hundra kronor också. Då kan de tusan vara värt det. Kurslitteraturen är så dyr. Jag förstår inte. Så jag brukar oftast kolla upp om den finns begagnad först el om de går och låna den på biblioteket hemma i Degerfors. Är ju ingen annan i min klass som slåss om den där, så det är ju bra.
Köpte ju en begagnad bok till denna kursen vi läser nu, så krånglade posten och jag fick aldrig boken. Så bestämmer jag med mamma & pappa att jag ska låna den hemma så länge, tills den andra kommer. Tror ni inte att båda böckerna kommer samma dag ?! Jo, ödets ironi på hög nivå ! Men skönt att de löste sig med posten iallafall. Och nu har jag ju två böcker liksom !

Annars ska jag försöka börja lite på min rapport imorgon. Det är så tråkigt och svårt, så jag har lust och dra täcket över huvudet och sova bort resten av terminen, för vi har en JÄTTETRÅKIG kurs framför oss också.. Varför kan man itne få läsa de kurser man vill ? Som kanske gynnar framtiden istället ? Okej att man ska ha vissa kurser de förstår väl jag med.. men en del känns bara som utfyllnad och slöseri med tid. Jag känner så just nu. Hoppas de ger mig nått i framtiden annars.
Men men, har ju en Kielresa nästa vecka och se fram emot . Jag längtar så in i bängen. Ska bli mysigt och galet roligt !

Men men, dags för nästa film =)

9 dagar till Kiel ! ♥

Förresten om det finns något ni vill att jag ska skriva om, säg gärna till ! Jag tar gärna emot önskemål =)


Sön 21 nov '10 - Snart pizza !



Ska snart gå och handla pizza på La Mia tillsammans med Anna . Är så jädra sugen på pizza, och en myssöndag som denna så passar det perfekt in.

Jag har nu kollat på Barbie och de tre musketörerna. Tycker den var lite lagom mysig och kolla på idag när det är söndag och allt. Har fått lite dille på dom här barbiefilmerna. Jag menar, hon var ju typ den viktigaste leksaken man hade som liten så. Och hon har funnits i 50 år så ! När jag var liten fanns de en film som hette Barbie and the rockstars. Gööörbra film som jag har hemma och kollar på ibland. Nuförtiden är de mest för att det är asbra musik i den ! Gamla godingar är med som "Here comes my baby" (org. med Cat Stevens) eller "Do you wanna dance" (org. med Bobby Freeman) eller "Do you believe in magic" (org. med The Lovin' Spoonful). De nya barbiefilmerna är ju datoranimerade så de ser ju mer ut som barbiedockorna gör på riktigt. Men mysiga är dom iallafall =) ska fortsätta med nästa nu snart. Det blir "Barbie i Nötknäpparen".
Skulle vilja se den baletten på riktigt ! Jag tycker de verkar så häftigt och gå på ballet, och framför allt dansa ballet ! Verkar så svårt , men ack så roligt. Att jag inte kom på de när jag var lite... hade kanske dansat på de stora scenerna i Paris och Ryssland då ;) haha..
Men nån gång ska jag gå på ballet.. och på Opera.. Det är häftigt !!

På återseende !


Sön 21 nov '10



Åh, vad sur jag blir! Skrev ett inlägg igår och tryckte på publicera flera ggr men det har inte kommit upp än ! Varför ska de krångla för ?!

Idag är det iallafall söndag. Pluggade inget igår som jag sa att jag skulle, så de blir idag istället :) sen ska jag käka pizza med Anna. Blev assugen på det. Var längesen också !

I natt låg jag och kollade på "Barbie a Christmas Carol". Jättesöt julfilm, och jag som är jättebarnslig tkr faktiskt att det är mysigt o krypa ner och kolla på en tecknad film ibland. Inget slår ju en disneyfilm. Kan inte räkna hur många gånger jag sett Den Lilla Sjöjungfrun (my favorite) eller Lejonkungen. En triljon gånger minst ! För dom är så bra, mysiga och det är ju galet bra musik. Ibland önskade jag att jag var Alan Menken. Han har gjort musik till bla Den Lilla Sjöjungfrun, Aladdin och Skönheten & Odjuret. Hur lyckas man göra så många mästerverk ? Han kan väl dela me sig lite av sin talang åtminstone ? eller hur ?

Nej, nu ska jag kolla på Barbie and the three musketeers !

Ciao !

10 dagar till Kiel ! ♥


Lör 20 dec '10 - Nytt inlägg på resebloggen !

Har skrivit en jättekort redovisning om min Londonresa '96 på resebloggen.
Kika in och läs de andra resorna också vettja ! :)
beasresor.blogg.se

/


Lör 20 nov '10



Idag är det lördag. Plugg står på schemat. Ska försöka göra så många uppgifter som möjligt tills på tisdag, onsdag och torsdag. Då ska vi i gruppen träffas och skriva allt som fattas i loggboken. Den ska vara inne 1 dec, så det är bra och komma igång.

Annars var jag på bio igår. På Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Så fantastiskt bra. Det var väldigt mkt mer action och så än vad de brukar, men helt värd och se. Längtar redan till sommaren då del 2 kommer. Det slutade så spännande.

Idag på e.m. har jag även varit superduktig och dammsugit, diskat, hängt in kläder och gjort ren spisen. Undra när jag var så redig sist? Längesen tror jag ;)

Snö har det även kommit till Jönköping. Är mysigt och se¨på, men inge roligt och gå i. Bara de håller sig från första advent som är nästa vecka och fram till nyår. Det är då de ska va snö =)

Nej, nu ska jag göra lite annat :)

Ha det gott !

11 dagar kvar till Kiel ! ♥


Tors 18 nov '10 - Trasig !



Ja, nu har jag läst ut boken "Trasig". Så fruktansvärt hemskt, men så ärligt berättad. Blir helt berörd. Och jag blev så glad så jag blev lite tårögd när hon berättade hur förövarna stod som skyldiga till alla 19 punkter dom var anklagade för. Vilken revanch den lilla tjejen som ingen trodde på fick, när hon fick så mycket credit tillbaka, för att hon vågade chansa och ge allt för de barn som låg i riskzonen! Åh, så bra bok! Så bra. Läs om ni vill och orkar. Är helt fantastiskt bra, men oerhört påfrestande. Jag har blivit arg många gånger under de 396 sidorna jag läst.

Annars har jag ätit potatisbullar med bacon och lingonsylt. Asgött! Sen kollat på Desperate Housewives, och såklart läst boken. Nu ska jag kolla lite resesajter. Tycker det är så himla roligt :)

Men men, vi hörs !


Tors 18 nov '10 - Dusch i kallvatten !



God eftermiddag! Sitter här och är nyduschad och ska snart fixa mig iordning och gå till Ica och handla lite.
Fick idag erfara hur det känns och duscha i kallvatten. Var hemskt! Undra om  det är nått som gått sönder eftersom varmvattnet inte funkar ? Om de inte är bättre tills imorgon får jag kontakta fastighetsskötaren eller något. Jag vill inte duscha i kallvatten heller !

Annars idag har jag inte gjort särskilt mycket. Vaknade kvar över elva. Då slog jag på TVn och kollade på Sjunde Himlen. Sen kollade jag facebook och mailen. Käkade lite frulle och lyssnade på musik. Sen har jag även kollat lite resesajter som vanligt. Denna gången fastnade jag på en bussresa till Kraków. Vill så gärna åka dit! Vill åka dit och gå på Aushwitz och Birkenau (stavning?). Vill se hur det ser ut på riktigt de man från när man är liten fått sig berättat om vad som hänt. Men vi får väl se om de kanske kan bli en resa dit snart =) hihi.

Idag blir det att börja plugga lite ordentligt tror jag. Sen ska jag ju snart som sagt gå till Ica och handla. Vet inte riktigt vad jag ska handla.. får se när jag kommer dit ;). Apelsinfestis blir det nog. Har fått en dille på de känner jag =P hehe

Sen inväntar jag post från mamma. Har ingen aning om det är, men hon har ringt och frågat flera ggr om posten kommit. Undra vad hon har skickat nu tokstollan ? :P

Men men , så är det.
På återseende !

13 dagar kvar till Kiel ! ♥



17 nov '10



Dagen idag har väl varit bra! Började med att försova mig så jag missade föreläsningen. Men åkte till skolan så jag var där 11.40. Då mötte jag upp Anna, Elvira och Benjamin som är i min grupp, och vi diskuterade och gjorde gruppuppgiften som är tills på fredag, då vi har seminarium på Tema II - Profession.
Lite klurig var det, men det fixade vi galant ;)

När jag kom hem så lyssnade jag lite på spotify, sen fortsatte jag läsa i min superbraiga med ack så hemska bok Trasig. Är ca 95 sidor kvar i den nu. Det börjar gå åt rätt håll för huvudpersonen känner jag. Men jag är fortfarande arg, mest på socialtjänsten i England när detta utspelar sig, då de lyssnar på föräldern (som är förövare) och får allting och låta som om det är denna lilla flickas fel [läs tidigare inlägg, där jag skriver om vad boken handlar om, ifall du inte hänger med nu =P]. Åh, asförbannad liksom! Men men.. eftersom hon har orkat skrivit en bok måste de endå ha gått bra för henne senare i livet, och that's all that mathers now!

Annars kröp jag ner i sängen och kollade på Simpsons vid fyra. Var verkligen superlängesen jag kollade på simpson på TV. har 3 boxar + 3 extra filmer som jag har kollat på istället. Är det typ världens bästa serie? Bästa tecknade iallafall.. Jag la min röst på dom som bästa tv-familj till Peoples choice award. Hoppas dom vinner! :)

Nu ikväll har jag sovit en stund (somnade ej med flit...), tittat på de två sista avsnitten av "Välkommen åter". Har typ bara kollat ett halvt avsnitt tidigare el nått, men  jag hade inte bättre för mig så =) Och Mona aka Sissela Kyle är ju den bästa i hela serien... "Hej, de e Mona i informationen.. Ta nu hand om praktikanten Alice!"

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på TV-serien Skins på youtube. Är en brittisk serie om ungdomar, sex och droger, med en alldeles för snygg Nicholas Hoult (= lillkillen i "About a boy"). Han är sjukt snygg! För snygg för sitt bästa :) hahaha

Sov gott, & ha det bra!
Saknar min gulleFredrik massor! Men vi ses snart ♥

14 dagar kvar till Kiel ! ♥


16 nov '10 - Bedtime



Ja, nu går jag och lägger mig! Har suttit och läst i typ 1,5 timme.. känner att jag inte tar in något mer iallafall. Läste inte precis allt i detalj, men skummade igenom boken iallafall, så jag har ett humm. Får förklara för mina gruppkamrater om postens miss med min bok, och att det faktiskt tog en vecka för den och komma. Så lång tid ska det inte ta!! Aja, let's face reality.. så gick de iallafall.

Men men, sov gott alla där ute!


Patientundervisning..



Idag har jag fått min efterlängtade kursbok (två st till och med... ödets ironi har varit med oss kan jag säga =P). Så nu efter en liten Powernap ska jag sätta igång igen och läsa i den boken. Verkar inte vara jättesvår och förstå, hoppas bara jag orkar allt ;)

Varit på stan med Anna idag. Började med att gå och leta efter Panduro, som inte alls var där vi tänkt att den skulle vara. Men sånt är livet! Vi fick iallafall inspiration och motivation till att julpyssla litegranna i år :)
Sedan fortsatte vi till nyöppnade Monki. Mkt snyggt, helt okej priser. Hittade ett par jättesöta skor, men dom fanns i minst storlek 37. Jag har ju typ 35-36.. Men kanske passar endå? HOPPAS! Men annars så öppnar Deischmann sko på torsdag. Jag gillart ;)
Efter Monki checkade vi Gina Tricot. Det var Anna som provade kläder och greja men nog tusan var de jag som kom ut med en påse med en topp i! Aja, så kan livet vara :) Var ju halvapriset, 49 kr.. kan inte låta bli. Behöver t-shirts!

Efter Gina bestämde vi oss för att vi var hungriga och att vi skulle äta. Bestämde oss för Gamla Wok, där vi åt Best of the best, vilket var stekt kyckling med wokade grönsaker och cashewnötter. Asgott verkligen!! Satt och snackade om massa saker.. uj va vi bubblade och skrattade.

När vi ätit klart gick vi in på BR-leksaker och återkallade gamla barndomsminnen med allt från historier om röda pokébollar till bamse, barbapapa & barbie. Åh, vad jag saknar min barndom och att få vara barn! Att ha sommarlov, jullov och höstlov. Att få skrubbsår på knäna och allt som hör till. Låt mig få bli barn på nytt. Just for one day!
Efter att ha skrattat oss igenom denna leksaksaffär gick vi in till "grannen" - godishuset. Om inte alla leksaker varit nog med barndomsminne-framkallande kan jág säga att allt godis där inne gjorde. Åh, tänk alla klubbor man åt. Tuggummi på tub. Hockeypulver i puck och på rör.. Mmmm.. Helt underbart. Så jag och Annis köpte godis för 65 spänn ihop. GOTT!;)

Sedan åkte jag hem, och Anna på träning. Och nu sitter jag som sagt här.

Nej, skolarbetet kallar. På återseende!




Tis 16 nov '10



Tisdag idag. Har varit i skolan och pluggat anatomi tillsammans med Mia, Sarah & Azra. Kom en liten bit på de anatomiska termerna, men som alla kanske förstår är det svårt och sitta fyra tjejer utan att prata om annat också. Lite som är relaterat till anatomi och lite som är mindre relaterat ;)
Käkade sen lunch med Sarah på skolan =) åt pasta med kyckling i italiensk sås. Var itne så jättegott faktiskt. Men så är det.

Är hemma nu iallafall, sitter på destination o drömmer mig bort när jag kollar alla de underbara hotellen :) åh, jag vill åka på charter NU! Get me rich please!

Annars ska jag möta Äna om en stund. Vi ska till stan och käka och shoppa lite :) var längesen. Förr kunde vi göra sånt flera ggr i veckan ;) men skolan kräver mer och mer tid av oss.. så är det bara!

Nej, nu ska jag fortsätta glutta på resor o drömma..

Tjing, tjong !


15 dagar kvar till Kiel ! ♥


Trött som skrutt!



Jag är egentligen jättetrött, men kan inte sova. Vet inte varför.. har alltid svårt och sova när jag ska det. Så jag har kollat på lite Unga Mödrar Norge. Nu ska jag kolla mig igenom lite resesajter. Den som känner mig vet att jag kan sitta i flera timmar och bara jämför hotell, reseplatser och researrangörer. Det e bara SÅ roligt! :)
Och vill ni se vad jag åstadkommit hittils i mitt liv vad gäller besökta platser, kika in på beasresor.blogg.se
Skriver om Rhodos-resan när jag kommit hem till Degerfors där jag har min speciella resedagbok där jag skriver upp dag för dag vad jag har gjort, om det hänt nått speciellt, och sen en utvärdering av resan som jag gör tillsammans med den jag reser med :)

Imorgon ska jag iallafall till skolan där jag ska plugga anatomi med Mia och Sarah i Cella Anatomica. Nu ska jag tusan bli av med skiten! Orkar inte drass me den längre.. Inge roligt! Även om den är intressant.

Nej nu kallar resesajterna på mig ;-)

Puss & hej !


Mån 15 nov '10



Hej idag igen,
Måndag idag.. ganska tråkigt väder här i Jönköping! Hoppades dock på lite solsken, men noep! Ingen snö heller. Nu tycker jag faktiskt att det kan börja falla lite. Är mysigt, och det blir ljusare på någotvis. Inte långt kvar till jul. Jul är mysigt! Jag älskar nog julen mer än min födelsedag!

Iallafall. Idag har jag varit hos studievägledaren för en översikt över mina studier och hur man ska gå tillväga om man måste ta studieuppehåll. Man måste klara 90 hp för att få gå vidare till termin 5, och jag har 76.5 hp. Inte långt ifrån. Sen väntar jag in ett studieresultat på 15 hp om 9 dagar. Det är Omvårdnad 3-kursens betyg. Så klarar jag den, då är jag klar för nästa termin. Vilket vi hoppas på såklart =) Ser ju så fram emot de 2 kommande sista terminerna. Då hoppas jag få läsa examensarbetet, och sen Profilfördjupning Smärta/smärtlindring med praktik på Kirurgkliniken här på Ryhov i Jönköping. JAG VILL JU! :)

Sen när jag var klar på mötet gick jag till Ica Klostergatan och köpte mig 3 småfranska och ett sexpack Cola Zero. Var sugen på nått sött och dom mackorna är så goda! Synd att jag kom så sent, dom är ännu godare när dom är nybakta och färska. Mmmm...
Åkte hem iallafall, käkade mina mackor och drack lite Cola. Tittade på ett par avsnitt av Unga Mödrar Norge. Jag tycker det är ett jättebra program, för jag tycker om barn, och vill ju senare jobba med barn som barnsjuksköterska. Dock egna barn får vänta ett tag! Jag vill ha min specialistutbildning först, och sen vill jag hinna resa lite också. Tur att vi är olika och att några vill ha barn tidigt och några vill vänta till lite senare.

Annars är det bara 16 dagar kvar till vår kära Kielresa. Jag är supertaggad och bara vill att det ska gå fort. Men det är mycket plugg som står på schemat dessa veckor. Men det ska allt lösa sig de me ;)

Nu ska jag nog kolla lite TV eller läsa lite.

På återseende!


Sön 14 nov '10



Ännu ett blogginlägg idag... blev så sugen på och skriva. Jag vet inte vad som flög i mig, men så är det. Och kul att de är några som läst mitt tidigare inlägg idag :) Häng i, ska försöka uppdatera en gång om dagen iallafall. Om allt från vad jag äter till hur studierna går.

Just nu läser vi en kurs som heter Pedagogik och ledarskap i omvårdnad. Handlar om sjuksköterskans ledarskap, profession och patientundervisning. Jag tycker att kursen inte varit så rolig hittils, men det kanske blir bättre. Har ju bara gått en vecka trots allt!
Tidigare denna termin har vi läst kursen Omvårdnad 3, den handlade bla om smärta/smärtlindring, sår, palliativvård och sexualitet. Böckerna till den kursen är inte dom roligaste, och de var svårt att behandla litteraturen. Däremot var det inte svårt och få in allt i praktiken när vi väl kom ut på våra verksamhetsförlagda studier :)

Klockan närmar sig midnatt och ni undrar säkert varför jag inte sover. Jag är egentligen astrött, men läste i min underbart bra med ack så hemska bok "Trasig" av Shy Keenan. Handlar om en tjej som systemiskt blir våldtagen av sin styvpappa och hans kompisar. Har hittils varit oerhört jobbigt och läsa, för jag är en sån som blir så förbannad när jag läser sånt där. Åh.. de bara kokar i mig! Men endå läser jag, för den är så underbart berättad. Hon som skriver är så oerhört stark och jag beundrar henne till tusen för att våga gå ut och skriva en bok om något så hemskt. Man blir helt betagen och känner verkligen med den här lilla tjejen som inte riktigt vet vad som är rätt och fel, och hela tiden får höra att det är hon som gör att detta hemska händer. Läs den om ni vet att ni orkar med sånna böcker! Jag har läst många sånna här hemska (men bra) böcker, som är sanna historier. Det är lika jobbigt varje gång, men det är mitt sätt att visa att jag tror på de dom skriver. Så boktips är såklart denna: Trasig av Shy Keenan. Andra böcker är; Skadad av Cathy Glass, Flickan som inte fick finnas av Ethel G. Ericsson, Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf, Bakom stängda dörrar av Kristina Hansen och Pojken som kallades det av Dave Pelzer.
Tragiska, men oerhört gripande. Läs om du orkar! Jag klandrar ingen från att inte vilja eller orka. Jag vet inte hur många gånger jag la ifrån mig Pojken som kallades det för att jag blev så förbannad så att jag hade lust och slå någon.

Nej, ska krypa ner under täcket och slå på ett avsnitt av Unga mammor Norge, för att trötta ut mig.
Ska upp imorgon och iväg till skolan på ett möte med studievägledaren =)

Ha det gott, sov gott och så !


Återuppta bloggandet!



Japp, har bestämt mig idag att jag ska återuppta mitt bloggande. Saknar det faktiskt lite! Lägga in en lite notis när nånting roligt (el tråkigt) har hänt.
Sist jag skrev var ett mini-inlägg på min födelsedag, om att jag bara har 9 år kvar till 30. Vilket är sant!
Och jag fick ett brev i fredags som gjorde att jag än en gång kände mig lastgammal! Det var pensionsvalet.
Jag är 21 år gammal, har inte jobbat mer än sommarjobb.. hur i helskotta ska jag kunna veta vad elr vart jag vill pensionsspara? Jag menar.. jag har ingen erfarenhet! Hur ska jag kunna välja utan det?

Vad har annars hänt i mitt liv? Jo.. jag kommer ihåg att jag berättade att jag varit i Berlin med Matilda i februari. (Kolla gärna in den resan och de andra på beasresor.blogg.se). Jag har haft 2 praktiker - en på medicinkliniken-njurar/endokrina organ i Eksjö och en på Geriatriska B/strokeenheten här på Ryhov i Jönköping. Båda var jätteroliga och lärorika som tusan! Jag hade superbra handledare och blev mer och mer säker på att jag valt rätt yrke. Även om det är barnsjuksköterska jag i slutändan ska bli! Sen har jag även varit en vecka på Rhodos också. Inlägg på resebloggen kommer, och även bilder därifrån.

Sen har jag även en resa inplanerad också. Jag ska till Kiel i Tyskland den 1-3 december med bästaste Lollo, min älskade mamma och mammas väninna Birgitta. Det blir en riktigt tjejhelg med shopping, dans och mys! :)
Längtar dit jättemycket!

Sen saknar jag alltid min älskling Fredrik, vad klockan än är på dygnet och vilken årstid det än är utanför fönstret.
Men det är bara 1 år och 9 veckor kvar på min utbildning. Vi fixar det här! Sen vet man aldrig vart vår resa bär. Jag är dock sugen på Göteborg! =) Man kan ju alltid hoppas..

Fyllt år har jag gjort, och kalas hade jag också. Fick massa fina presenter och 50 chokladbollar av Erik och Ceder. Knasiga kompisar man har!! Men otroligt roligt endå :)

Nej, nu ska jag äta pannkakor och kolla på Desperate Housewives... sen plugg.

Take care !



RSS 2.0