Surprise, surprise!

Idag vaknade jag klockan 9 och kunde inte somna om igen. Hade väl lite ångest för att jag druckit för mycket igår, men jag hade iallafall jättekul. Men jag har fått groteska skoskav! Iallafall så låg jag och kollade på Barnkanalen större delen av förmiddagen. Erbjöd Anna städhjälp, men vi konstaterade att jag nog mest skulle vara ivägen ;)

Sen vid 12 tänkte jag hoppas in i duschen, för man blir ju endå lite piggar av en skön dusch efter en hård partynatt som denna! Så ringer Fredrik och berättar att han nästan är framme vid Maxi i Kristinehamn (vi hade pratats vid tidigare så han hade sagt att han skulle dit och kolla på utemöbler) och så medan jag pratar med honom knackar det på dörren. Och jag som var mer beredd på duschen än besök fick snabbt på mig några inte så fina kläder. Men jag sa till Fredrik iallafall att det troligen var Anna som ville lämna tillbaka dammsugaren och hon har ju sett mig i icke snygga kläder förrut så. Så jag kollade i kikhålet och ser att det är svart (alltså håller personen utanför för hålet så man inte ska se), och jag tänkte "vad håller Anna på med nu?" men jag öppnade iallafall och där står - FREDRIK !
Min lilla älskling hade alltså åkt 25 mil från Degerfors ner till Jönköping och överraskat mig. Jag blev så glad så jag grät. Jag har fanimej världens bästa pojkvän ♥. No doubts at all!

Så hela dagen har jag spenderat med min sötnos. Vi har käkat pizza och godis. Sen drog vi med Äna till Maxi och handlade mat, godis, cola (som alltid är gott när man är bakis) och 1-års presenter till Theo från oss och från mamma & pappa. Min dag har verkligen varit perfekt! :D Dock var ju snutt tvungen och åka hem, eftersom dom tagit bort ledigheten på annandag pingst och istället lagt in den på nationaldagen. Och till på köpet åkte även Anna hem till Degerfors idag, för nu har hon sommarlov. Så jag är helt ensam! Men på fredag blire Degerfors för hela sommaren (utom 2 gånger då jag ska ner och ha omtenta).

Nej, nu ska jag snooza en stund så jag orkar plugga lite också!

TACK BABE FÖR VÄRLDENS BÄSTA ÖVERRASKNING OCH DAG HÄR I JÖNKÖPING ! ♥

En verklig vän är en själ i två kroppar. - Aristoteles



Shoppinglycka!

Ja, nu är jag hemkommen från a6, och både Anna och jag hade shoppinggudarna på vår sida! Jag inhandlade en klänning från HM som jag ska ha på festen på midsommar, sen köpte jag ett par skor som jag ska ha på bröllopsfesten i sommar, sen blev det också inhandlat en studentpresent till Janni. Dock fick jag inte tag på något till Theo, tycker BR leksaker på a6 har dåligt utbud för små barn. Passar barn från 5 år och uppåt typ. Icke bra!
Anna införskaffade sig en klocka och kläder, och jag fick agera smakråd. Men hon gjorde lyckade köp tycker jag! =)
Jag hittade dock ett par andra skor jag skulle vilja ha, med skyhöga klackar såklart ;) men dom fanns bara i vita och jag ville ha dom i svarta (eller dom fanns i svart också, men itne i min storlek) så de blidde bara ett par skor idag!
Får åka och kika på mer på skokanonen i Kga när jag kommer hem nästa vecka.

Kvällen ser ut som sådant att vi träffar folket vid Cigarren kl 6, sen blire mys och dricka vid vätterstranden, o sen blire rix fm-festivalen i rådhusparken. Sen blire sängen så man orkar gå upp och plugga imorrn med!

Nej, nu ska jag duscha och sen plugga psykologi!

Akta dig i ungdomen för striden, i mannaåldern för kärleken och på ålderdomen för girigheten - Konfucius


a6-center

Idag ska jag och Äna iväg till a6 och shoppa lite. Ska köpa ett par skor som jag kollat på varje gång jag varit där, jag är helt kär i dom! Hoppas bara dom finns kvar. Sen ska jag kolla efter en studentpresent till Janni och en 1-års present till Theo, får se vad jag hittar. Äna skulle nog också handla nya skor, fast jag tror det var nya vita tygskor. Men skor är ju alltid skor! ;)

Senare ikväll har jag säkert redan berättat att vi ska iväg och förfesta lite, sen rix fm-festivalen i rådhusparken. Blir nog mysigt, och vädret verkar bli kanon! Det är ju hur bra som helst.
Annars ska jag försöka sitta runt 3 timmar och plugga psykologi också. Är ju bara 5 dagar kvar till tenta. Isch vad tiden går fort. Men jag är än så länge inge orolig - inte än!

Nej, nu ska jag försöka få på mig lite clothes.

Alla vill leva länge men ingen vill bli gammal. - Benjamin Franklin


Citatförslag


Jag skulle jättegärna vilja få tips och förslag på bra citat eller textrad ur en låt som jag kan ha i min blogg! =)

Det onda har vingar, det goda rör sig med snigelfart.


Sista föreläsningen

Idag var det sista föreläsningen på kursen, och för den här terminen. Känns lite sorligt, då Heléne, våran ena lärare har varit jättebra och rolig o lyssna på. Kommer sakna hennes föreläsningar, dom var alltid så trevliga ! Får väl göra som hon sa och komma upp och säga hej ibland. Det är ju Amandas (en kompis) mamma så vi kanske stöter på henne nån gång endå :) Bra var hon iallafall !

När jag kom hem lyssnade jag på musik, sen försökte jag sova en stund, men de funka inte, kan inte sova på eftermiddagarna längre även fast jag är trött. Fast det är i och för sig bra, för då somnar jag ju lättare på nätterna, fast de gör jag ju inte heller.. elände, elände !
Var över till Äna en sväng och kollade på vänner också, men hon skulle sova en sväng så jag gick hem och ska snart hoppa in i duschen och sen slänga mig i sängen och kolla på Mean Girls. Orkar inte plugga nått mer idag. 6 timmar i skolan tog knäcken på mig! Men imorrn blire massa pluggpluggplugg. Fast först ska jag till A6 med Äna och handla nya skor och något mer, får se vad det blir. Sen på kvällen äre fest och rix fm-festival här i stan, så de blir jag, Anna, Matilda, Anna och Emil som drar dit. Synd att inte Frida, Jorunn och Amanda är med, men har vi tur träffar vi ju Frajda där endå!

Aja, nu ska jag kila. Skriver kanske senare...

To be or not to be, that is the question.


Frukost!

Nu sitter jag här och äter frukost, ja hör och häpna! Det är ju inte allt för ofta som jag gör det nuförtiden. Tycker helt enkelt inte om att äta frukost. Fast idag vart jag lite sugen på en av mina ciabatta-mackor jag köpte igår. Blev dock bara en halv nu på morgonen. Resten tar jag med till skolan och har som lunch eller så. Till detta dricker jag energidryck så jag är pigg nu när jag vi ska ha krisseminarium! Och sen tar jag med en sån till skolan också, så att jag orkar med eftermiddagen också då vi har föreläsning om Hälsopsykologi.

Annars ikväll blir det och plugga lite när jag kommer hem, är ju bara 6 dagar kvar till tenta. Jag ska ge allt jag har nu dom här sista dagarna, vill ju klara det här bra ju! :) men jag hoppas som vanligt att det ska gå bra.

Nej, nu ska jag göra nått annat!

Den som inte kan hata kan inte heller älska.


Nattbloggning

Jag borde egentligen sova nu, eftersom jag ska upp runt 7, eftersom jag faktiskt ska iväg till skolan imorgon. Går från 9-16, alltså en hel dag. Lite jobbigt, för vi har examinerande seminarie först om kriser. Känns lite läskigt när det är examinerande, men de gick ju bra på förra seminariet, och jag har ju läst på och svarat på några frågor skriftligt som jag tyckte jag själv kunde svara på. Dom flesta var det "resonera" på, och det är svårt och resonera med sig själv. Men förhoppningsvis går det bra imorron! Får väl iallafall hoppas att jag hamnar i en bra grupp som det är lätt att disskutera och resonera med :)

Ikväll har det blivit en del plugg. Sen har jag pratat med mammi, pappi och Freddan i telefon, vilket jag gör dagligen. Måste ju få ständiga rapporter hur allt är hemma. Fast egentligen får jag inte reda på så jättemycket av dom, speciellt inte av Fredrik, utan jag får reda på fakta genom andras bloggar. Mr S är inte alltid på hugget har jag märkt ;) men jag älskar honom för det endå! Han är ju så ofantligt söt.
Idag fick jag post från honom. Han var skyldig mig pengar och jag har ingen internetbank så han skickade på posten i stället, och i kortet skrev han "hej här är dina fem miljoner, puss älskar dig" ( han sa att han hade skickat fem miljoner till mig ). Min lilla älskling! ♥

Sen var jag över hos Anna en sväng och käkade pizza och kollade på vänner! Pizzan var god och jag åt upp hela ! Men inget slår endå en riktig Degerforspirre. Dom är allra allra bäst. Så när smålänningarna är uppe hos oss i sommar och hälsar på ska dom allt få smaka hur gott det är med en göttigt fet pizza från Raffe's ;) det är grejer det!

Nej, nu ska jag nog försöka sova. Skriver imorgon hur de gick på seminariet!

Alla världens storheter väger inte upp en vän.


En vecka kvar..

Nu äre bara en vecka kvar till tenta. 7 dagar att plugga på, och jag ska utnyttja dom jättemycket. Har varit lite dålig och pluggat på den här kursen. Det var nog som vi sa i skolan - man tog ut sig för mycket på anatomin att man inte har någon ork längre. Men lite plugg har det allt blivit, och jag känner inte att psykologin är anatomi svår! Känns endå som jag faktiskt har fått in en del, även om jag måste läsa det några gånger till, så har endå principen fasnat. Det är skönt.

Idag är solen framme i Jönköping. Får se om jag går ut en sväng och tar en promenad senare ikväll. Ska nog iallafall ta mig upp till Ica och köpa mig lite energidryck. Men jag har beslutsångest vilken jag ska ta - Monster eller Red Bull. Vilken är bäst?
Annars blir det pluggande hela dagen. Har ju examinerande seminarium i kristeori imorgon. Har nästan läst första kapitlet på 60 sidor. Har dock ett kapitel till, men jag har fått för mig att det är mer exempelkapitel. Men vi får väl se. Ska kolla anteckningarna också, dom är alltid bra!

Nej, nu ska jag gå och se till mina nudlar som kokar på spisen. Skriver kanske senare :)

förresten har jag världens sötaste pojkvän! ♥


En konstnär är ett geni som har rätt att skapa fritt.


Snart läggdags.

Nu sitter jag här och bloggar igen. Inget vettigt gör jag. Jorå, jag satt och pluggade 1 timme hos Anna medan hon snackade me folk på msn.  Tex hjälpte hon (och jag lite) Mickis med nån skoluppgift. Vill ni höra mer om annas förslag, kika in på hennes blogg --> anna13.blogg.se , jag tkr dock att min idé med smultronplockaren var bättre ! ;D

Ikväll annars köpte Äna och jag lite godis. Fast jag köpte kakor också, dock fel kakor så jag gav dom andra till Anna för hon gillade dom. Sen skulle vi gå ut och gå 3 gånger, men så fort vi stack ut näsan så började de komma vatten ifrån himlen. Men sista gång trotsade vi vädergudarna och gick ut iallafall. Som tur var regnade det bara till brevlådan, inte hem. Så vi tog oss en trevlig promenad i skogen. Fast vi såg inga sniglar idag. Lite sorgligt, jag som tänkt hjälp stackarna med ätstörningar, och så tänkte jag para ihop 2 stycken så dom inte behövde leta i 650 miljader år efter en förökningspartner. På hemvägen hade vi disskutioner om benböj/knäböj, det är iallafall kom vi fram till - samma sak!
Och sen lekte vi "var är bajset?". Anna hade iallafall inte trampat i det vad vi vet ;)

Sen när vi kom in gick vi in till Anna och lyssnade på Jonas Brothers som vanligt. Och vi såg värsta söta videon på youtube när en liten tjej, kanske 5-6 år som får komma upp på scen. Hon var så söt! Sen har jag pratat lite med Mike från Usa på msn. Lite kul, var längesen jag pratade med honom. Han var ju o hälsa på Elin här sommaren '06 så det är så jag känner honom =)

Nej, nu blire lite mer plugg!

Döden är en skuld som ingen kan betala mer än en gång.


Gigantiska chokladbollar på Kaffé Paus!

Onsdag idag, klockan är snart tio över fem och jag sitter här och ska försöka skriva ett blogginlägg innan jag tar tag i pluggandet igen. Har faktiskt redan pluggat 1,5 timme idag. Ganska dåligt om man ser att man ska plugga 8 timmar om dagen, men det orkar man inte när man är ledig. Men ska försöka få till 3 timmar iallafall.

Imorse vaknade jag först 9.15 av att Fredrik ringde och berättade att vårt partytält på går'n hade blåst sönder under stormen som tydligen hade varit i Degerfors inatt. Inte kul, hade ju inte ens hunnit suttit i det en gång jag. Men vi får väl se vad vi ska göra åt saken. Tydligen hade de bara blivit skit av tältet, så det var inget man kunde fixa, utan det får ju isåfall bli och köpa ett nytt. Dom kanske har något billigt på Maxi eller Coop Forum. Kan ju iallafall svänga förbi och kolla nån dag. Det tråkiga var ju att vi lånat tältet av mamma och pappa. Dock tror jag inte de gör dom något, då dom redan har ett tält som står ute året runt. Men iallafall. Lite träligt när det är lånat.

Men iallafall, efter samtalet insåg jag att igår hade jag ju glömt och sätta på larm, så jag gjorde det nu och somnade om till 9.30. Antagligen hade jag fortsatt trycka på snooze till kl 10, för då vaknade jag iallafall av att Äna smsade mig om att hon hade skrivit klart tentan, vilket betydde att hon var fika sugen. Så det var bara och rusa upp och göra sig i ordning, men 10.30 mötte jag upp henne utanför JTH och så gick vi till Kaffé Paus och käkade gigantiska chokladbollar och drack cola. Jättegott, men jag orkade bara halva bollen. Anna orkade lite mer.

Efter fikat tog vi oss en promenad (50-100 m) till Svanströms och kollade på kort och annat gojs. Köpte 2 födelsedagskort och ett morsdagskort till mamma, som jag får lägga på så hon får imorrn.
Sen cyklade vi hemmåt.

När jag kom hem satte jag mig vid datorn och lyssnade på musik. Sen fyllde jag ut alla anteckningar och så läste jag lite i den svenska boken. Känns som att det är konstigt upplagt i den svenska boken, men får väl se om jag får grepp på allt ;) får fokusera på anteckningarna, dom lär vara viktigast och bäst!

Annars äre bara 9 dagar tills jag far hem till Degerfors och sötplöten Fredrik. Saknar honom jättemycket. Speciellt nu när jag vet att det inte är långt kvar. Men det är ett seminarie och en tenta innan dess som ska göra, så det är bäst att jag sätter igång och pluggar igen. Skriver kanske senare!

Om det är förnuftet som formar människan, så är det känslan som leder henne.



Flugornas herre.

Idag har vi haft seminarium på socialpsykologin. Kollade på flugornas herre. Äre nån som sett den?
Jag tyckte personligen den var allmänt jobbig och kolla på, den var på nått vis påfrestande. Handlar om några barn som hamnar på en öde ö, och så bildas de grupper och argument och mord o jag vet inte vad. Slutet var allmänt konstigt också. Men disskutionerna och sammanfattningen gick bra för oss i grupp 5. En hel del prat o en massa skratt.

Annars nu ska jag lägga mig och lyssna på mina underbara låtar på spotify! ;) Tacka gud för spotify. I love it!

Senare ikväll ska jag till Äna och vi ska laga chorizo-omelett och ha stekt majs till. Underbart gott!

Blev ett kort inlägg, skriver kanske senare.

You find a glimmer of happiness in this world, there's always someone who wants to destroy it


Borde sova.

Ja, de borde jag verkligen. Men känner mig inget trött. Antar att det är för att jag har spotify nu och har fixat massor av underbar musik där! I just love spotify och min Bea's bus spellista. Den är guldvärd, för det är så bra.

Tidigare ikväll har jag suttit hos Äna och käkat choklad och kollat på Stefan & Kristers buskis på fyran. Rätt bra, och vi diggar Dag-Otto. Men inget slår bröllop och jäkelskap! Fast dock slår inget Edwin i full frys. No way!
Sen vid halv 10 gick vi en promenad upp till Tokarp och tillbaka. Riktigt skönt var det, för det var lagomt svalt då. Det har varit så himla varmt ute annars idag. Pratade om allt möjligt, bla alla skogssniglar vi såg efter vägen. Sen kom vi fram till att vi är kära i Jonas Brothers röster. Dom sjunger ju gudomligt bra. Tänk om Fredrik kunde sjunga seriöst nån gång, för jag tror faktiskt han sjunger bättre än vad han egentligen tror. Eller vad tror ni?! ;P

Nej, nu blir det sängen!

En klok man skapar fler tillfällen än han finner.



Ett år sen.

Ja ni gott folk. Idag är det 25 maj som sagt, Nellies födelsedags och ett år sedan jag, Anna och Lollo drog till Sunny Beach på skolresa. Jag sitter och kollar på alla knäppa bilder vi tog där nere. Det var en rolig vecka med massa galna upptåg med de tre muskitinnorna. Jag glömmer aldrig minen hos dom som stod i våran lilla affär på hörnet när vi kom in och handlade nödproviant för tredje gången (som vi gjorde dom flesta dagarna). Och jag glömmer hellre aldrig de "vackra" orden piraten skrev till Lollo ;) jag tror inte heller hon glömmer bort det!
Nej, det var en riktigt bra semester, även om vi inte blev allt för imponerade av Bulgarien! Jag röstar på fler sånna resor, och jag hoppas vi kan få med min man och hans liga också.

Sitter hos Äna, och ska fortsätta drömma mig bort till ett avlägset land. Vädret är SOMMAR i Jönköping och jag njuter. Har pluggat 20 min idag, genom o kollat på 2 filmklipp på pingpong. 10 st kvar + ett kapitel i boken också. Men jag tror detta ska gå ganska bra endå!

See you around!

You're the voice I hear inside my head.




Nellies dag idag!

Detta inlägg dedikerar jag till min lilla katt, för idag skulle det varit hennes dag! 19 år skulle hon blivit. Saknar dig Nellie ♥



Santana Joyful Janelle "Nellie" : 1990.05.25 - 2004.07.23.

Bridget Jones - the edge of reason

Nu sitter jag här, nyss hemkommen från Äna i andra korridoren. Har varit där och ätit nudlar & sockerkaka, osså kollade vi på Click. Och vi grät, o vad vi grät! För att vara en komedi med Adam Sandler är den bannemig sorglig så man gråter floder. Men den är riktigt bra. Så nu, riktigt avslappnad som jag är efter och blivit klar med psykologiuppgiften ska krypa ner i min mysiga säng och kolla på Bridget Jones 2. Den är så bra! Och Hugh Grant har aldrig varit snyggare ;)

Imorgon är seminarieplugg som står på schemat. Sen ska jag och handla på Ica, annars lugnt som vanligt.

Sôv gôtt!

Even the smallest person can change the course of the future.


Äntligen färdig!

Jag har äntligen skrivit klart min sammanfattning! Jag är ofantligt glad! :D och jag tror nästan den blev lite bra !

Anna var iallafall här för en liten stund sen. Hon hade pluggat me nån klasskompis, så hon var helt slut, så hon somnade nästan på min matta. Men det är förståligt, den är så skön och ligga på! Vi pratade mat, och födelsedagar. Anna fyller på samma dag som Johannes Kepler (det är han som hjälpte Newton med gravitationsteorin). Och så skulle jag kolla upp på wikipedia vad han var för nått, vilken titel han hade o så.
Och de första jag utbrister: - Anna, han fyller på samma dag som dig! (vi som nyss hade suttit o pratat om det, snacka om blond). Sen fick jag till det att han var tysk astronaut istället för astronom. -aut o -nom hit o dit, big deal! ;)
sen pratade vi om lägenheter också, att vi skulle vilja bo närmare skolan och att vi faktiskt bor ganska dyrt där vi bor! Och vi har båda sagt att vi vill på i stadsdelen Torpa här i stan, och då säger ljushuvudet Hellkvist såhär; - Det finns massa lägenheter där, men dom är upptagna! Nehe, menar du att de finns massor av lägenheter där? :O
Ska iallafall iväg till henne och äta sen. Jag ska äta nudlar och wokgrönsaker, för jag hade inget annat. sista maten tog ju Anna och jag igår när vi grillade hos Matilda. Så imorrn blire upp till Ica och handla mat för dom sista 2 veckorna här. Blir väl en massa billys pizza och nudlar och så. Onödigt och köpa massor av mat när jag endå ska åka hem snart.
Fredag om 2 veckor, då far jag hemmåt.

Nu ska jag göra nått annat!

Life is a mystery and everyone must stand alone.


Snart färdig.

Ja, snart är jag äntligen färdig med min sammanfattning. Sen är det bara en frågeställning, några tankar utifrån ssk-professionen och en fördjupning. Frågeställningen har jag redan bestämt, och även lite vad tankarna runt professionen ska vara. Fördjupningen har jag dock inte bestämt ännu, får se om det blir glömska eller minnet och hjärnan. Får fundera vad som är mest intressant! Senare ikväll ska jag kolla på några filmer inför seminariet på tisdag, och även läsa kapitlet i svenska boken. Tror att jag innan tisdag ska läsa även sammanfattningen i den engelska boken. För det här seminariet är examinerande, precis som det på fredag. Så nu i veckan blire plugg till tentan + plugg till krisseminariet.

Annars ikväll blir det inget speciellt. Bara plugga och kolla på TV. Kan vara skönt, eftersom jag är ganska trött idag. Kom hem från Matilda igår vid kvart över ett, och somnade inte förren halv tre. Så jag gick upp halv 12 idag. Jätteskönt och sova vare, men ikväll ska jag försöka och sova tidigt, så jag kommer upp tidigt imorgon!

Nej, nu ska jag göra nått annat!

Power can be held in the smallest of things.


Hemma igen!

Nu har jag kommit hem igen från Matilda. Har haft en riktigt rolig kväll med brudarna. Dock blidde det bara jag, Matilda, Anna och Anna. Men vi hade de roligt iallafall. Grillade och pratade och kollade på Hundtricket. Och så fick vi för första gången se Matildas söta lägenhet och hennes boyfriend Erik som kom när vi skulle gå hem. Och så pratade vi om att dom två skulle komma upp och bo hos mig & Freddan en helg i sommar. Dom har aldrig varit så långt uppåt i landet sa dom ;)

Imorgon kommer hela dagen att bestå av plugg. Ska börja skriva rent den delen av sammanfattningen jag redan gjort, och så fortsätter jag att skriva på datorn. Lika bra att börja med det, så jag kan börja förbereda mig för Socialpsykologi-seminariet som är på tisdag. Såg att man kunde se några filmer på pingpong också. Får väl se hur detta går.

Annars är jag bara allmänt gôrtrött och ska snart krypa ner och kolla/sov till en film. Så som jag brukar.

Hare bra, och godnatt!

Stupid is, what stupid does!


Världens dyraste chokladboll!

Idag har jag nog handlat den minsta och dyraste chokladbollen någonsin! Den var typ hälften så liten som en delicatoboll man köper i vanliga affären och den kostade 17 spänn! 17 jävla kronor, rena rånet ffs! Gott var det, men itne värt de. Så där fikar jag aldrig nått mer.
Som tur var fick vi ju gratis fika på stan också. Blev saft och kakor, mysigt och gott.
Det blev till slut jag, Frida och hennes kompis Sofia. Vi satt i solen och fikade och löste korsord. Och vi fick till det riktigt bra tillslut.
Frida: - Vad heter samernas tält?
Jag: - Kåta
Frida: - Kåta eller kåda?
Jag: - Kåta! Har du inte hört historien om samen som gick hem till sin kåta, fru och barn? (när man säger den kan det misstolkas rejält)
Frida: - Okej, då skriver jag det.

När jag kom hem från stan kilade jag förbi Äna. Hon berättade att hon också varit på stan och fikat. Men inte vid samma tidpunkt som jag antagligen. Sen bestämde vi vad vi skulle äta ikväll och vad kvällens outfit skulle bestå av. Så nu sitter jag här och väntar på att mitt hår ska bli någorlunda torrt, så jag kan kamma det och få till det på nått vettigt sett.

Imorgon ska jag spendera hela min dag med och plugga. Måste få klar den där jävla sammanfattningen snart. Usch usch usch! Fy för högskolan ibland.

Igår var jag ju som sagt och åt hos Anna. Och när vi skulle äta så tog jag en tallrik från diskstället
och så säger Anna; - Men är den blöt? (den hade precis blivit diskad) och som till svar skulle jag säga: De kvittar väl men istället blev det; - Kvittar det? Och så började Anna gapskratta, och det tog faktiskt en stund innan jag fattade min felsägning. Och den var väldigt fel, men roligt var det.
Och när jag skulle gå därifrån fick vi reda på att en granne i huset inte var sugen på cola ;)

Nej, nu ska jag göra nått vettigt.

I need to believe that something extra ordinary is possible.


Saknar dig F!

Sitter här och är ganska så trött. Ska nog snart krypa ner i sängen och antingen kolla en mysig film, lyssna på all underbar musik jag har på min mp3, eller helt enkelt bara sova. Ska ju försöka ta mig upp tidigt imorgon så jag kan fortsätta med min sammanfattning på psykologin, för vid kl 2 ska jag och fika med Frida, det var nånting speciellt, typ nån omröstning om årets fikastad eller så. Och alltid gott med en fika! Sen på kvällen ska vi ju över till Matilda. Blir mysigt. Ska bara vara där och umgås och spela spel och dylikt. Bara kul och få träffas utanför skolan och utan plugg. Ska ju även förfesta hos henne den 4 juni efter tentan, sen ska vi vidare mot Bongo Bar, där vi ska käka och mysa resten av kvällen!

Men som ni fattar enligt min rubrik saknar jag min snuttegull F där hemma. Längtar så extremt mycket efter honom. Är jättejobbigt med att ha ett distansförhållande och vara ifrån honom så länge, jag vet inte om de kmr gå i 2,5 år till. Han får banne mig flytta ner hit ;) Men i sommar ska jag bara njuta av att ha honom nära i 11 veckor! Den här sommaren ska bli våran sommar
Dock ska jag hitta på en massa andra galenskaper med massa galna människor också, men i stor utsträckning äre Freddan som gäller!

Vad tycker ni om min nya bloggdesign då, som Anna fixat? Som ni kanske fattar av mitt förra inlägg så är jag helt kär i den nya designen - den är så MIG!

Nu äre dags och borsta gaddarna o sen krypa ner. Skriver nog senare sen (eftersom klockan är 00.30, vilket betyder att det redan är lördag)

We are nothing but shadow and dust.


Ny bloggdesign..

.. signerat Anna "Äna" Hellkvist, som får 75 på en skala 1-10, blev såååå bra!!!! <3 Thanks Änabanäna!

Idag har jag varit i skolan o pluggat med Amanda o Matilda. Gjorde dock inget mer på sammanfattningen, så jag redan skrivit för mkt. Kul, eller itne! Så vi pluggade till tentan, och det känns som att den del pusselbitar kommer falla på plats om jag bara läser kapitlet i boken en gång. Känns jätteskönt!

Senare ikväll ska jag till Äna och laga mat. Vi ska göra hamburgare och wokgrönsaker. Kan nog bli gott. Man får ju tager vad man haver, enligt ordspråket så. Sen ska vi kolla på "I Now Pronounce You Chuck and Larry" med Adam Sandler. Kan tänka mig att den är bra, för Adam Sandlar är ju bra. Och inte för o skryta, men gissa vem som har hans autograf som blev hemskickad till sin egen adress? Jo, jag! hihi. Det var under en period i mitt liv jag var besatt av film och skådespelare så jag skickade massa brev o bad om autografer av stora kändisar, och jag har fått en hel del faktiskt. Förrutom Adams då har jag fått från bla alla skådespelare i Vänner, Britney Spears, Cameron Diaz och Tobey Maguire (Spiderman). Men det fränaste var ju att jag fick svar på ett av mina brev, ifrån Kate Beckinsale's (hon är med i Pearl Harbour) personliga assistent, där det stod att Kate tackade för brevet och så berättade hon lite om vad Kate sysslade med, vilken film och med vem hon skulle spela in härnäst o så. Skitfränt! :)

Imorgon blire först fika med Frida på Hovrättstorget (är ngt speciellt fikagrejs imorrn i stan), och sen på kvällen blire o träffa lite bruds hos Matilda där vi ska mysa och spela spel o kanske grilla om vädret tillåter.

Nej, nu ska jag göra nått annat.


I'm in charge!


Plugghäst? - Jotack, jag vet!?

Jo, här sitter jag och har paus. Har pluggat 3,5 timme på min sammanfattning, och jag har kommit en bra bit. Är jätteskönt, men det är en heldel kvar. Men mer orkar jag nog inte göra idag. Ska nog läsa lite på det andra istället sen. Känns som att sammanfattningen tar sån tid att man inte hinner plugga på det andra, och idag är det bara två veckor kvar till tenta. Jag är kanske för optimistisk om jag säger att det andra är inte så svårt. Och det känns faktiskt inte så svårt, inte än. Och tacka vet jag min svenska bok + anteckningarna! Så jag hoppas detta ska gå vägen. Vore ju kul om de gick riktigt bra på nån tenta. Man är lite ledsen när man vet att man har både mikrobiologin och anatomin kvar. Men tur är väl de att man får göra om. Jag ska fortsätta på de här om jag så skulle få F i allt och måste göra om precis allting!

Igår var jag i skolan och pluggade me Frida. Matilda var inte med för hon hade kommit igång hemma, och tyckte de gick bra där. Och inte tänker vi tvinga iväg henne heller. Men som sagt blidde iallafall Frajda och jag. Vi satte oss i biblioteket och skrev i tre timmar, och vi kom ju en bit iallafall. Allt är bättre än ingenting, kom ihåg det! Och medan vi sitter där i bibblan börjar de regna som bare f*n och så åska de lite också. Scary! Men hux flux så vare fint väder igen. Så jag slapp cykla hem i regn. När jag kom hem hade jag så himlans ont i magen, så jag åt glass. Och de var så gott! Resterna av kladdkakan käkade jag upp till frukost igår, hihi.

Annars ikväll blire plugg och slapp. Håller på och tvättar också. Men tvätten ligger i torktumlaren, så det tar nog en stund innan den är klar. Vart helt otroligt bara två tvättar. Tur att det finns två tvättmaskiner och två tumlare då, så man är färdig på en gång nästan. Är så skönt o få nytvättade kläder :) Mest också för jag jag har nästan inga kläder kvar här nere. det mesta har jag ta't me upp till degerfors, för att det inte ska bli så mycket och släpa på, på en gång. Men jag har så jag klarar mig iallafall.

Imorgon ska jag till skolan och plugga igen. Försöka göra klart det sista på sammanfattningen, så jag kan sätta mig på söndag eller måndag och skriva rent det. Det blir iallafall Matilda, Amanda och jag. Frida kanske skulle med, hon hade inte riktigt bestämt sig. Anna är i götet och lyxar sig, och Jorunn var till sin sommarstuga, så man är ju inte lite avundsjuk på dom. Vill också vara ledig. Men i sommar, även om jag ska plugga, ska jag försöka göra så mycket som möjligt. Åka till göteborg och hälsa på Lina & Rasmus, Anna & Alexander, och såklart gå på Liseberg. Sen pratade jag & Lollo om o dra våra mödrar på kryssning i sommar, och sen blire väl o försöka åka till våran sommarstuga på Torsö också en helg. Utlandsresa får vi spara till vintern (helst) om de inte blir något till hösten, men det tror jag inte.

I helgen, eller iallafall på lördag ska vi till Matilda. Inget bestämt vad som sker, men grillning och kubb vore ju trevligt! Fast det är bara mysigt och träffa flickorna endå, bara ses för o ses liksom.

Nej, nu ska jag försöka ringa min mor igen, hon är påväg till Tyskland, så det kanske inte är det lättaste o få tag på henne.

Take care!


Glass och kladdkaka.

Idag har jag haft en del fuffens för mig. Nejdå, inget allvarligt. Bara varit i skolan 3 timmar och haft föreläsning om socialpsykologi, mycket intressant! Psykologi är i sig mycket intressant. Kanske skulle bli hjärnskrynklare istället för syrra? Haha, neej. Jag har inte tillräckligt bra betyg för o bli det - tyvärr. Annars kan jag tänka mig att det är ett intressant och förändrande jobb.

Annars senare ikväll var jag över på kvällsmat hos Äna. Blidde ris och köttfärsås. Det var riktigt gott! Anna är en mästerkock om hon vill. Sen 18.55 fick vi ryck och vart godissugna som satan, 2 sekunder senare fick vi panik då vi kom på att Ica uppe vid oss stänger 19.00. Vi SPRANG kan jag säga! Men vi hann. Och våra inköp blev allt lite udda. Hon i kassan bara "Glass och kladdkaka ihop, jag de funkar kanske." (köpte mer än det dock). Och så var butikschefen jättesnäll och packade våran påse, så de var bara och traska därifrån. Så efter handlandet gick Anna och jag in till henne och tog oss en slappstund och moffade godis, glass och kladdkaka och kollade på Alla hans X med Brittany Murphy. Jag tyckte faktiskt den var bra! Rolig men endå sorglig.

Sen vid 9 skulle Anna kolla på The Mentalist, så jag gick över till mig och (hör och häpna) pluggade i en timme. Sen har jag snackat med Freddus och mor i telefon om allt möjligt. Det var trevligt. Är alltid skönt och prata med mina kära hemma i Degerfors. Och snart är jag hos dom hela sommaren. Längtar! Då ska de blir partys i villan så de skriker om det ;) nejdå, det ska bli skönt och få va hemma och ha hus över sommaren så man kan steka på gräsmattan med anatomiboken i handen!

nej, nu blire och sova. Ska till skolan och plugga med Frida och Matilda. Duktiga vi är!

Goodnight and take care!


Tillbaka i Jönköping

Nu har jag anlänt tillbaka till Jönköping och storstan, efter en underbart mysig helg hemma i Degerfors. Och jag har tänkt och berätta för er i nästan detalj om vad jag gjort. Nejdå, men i större drag.

Fredag; satte mig på tåget 17.54 och åkte mot mitt kära Degerfors. Var väldigt trött efter skoldagen, eftersom jag suttit och gjort en dugga + 2 föreläsning. På tåget var det alldeles för mycket stoj och stim, som man kan tänka sig på en fredag, så jag fick ingen ro, så inget pluggande vart det. När jag gick av tåget i Laxå satt min sötnos där och väntade på mig på perrongen. Åh, vad jag kände att jag saknat honom då! Min plutt. Efter att ha packat in allt i bilen for vi två och käkade på Burger King som dom faktiskt har i Laxå. Fredrik tog nån XXL-hamburger-grej och jag tog en Wopper-meny. Riktigt gott må jag säga. Till efterrätt tog jag varm kladdkaka, och för att vara BK var det riktigt gott.
Medan vi satt och åt fick vi ett telefonsamtal från mor och far som ville bli hämtade i Kga för dom hade varit på bio och srtt "Änglar och demoner". Så vi for och hämtade dom på Red Brick. Och där mötte vi Fredriks syster Linda och hennes man Thomas som var på väg till ett par bekanta, men dom hade tid och stanna och prata lite med oss. Är ju inte allt för ofta man ses kanske. Efter det fick vi iallafall med oss mamma och pappa hem till det gula, där vi satte oss och pratade om psykologi, som är den kursen jag höll på med. Fredrik försökte matcha sig att han kunde så mkt, men alla vet ju att jag kan mer! ;) Sen sov vi kvar i det gula eftersom vi inte hade kommit i ordning i huset än. Dock var det svårt och sova då vi hade en lite gul tiger under sängen som tyckte de va roligt och dra i lampsladdarna så det lät HÖGT.
Men till slut somnade vi iallafall.

lördagen fick Fredrik fnatt och vaknade klockan 8, och fick mig och vakna 9 då han bestämde sig för att åka till lägenheten för att börja städa, eftersom vi hade flyttat alla grejor och kontraktet skulle skrivas kommande tisdag (alltså imorrn). Jag gick iallafall upp och satte mig nere i vardagsrummet och kollade på nya avsnitt av Hannah Montana. Och pappa har nog insett att den serien faktiskt är rolig. Jackson är så bra! Efter frukost och så tog jag mig en promenad bort till solariet och solade 20 minuter. Otroligt skönt var det. Man kunde drömma sig bort och låtsas att man låg på playan och stekte. Efter solningen kom jag hem och insåg att jag inte hade något smink med mig från Jönköping, och jag skulle ju på fest senare. Så när pappa kom hem från lägenheten så skulle han och jag åka och handla fika, för Elin skulle komma och fika med mig en sväng efter jobbet. Så panikslagen gånger 1000 skällde jag en aning på min far så han fick tummen ur röven och skjutsa mig till Kronhallen så jag fick kolla om dom hade något smink att sälja. Men det hade dom ju inte, så det blev bara fika och glass inhandlat där, så vi åkte vidare till Coop, för jag tänkte där har dom nog smink, för det hade dom när Coop fortfarande var Prix. Men inte hade heller dom nått smink, så desperat som jag var slet jag tag i ett nummer av Solo för där fick man medskick ett solpuder (något iallafall), och på Coop mötte jag även Annas mamma Annelie så vi pratade lite om allt möjligt som rörde sjuksköterske yrket (Annelie är ju syrra). Sen for fader och jag till lyan för och lämna några lysrör pappa inhandlat på Kronis, sen vare dags och fara vidare hem till det gula och duscha o göra sig iordning innan Elin (N) kom på fika. Fast ni som känner mig, vet att jag inte hann göra mig iordning innan Elin kom. Så att klä på sig gick i rasande fart. Sen satte sig jag och Elin ute och fikade och pratade allt mellan himmel och jord, fast mest skolan, både letälv och högskolan. Sen så var vi ju tvungna och hålla koll på tigern också ;) han smet några gånger som vanligt. Sen vid 4, halv 5 drog sig Elin hemmåt, och jag gjorde mig i ordning inför kvällen. Sen runt kvart i sex ringde jag till Elin (B) i panik över att hon inte var där redan, för vi skulle ju va hos Lollo klockan 6. 5 i sex kom Elin äntligen så vi kunde traska längre upp på gatan till Lollo som ställt till med party för att hon fyllt systembolag. Slutsatsen för den kvällen var trevlig kväll, med god mat och dryck, trevlig eurovision, snygg vinnare och trevlig med cosmopharma party!

Söndagen började jag med att gå upp klockan 9.30 (tidig helg för mig den här helgen), gick över till mor och far (vi hade sovit hos Mulle, våran granne som inte är hemma) och tog en halv huvudvärkstablett. Men jag var inte värst bakis. Sen vid 11 gick jag och solade igen. Och jag har fått lite resultat, mer än vad jag trott. Sedan gick jag hem och pluggade lite, dock bara en halv timme, är svårt och plugga när det är mycket ljud omkring, därför trivs jag och bo själv i Jkpn, för här är det inga ljud i min lägenhet iallafall. Sen vid fyra åkte jag och Elin till Åtorp och repade med resten av Basic Park, och vi var ju alla för en gångs skull (för det mesta är det mitt fel att vi inte är alla!). Och vi spelade till och med Bye bye Johnny klart. och jag kände nästan att min röst var på topp. Det var så kul och sjunga. Hoppas bara det lät bra!;) Sen efter repet for vi hemmåt, och Elin släppte av mig hos mamma och pappa där det vankades mat - Rödspätta, potatis och remouladsås, på min begäran! Så gott. Sen klockan 8 for Fred och jag in till Kga, där vi skulle gå på bio - änglar & demoner. Så otroligt bra film. En av dom bästa jag någonsin sett! Men jag kan inte säga om den eller Da Vinci-koden var bäst. Båda är bra, för jag är intresserad av den sortens historia, religion och kultur. Och man blev ju inte LITE sugen på och åka till Rom och kolla in alla dom där kyrkorna och statyerna och allt vad dom nu pratade om. Men det blir nog svårt då Rom har en hel del kyrkor. Men jag har faktiskt varit i Rom tidigare. Närmare bestämt 2000. fast egentligen var vi på ett ställe som hette Bahia Domizia (eller liknande) och låg 15 eller 20 mil ifrån Rom. Men mor och jag tog en bussresa (som utflykt) till Rom. Och just det här året var de något speciellt med St Peterskyrkan, så dom öppnade vissa speciella dörrar vart 25 år, och såklart var det de 2000 när vi var där. Jättefränt! Och de va så fränt och se inuti. Den som kan vår svenska historia vet att drottning Kristina ligger begraven där. Men iallafall, det jag minns av Peterkyrkan (jag var ju endå bara 11 år) var när vi precis kommer in ser vi en jättetavla, och den är otroligt vacker, men när man såg den på nära håll såg man att den var jord att yttepytteminismå mosaikplattor.
Det jag vill återuppleva som jag har noll minne av är sixtinska kapellet som Michelangelo målade 1508. Jag har blivit jätteintresserad av uppfinnare, upptäckare och konstnärer (mest underrenässansen) o deras verk och uppfinningar efter att ha kollat på "Det var en gång - Tidernas äventyr". Det är nog bara för att man läst eller hört om dom förrut.

Idag har jag inte gjort så mycket. Vaknade inatt och kände mig spyfärdig, få 4 imorse spydde jag som en gris (inte så jäkla trevlig info dock) så jag trodde jag blivit magsjuk och inte kunde åka tbx till Jönköping, men de har inte varit nått mer under dan, så jag det var nog bara magen som krånglade. Idag annars har jag pluggat, busat med Elliott och slappat. Sen åkte jag ju hem till Jönköping också. Tåget skulle gå 17.48 men var försenat till 18.12, inte så jättekul kanske. Trodde aldrig jag skulle hinna me Jönköpingtåget från Falköping. Men det gjorde jag. På tåget träffade jag Ellen. Var ju trevligt, eftersom det var ett tag sen jag träffade henne (hon går i min klass, men läser andra studiegången). Vi pratade om allt möjligt. Var roligt! Och jag är inte direkt nervös inför geriontologin.

Nej, nu ska jag krypa ner och kolla Pokémon så jag är pigg och allert imorron på föreläsningen. Klarade iallafall duggan i fredags. Fick 13 p, vilket gav mig 2 p till tentan =)

Take care !


Grattis Norge!

Idag är det norskarnas dag. Inte nog med att dom får hem deras eurovisionvinnare Alexander Ryback idag, det är också deras nationaldag. Stort grattis till dom! Och jag måste hålla med, rätt låt vann. Och inte nog med att han är så söt, han spelar fiol också! Är han inte för bra?!
Dock var mina favoriter Island och Rumänien. Även Turkiet hade ett bra bidrag tycker jag. Men Island kom ju 2:a, trean var Azerbajdzan, som hade ett svenskt team. Vad tyckte ni om Lars Wallins kollektion som dansarna hade?
Rumänien kom dock också långt ner 19 plats, Sverige på 21:a plats. Inte så lyckat kanske, men Malena gjorde ett jättebra framträdande tyckte jag! Jag är ledsen för hennes skull.

Topp 10 listan EVSC 2009:
1 - Norge
2 - Island
3 - Azerbajdzan
4 - Turkiet
5 - Storbrittanien (för första gången på länge som dom hamnade högt upp!)
6 - Estland
7 - Grekland
8 - Frankrike
9 - Bosnien/Hercegovina
10 - Armenien

Annars blir det bio med älsklingssöt ikväll. Vi ska på Änglar & Demoner, och jag är helt kär i Tom Hanks! Myms!

Nu blire psykologiplugg. Hemresa imorrn :(


Love & Care!


Välkommen efterlängtade helg!

Äntligen! Äntligen säger jag bara. Nu är du här, underbara efterlängtade hemrese helg!

Sitter här vid datorn och har nyss kommit hem från skolan, efter att ha varit där i 6 & ½ timme. Det var jobbigt kan jag lova. Började med dugga på morgon, vettefaan hur det gick. Bra förhoppningsvis. Var ju ett krysstest i princip, så kunde man inte var det ju bara och gissa, kanske hade 25% chans att pricka i rätt så.
Efter duggan hade vi första föreläsningen för dagen. Det var om motivation & emotion med Heléne, rätt intressant, men jag var göörtrött eftersom jag bara sovit 5 timmar i natt, nog good BC. Sen efter det gick jag, Anna, Frida, Amanda, Matilda och Jorunn till Mackmakeriet i stan och köpte oss varsinn baguette med antingen kyckling-chili (alla utom jag och Jorunn, för hon hade egen mat från igår) och kyckling-curry (det som jag tog allså). Jag köpte även med mig en gottig chokladboll till efterrätt. Efter vårt inköp promenerade vi tillbaka till Hälso och satte oss i solen och käkade våra mackor. Jättegott kan jag säga! Och man blev gööööörmätt. Speciellt efter chokladbollen också. Efter lunch hade vi dagens andra och sista föreläsning. Om kristeori. Väldigt intressant med många exempel som fick en att fatta vilken värld vi egentligen lever i. Jag vill bara att alla ska veta att när man går igenom en traumatisk kris har man rätt att göra vad som helst, utom att skada sig själv och andra. Man får ställa sig och skricka på torget mitt i Jönköping, om det hjälper en att bearbeta krisen.

Annars som sagt sitter jag här. Har nyss pratat med min gullesnutt. Ska snart packa ner det sista, och om ca 1 timme ska jag ta mig till Juneporten och tågstationen för att åka hem till mitt underbara Degerfors, och få träffa min underbara prins och få äta god mat hela helgen och träffa alla underbara människor som jag hinner, och tom gå på bio! Freddan och jag ska på Änglar & demoner på söndag. Ska bli myspys. Var längesen vi var på bio själva. Tror ärligt att vi bara varit det en gång förrut. Det var på Silent Hill.
Sen blir det såklart en hel del pluggande. För som högskolestudent har man aldrig ledigt. Men jag trivs!

Nej, nu ska jag vara duktig och packa klart.


Love & care!



Just a yellow lemon tree.

Yellow lemon tree med Fool's garden dunkas nu ur mina icke så bra dator-högtalare. Den låten är allt för härlig, man blir så glad av den! I wonder how, I wonder why, yesterday you told about the blue blue sky, but all that I can is just another lemon tree.

Nu har jag iallafall suttit och pluggat 3 timmar och 10 minuter (dom 10 är viktiga i statistiken!), och jag har väl blivit en del kunskap klokare, förhoppningsvis iallafall. Har iallafall läst alla sidor som tillhörde duggan, och ska läsa mina anteckningar sen + kanske de små reviewerna som var med i boken. Dom var jättebra och läsa.
Sitter här och äter hårda mackor med skinka på och dricker världens goaste lemon-lime saft (såklart äre fun light, no suger added here allså). ska snart slå på ett avsnitt av digimon eller pokémon och ringa min sötis och höra hur det gick med sängen. Eller höra om sängen står i lyan eller i huset? ;)

Imorgon åker jag till Degerfors. Jippi! :D Åker 17.54 från Jönköping. Jag vet att det är sent, men vi går i skolan till klockan 16.00, och tåget innan det här går 16.01. Lite svårt och hinna hem och hämta grejerna o sen ner till tågstationen på 1 minut. Jag skulle inte ens hinna om jag hade grejerna med mig till skolan och åkte bil.
Blir iallafall hämtad av sötaste älskling vid åtta i Laxå, och påvägen hem ska vi stanna vid Burger King och käka. Gott! Jag har inte ätit sån mat på säkert 2 månader eftersom Anna och jag har haft våran deal. Men den här helgen den pajar allt i vad nyttiga livet heter. Eftersom det blir Burger King på fredagen, fika-date med ElinPelin Nilsson på lördagförmiddag, alkohol på lördagen och fika på söndagen. Icke bra, men förj***a gött. Och lite måste man ju få unna sig! Jag har ju nått dit jag ville med vikt och klädstorlekar och så, så det gör nog inget! Ska ju endå inte börja leva som jag gjort förrut!

Längtar till sommarn, då blire bubbs 24/7 (almost!).


Love n' care!


 


Min lediga dag.

Men bara för att man är ledig så är man ju inte sysslor. Jag måste diska och plugga. Orkade bara läsa ett halvt kapitel igår, var så himlans trött. Kollade lite på tv och somnade dessvärre inte förren kvar över 11 (bättre än vanligt dock) för att folk höll på och skrek utanför fönstret. Det var ju onsdag vilket betyder att det är kårafton, och jag antar att det är många i vårat hus som brukar va där.

Så idag får jag ta nya tag och iallafall läsa allting som är tills imorgon, en gång iallafall. Sen ska jag läsa mina anteckningar också, och hoppas att det går bra på duggan. Jag menar klarar men det inte är det ju inte hela världen, men klarar men det får man ju några poäng på tentan, och det vore ju skönt och få!
Men vi får väl se hur det går imorn.

Nu sätta igång ugnen och värma min billys pizza, fullkorn har jag tom, så jag är LITE nyttig iallafall!

hörs kanske senare om jag orkar skriva.


Love /
           

Sleep tight.

Nu går jag och lägger mig och tänker inte vakna förren imorrn!

Goodnattt!

Love /
          

8 x 9 = 72

Det vet jag. Men jag kan tala om för er att imorse när jag cyklade iväg till skolan, tröttare än tröttast (eftersom jag somnade 4 och skulle upp 8), så trodde jag aldrig att jag skulle veta vad 8x9 var när dan var slut. För det har varit en jobbig dag.
Kom nyss hem från skolan kan jag meddela, och somnar snart sittandes.

Började dan kl 9, och hade bearbetningsseminarium till 11.45. Jag var med i grupp 5 och jag tyckte de gick riktigt bra för oss, det var iallafall lärorikt. Efter seminariet var det lunch. Jag åt pyttipanna och stekt ägg. Jättegott, jag har verkligen varit sugen på det jättelänge, men det är ju inget kul och äta själv, så idag när dom hade det i skolan var jag snabb och köpte mig lunch (som vanligt) där. Sen satt jag nere i källaren med Anna, Amanda, Matilda, Jorunn och Frida och pratade om i Jönköping har dom nationella prov i franska och fysik. Hur konstigt är inte det?! Sen funderade vi på varför vi i Degerfors inte haft de - antingen var det för att dom inte ville ha med oss i statistiken eller för att Degerfors är så bra så dom köpt ut sig. Vad tror ni?

Sen på eftermiddagen mellan 13-16 har vi haft föreläsning med Pia i Utvecklingspsykologi. Jätteintressant, men att vara så trött och sitta o lyssna 3 timmar är rena pinan. Men dom flesta, om inte alla, fixade det och satt kvar. Antagligen för att vi har så få föreläsningstillfällen att vi utnyttjar tillfällena.

Nej, nu ska jag försöka plugga lite inför duggan på fredag. Jag längtar till fredag, för då kommer jag hem till snuttegull.

Love /
           

The magic button.

SVERIGE ÄR MED, SVERIGE ÄR MED, SVERIGE ÄR MED !
Gött!

Ja, Sverige är ju med i finalen i EVSC, och jag tror Malena kommer och göra jättebra ifrån sig. Mina favoriter förrutom Sverige var Island och Malta. Dom var jättebra!

Nu ska jag läsa klart dom 23 sidorna till seminariet imorrn. Det är jättejobbigt och läsa på engelska. Även om jag förstår allt som står så är det jobbigt och tar lång tid att läsa på engelska.

Hej svejs!

Love /
           

Lycka till Malena!

Ja, nu är det bara 1 nummer ifrån Sveriges tur att tävla i semifinal 1 i Eurovision song contest. Och jag önskar Malena all lycka till! (även om det är lite för sent nu kanske). Och jag hoppas och tror att hon kommer och gå vidare.

Annars idag fick jag hämta ut min psykologibok. 1000 sidor på engelska. Jippi!

Skriver kanske senare.

Love / 
           

Färdiglagad mat.

Godmorgon eller god eftermiddag passar egentligen bättre! Jag sov till ca 11.30 idag, men gick inte upp förren 12.30. Nu håller jag på och väntar på att min färdig lagade mat från Findus ska bli klar. Ungefär en halvtimme tills dess. Blir lövtunn bit med kroketter. Låter smaskens tycker jag! Hoppas det är det.
Jag har börjat insett att jag nästan aldrig lagar mat. Är jag i skolan köper jag lunch där (iofs får man ju husmanskost, så det är ju bra mat.), annars blir det färdiglagade maträtter, som typ Findus eller Billys pizza. Jag tycker det är så tråkigt och laga mat själv, och speciellt när det bara är jag som ska äta. Därför blir det mycket sånt där skit. Men i sommar ska jag försöka få älsklingen och lagat mat ihop varje dag. Är så mysigt när man gör sånna saker ihop. Dock tycker jag det är väldigt kul och baka, och det går bra själv. För man vet att då kan man bjussa nån alltid. När jag fått fnatt och bakat något brukar jag ringa över anna, så hon får komma och vara provsmakare. Oftast blir det kladdkaka, för det är så gott och enkelt. Men i sommar ska jag försöka mig på och göra olika pajer, såsom äppelpaj (såklart) och jordgubbspaj. Vet ni någon annan frukt eller bär som är bra och ha i paj, skriv gärna det i en kommentar.

Jag somnade tillslut efter gårdagens inlägg. Dock klockan 2. Därför är jag så jäkla seg idag. Men imorron äre skolan igen, då får man sluta slappa!
Hoppas min bok kommer idag, så jag får ta mig en cykeltur. Sen ska jag snart försöka få igång verksamheten här och plugga lite mikrobiologi och skriva klart anteckningarna från senaste psykologiföreläsningen.

Aja, hare bra!

Love /
           

Nattmänniska.

Jag är en riktigt nattmänniska har jag kommit på. Även om jag försöker lägga mig runt 10, så somnar jag inte förren 1-2 kanske. Är jätteträligt när man ska upp runt halv 7-7 dagen efter för att man börjar skolan 9, och man kanske vill hinna duscha innan skolan. Många gånger kommer jag upp 8 när det är skola, och måste åka halv 9. Inte så skoj, för jag hinner ju knappt vakna. Det är en zombie som sminkar sig och kammar håret på skoldagarna. Inte vanliga Beatrice Åkesson Clarelius.
Och det kvittar hur tidigt eller sent jag än går upp, jag kan itne sova på nätterna för det. Jävla skit!

Dagen har varit ganska bra. Min huvudvärk försvann efter två alvedon och en liten promenad upp till Ica vid oss. Jag inhandlade lite mat, tvål & schampo och en chokladkaka som jag piggade upp mig med. Jag kan säga att den tog slut ganska fort. Men det är så gott, och jag är så glad att Anna och jag tagit bort vår deal om att inte få äta och dricka som man vill. Även om jag försöker undvika godis och dricka på vardagarna (på helgerna med för den delen), och pizza har jag knappast råd med (mer än billys snabbpizza), så måste man få unna sig ibland. Speciellt när man är sjuk. Då måste man få pigga upp sig. Och jag menar, att komma ut och röra på sig eller att gå eller cykla till skolan är inte för mycket begärt. Och jag tycker faktiskt det är skönt och få röra på sig, och visst är det gott med coca-cola och en stor godispåse, men loka-vatten och tex en fruktsallad är lika gott. Så jag försöker allt hålla på mig, även om det längre inte är strängt förbjudet!

Imorgon är jag ledig precis som idag. Får väl se om Anna har piggnat till och kryat på sig, så hon beger sig till skolan, eller om jag ska söka sällskap där imorgon. För hennes skull hoppas jag att hon är frisk.
Annars ska jag plugga en del mikrobiologi, och skriva klart psykologi anteckningarna (jag var duktig och plugga psykologi i en timme förrut), sen hoppas jag få hämta ut mina psykologiböcker. Fick meddelande från adlibris att dom skickades idag, då borde dom vara framme imorrn, så jag får ta mig en cykeltur till Linnéas Tobak och hämta ut dom. Sen blir det väl ett och annat Pokémon avsnitt. Jag är på avsnitt 204 om det var någon som var intresserad. Kan inte fatta hur bra och avslappnade tecknat är egentligen. Det är nog bland de genialaste i världen. I love cartoon!

Resten av veckan blir det och plugga inför duggan på fredag. Onsdag har jag bearbetning av personlighetspsykologi (ett slags hjälpande seminarium) och det ska jag läsa lite till om boken kommer imorrn. Sen efter det är det tre timmars föreläsning om Utvecklingspsykologi med Pia. Torsdag är jag ledig,då blir det plugg till duggan som sagt. Kanske tar en promenad eller cykeltur uppe i Tokarp om vädret tillåtet. Fredag är det först dugga på morgonen, sen föreläsning - Motivation & emotion 3 timmar, och sen 3 timmars föreläsning om kristeori. Alltså mycket lyssnande. Kommer vara jobbigt och hålla koncentrationen uppe. Speciellt när jag vet att jag ska åka till Degerfors 17.54. Och som ni kanske redan fattat åker jag hem till mitt kära röd-vita och mina sötinötisar, och stannar till måndag. Lördag är det planerat flytt och party för nyss fyllda 20-åringen Lollo. Söndag blir det 30-års kalas för min farbrors fru Åsa. Sen blir det kanske rep med BP och kanske bio med mor, far och sötnöt Svanberg.
Måndag är det hemfärd och mys med älskling. Saknar mitt gulletroll så jag blir galen snart! ♥ Tur att den härliga och långa sommaren är här snart. Även om jag ska jobba och plugga till omtentan i anatomi kommer jag endå få spendera all min lediga tid med sötnosen. Och det ska bli så härligt! Har aldrig fattat att man kan längta efter nån så mycket som jag längtar efter Fredrik när jag är ifrån honom. Du är det bästa som finns älskling, glöm aldrig det! ♥

Satt för skojs skull och läste min gamla lunarblogg en sväng. Åh, vad kul det var och se hur man skrev på den tiden. Smileysar var ens bästa vän och man använde den efter var och varannan mening. Idag använder man dom bara ibland när det är något speciellt. Är lite kul faktiskt att man förändrar sitt skrivsätt så mycket. Det var också roligt och se vad man hade skrivit. Längtar tillbaka till många av dom tillfällen jag skrivit om. Men jag njuter av livet nu. Jag har kommit en bit på den väg jag velat vandra, så jag kan inte klaga. Jag är tacksam att jag fått den här chansen att utbilda mig till det jag vill jobba med. Och dom som funderar på om dom ska plugga på universitet eller ej, jag tycker ni ska göra det. För det är kul! Även om man inte vill plugga ett program så är en eller några kurser alltid något. Det är erfarenheter och meriter.

Nej, nu ska jag krypa ner i min sköna säng och försöka sova.
Godnatt.

Love /
           
   

Ps, Missa inte och kolla semifinal 1 i EVSC imorn, Sverige tävlar! (läs det som den 11 maj)


Förkylning på G ?

Jag tror nästan jag är påväg och bli förskyld! Vaknade imorse med världens huvudvärk (inte sån som man får när man sovit för länge), och igår nös jag hela dagen. Och ett annat tecken är att jag brukar få små förskylningsblåsor mellan en tand, och det känns som man har världens tandvärk. Och nyss kände jag att jag det gjorde ont där igen. Och till på köpet kom en förskyld Anna Hellkvist och lånade filmer, så har hon blivit sjuk, kan ju lika gärna jag bli det. Och det vill jag inte. För jag har massor av plugg den här veckan, även om jag är ledig mån, tis och tors. Sen ska jag ju åka hem till Degerfors på fredag, och göra massa roliga saker hemma. Jag har inte tid och bli sjuk nu! Jag kan bli sjuk 15 juni, då är allt klart, då har jag tid och bli sjuk.

Idag blire och försöka organisera sig med och plugga lite mer mikrobiologi. Lördag och söndag har varit ganska dålig pluggade, eftersom jag inte haft nån ork. Sen ska jag gå till Ica och handla mat och lite sådär. Sen hoppas jag att jag får ett sms om att jag kan hämta ut mina psykologiböcker också. För isåfall cyklar jag iväg och gör det.
Vädret verkar vara bra, men jag är inge bra, därför kommer jag bara vara ute korta stunder!

Nej, nu ska jag ta mig en alvedon till och ringa mamma!

Love /
             


Tur att det finns några riktigt snälla människor här i världen !

Eurovision song contest

Snart om ni inte redan visste är det dags igen för det årliga eurovision song contest, 12 maj (nu på tisdag) är det första semifinalen, andra går den 14 maj och själva finalen är den 16 maj. 12 maj tävlar Sveriges bidrag La Voix (rösten) med Malena Ernman i första semifinalen. Jag tror personligen att hon faktiskt har en ganska stor chans och komma vidare i tävlingen, även om jag inte tycker låten är jätte tilltalande (kanske beror ¨på att jag inte hör vad hon sjunger), men den är speciell, one of a kind, vilket gör att den kan gå hem hos många. För är det inte så att en vinnare av detta slag av tävling ska vara något alldeles extraordinärt? Vi kan ju dra oss till minne några år tillbaka, inte allt för många år, men till 2006, då Finland vann för första gången i historien med Lordi's låt Hard Rock Hallelujah. Det är väl något väldigt extremt speciellt, inte sant? Jag vet tom att finska kritiker bannade sig över den här låten, därför tyckte jag det var extra kul att den vann, och till på köpet var det en kanonlåt!

Dock har även en massa bra slagdängor gått hem också, för de ska väl en Eurovision vinnare vara också? En slagdänga man kan kan gå och nynna/småsjunga på. En sång man minns. Och jag tycker ju då att det varit en massa bra slagdängor som vunnit. Ta Waterloo med Abba. Den kan dom flesta sjunga med i, och den är jättebra ! (Alla Abba låtar är jättebra).

Så min slutsats blir att en bra eurovisionvinnar-låt är en låt som är speciell men som man kan sjunga med i. Och jag tycker att de finns en hel del sånna. Jag som gillar schlager-låtar har ett antal gånger kollat på Youtube efter alla vinnare, och jag tycker dom flesta är riktigt bra. Och kul är det ju att Sverige vunnit 4 gånger (två gånger på svenska). Irland ligger nog fortfarande som number one, på toppen, över mest EVSC-vinster, då dom vunnit hela 7 gånger (två gånger med Johnny Logan), och den bästa enligt mig är  1996s bidrag The Voice med Eimear Quinn, och den är lite såhär melodiskt-opera-ballad, och betyder precis som Malenas låt, rösten. Så vi kanske har en chans endå pga det.

Nu har det blivit mycket snicksnack om det här, men jag tycker faktiskt det är roligt med EVSC. Speciellt röstningen! haha. Men om jag skulle få välja min absoluta favorit, utöver dom svenska låtarna är det nog Luxemburgs bidrag 1973 - Tu Te Reconnaîtras med Anne-Marie David. Och mycket gör nog att jag tycker att franska är ett underbart fint språk att sjunga på (och att tala också, och jag kan ju faktiskt lite! ;) )

Det enda jag inte gillar med årets tävling är hur dom har lagt upp semifinalerna och allt det här. Att dom har gjort att alla utom dom fyra "stor-länderna" och vinnaren från förra året ska tävla i semifinalen, för då spelar det ju ingen roll om man kommer tvåa eller sist, man har ju lika stor chans och komma vidare nästa år iallafall. Jag tycker dom ska ha kvar som dom har haft tidigare, med att vinnaren + de fyra "stor-länderna" (om dom nu måste ha på det fuskiga viset!) + dom 14 stycken låtarna som kom bäst till är redan klara för nästa år, så får resten som det inte gick så bra för i tävlingen + dom länderna som inte gick vidare från semifinalen tävla i semifinalen nästa år. Mycket bättre, och rättvisare för dom som faktiskt kom på kanske 2:a och 7:e plats!

Aja, nu ska jag sluta prata (skriva i detta fall) och göra något vettigt (får se om det blir och plugga eller kolla TV).

Love /
           

10 maj, allready!

Söndagen den 10 maj 2009, redan liksom? Tiden går galet fort och jag hänger inte med ett dugg!
På tisdag äre 4 månader sen jag började i Jönköping. 4 månader! Det är 1/3 av året. Och snart så har jag gått hela första terminen, och har bara 2,5 år kvar, sen är jag klar! Goit, jag längtar redan. Men jag tkr det är jävligt kul och plugga här iallafall. Skolan är faktiskt bra egentligen! Tänk vad mycket man inte skulle kunnat om man inte gått i skolan. Dom senaste 6 åren jag gått i skolan (7-3an på gymn.) har jag haft jätteroligt i skolan, även om alla ämnen och proven och så inte varit toppen, har det endå varit kul. För vilken gemenskap och vänskap man byggt upp tack vare skolan. Jag lärde ju känna dom flesta av mina bästa kompisar genom skolan. Tänk om tex, inte Anna och jag läst franska ihop? Hur skulle världen ha sett ut idag då? Vem skulle ha gjort ShamPooh med mig då? och vem skulle ha hjälpt mig gå vilse i Jönköping annars?
Skolan är bra, och man ska njuta så mycket som möjligt, för de blir bara värre sen! ;)

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Har inte pluggat nått än, men ska försöka göra de sen. Är bara så himlans tråkigt, men idag är kanske sista dagen innan "veckan innan tentan" som jag kan plugga mikrobiologi, så de är bara och gaska upp sig och ta tag i det, annars blir det ingenting gjort!

Degerfors nästa vecka. Jag längat hängmycket kan jag lova! Saknar mitt hjärta massor ♥

Nån som kan Ω (ohms) lag?`

Love /
           

Ny adress!

Nu är allt klirrat, det blir flytt! Ja, för ni som inte vet (det är inte så många SOM vet!) så ska Fredrik och jag (lite halvt iallafall) flytta ifrån vår kära lya på Sandgatan till ett hus. Så from 1 juni (ungefär) så är vi hushyrare! Så det blir tredje gången jag flyttar sen jag flyttade hemifrån förra året! Fast egentligen är det väl Fredrik som flyttar mest, eftersom det är hans lägenhet har varit och det är han som kommer ha husets adress som hemadress, men jag menar, jag bor ju där när jag är hemma. Och det är jag ju hela sommaren, och över hela jul och nyår och så, så det är som att jag flyttar också, eftersom det är mina grejor som stått i lyan också.

På ett sett känns det här ganska sorligt. Jag menar, vi har så många minnen från lyan. Och det har alltid varit trevligt och vara där. Det var ju endå mitt första riktiga hem utan mamma och pappa, även om min vistelse inte blev så lång. Jag kommer och sakna den! Men det kommer nog bli bra i huset också. Jag kommer ju garanterat att flytta fler gånger, framför allt ifrån mitt lilla kryp-in här i Jönköping. Här kommer jag absolut INTE att bo hela livet, det skulle aldrig gå med alla ungar som Anna påstår att jag ska få (Fem stycker säger hon!).

Idag ska jag plugga, kanske ta en promenad när solen äntligen tittar fram och så blir det och tvätta, för jag har tvättstugan mellan 16-19 (fast jag brukar ha den tills de stänger av 21.30 :P).

Nej, nu ska jag dricka lite mer cola, så jag vaknar till.
Hare gött!

Love /
           

Frågor & Svar

snodde den här från Elins blogg (tassel.blogg.se)

Favoritgodis: choklad och lakritsbåtar

Coolaste stad du har besökt: Paris, städernas stad ;)

Action eller Skräck? skräck

Ville bli när du var liten: Frisör eller lärare

När fick du din första kyss: Minns inte

Hur var du i mellanstadiet/högstadiet? i mellanstadiet var jag den pratsamma tjejen med fräknar, flätor och glasögon, på högstadiet var jag väl fortfarande pratsam med mer pluggis, fast i nian vände de åt de sämre

Vad är du beroende av? syre, Fredrik och chokladbollar

Dagens roligaste händelse: När jag demonstrerade åskan för Anna

Dagens tråkigaste händelse: att de regnar

Dagens humör: lite trött, men jävligt godissugen

Vilka tv-program följer du? Pokémon ;)

Vad är det roligaste du vet? Resa

Har du något motto? "Be what you wanna be, do what you wanna do"

Hemlig hobby? sy korsstygn är jävligt kul och avslappnande

Något vi inte vet om dig? Inget vad jag kan komma på just nu faktiskt.. men de finns säkert nått

Vad ångrar du? Inget vad jag vet

Vad önskar du? hemligt

Vad klarar du inte dig utan? My babyboy och alla vänner!

Vad gör du helst en vardag? tar det lugnt, umgås med kompisar, tar promenader

Vad gör du helst en lördagskväll? Träffar älskling, festar, umgås

Vad har du mest av i din garderob? kläder

Drömjobb? oscarsvinnande skådespelare !


Inget partande, eller kvinnor kan göra två saker samtidigt.

Nej, det blidde inget party ikväll, för stackars Matilda ligger hemma me feber och förskylning, och det är ju inte så kul kanske och ha en massa människor där då. Speciellt inte festande människor! Så kvällen blir spenderad med plugg av mikrobiologi och så ska de låta på dumburken. Äna banäna ska ju te göteborg och spela volleyboll så jag får vara helt själv. Men nästa helg far jag hem till Degerfôrs igen. Gôtt säger vi om det, eftersom det kommer bjudas på lite av varje, och det är sånt vi gillar!

Har varit i skolan idag, hade föreläsning om neuropsykologi, va rätt kul. Och Heléne våran föreläsare var himlans kul alltså! Och jätteduktig föreläsare såklart. Pratade om bla kärlek och massa transmittorssubstanser, och det är skrämmande intressant vad halten serotonin och dopamin faktiskt kan avgöra livet för en människa. För den som inte visste så leder för låg halt serotonin till depression, och för hög halt dopamin leder till schizofreni. Och jag tycker personligen sånt är intressant, alltså psykiska störningar. Jag vet inte varför, läskigt spännande på något vis. Och det är jätteroligt och kunna lite sånt där faktiskt, för man får en annan uppfattning om hur person mår och vad vissa saker faktiskt kan bero på. Om ni som jag tycker det är ganska intressant med psykiska störningar och se hur det faktiskt kan gå för personer med psykiska störningar borde se "A Beautiful Mind" med Russel Crowe (om ni inte redan sett den). Den handlar iallafall om en man som har paranoid schizofreni (en svår variant av schizofreni), som gör att han ser och hör saker som inte finns på riktigt. Även fast han har sin sjukdom vinner faktiskt den här mannen (John Nash) nobelpris i ekonomisk vetenskap, vilket tyder på att det är inte långt mellan geni och galenskap. Och den här historien är faktiskt verklighetsbaserad. Så se den, den är underbart bra! Och Russel Crowe har aldrig varit bättre! (Jo kanske i Gladiator), och han blev oscars nominerad för den rollen. Aja, se den iallafall!

Även under föreläsningen idag har jag fått det vetenskapligt bekräftat att kvinnor kan göra fler saker samtidigt, vilket män inte kan automatiskt utan måste träna sig till (dock har män lättare att bli specialister på något), och detta har med corpus callosum (hjärnbalken, som finns emellan de två hemisfärerna) att göra.

Aja, nu ska jag göra nånting annat. Bloggar kanske senare!

Love /
          


Om ni redan har sett "A Beautiful Mind" och vill ha filmtips rekomenderar jag: The Green Mile (den gröna milen), Forrest Gump, Rainman och såklart den lilla sjöjungfrun ;)

Chokladbollar

Finns det nånting som är goare än chokladbollar? Jag tror faen inte de allså! Gick iallafall upp till Ica nyss och köpte mig lite müsli, fil, ciabatta-bröd, skinka och chokladbollar 6-pack, och jag har redan moffat i mig fem stycken, fy va gott det. Men usch va illa man mår när man bara mosar in choklad.

Har iallafall pluggat lite mer om olika sjukdomar såsom HIV och Hepatit till omtentan. Jag känner mig duktig. Sen läste jag lite vårdhygien också. Det är inte så svårt egentligen, speciellt inte om man har jobbat inom vården tidigare. För då känns mycket av det vi läser självklart. Tex att man använder sig av skyddhandskar, skyddsrock och desinfektionsmedel, för de är vanligare än man tror med vårdrelaterade infektioner, både bland patienter och personal. Men jag hoppas att jag inte drar på mig något sådant under min karriär.

Just nu känner jag mig väldans trött i huvudet efter allt pluggande, men ju mer jag läser nu, dessto mer slipper jag de ju senare. Eller hur?
Psykologin är ganska kul, så vi får hoppas att det går bra där iallafall. Efter sommaren ska vi läsa gerontologi, patofysiologi, farmakologi och vetenskaplig grundkurs. Hoppas dom är roliga, men jag antar att patofys-kursen och läkemedelsmatten inte kommer och vara en dans på rosor, men man får försöka och göra sitt bästa.

nej, nu ska jag äta färdigt min ciabatta-macka !

Love /
           

Autoimmunitet

Idag har jag lärt mig vad autoimmunitet är. Det är när kroppens immunförsvar attackerar kroppsegna celler och kanske tom förstör dom, och då uppstår autoimmunitet.
Jag har varit så duktig idag och pluggat massor till omtentan i mikrobiologi. Den är ju egentligen inte förren 12 juni, men jag passar på och pluggar på de tills mina psykologiböcker kommer, som jag så ansvarsfullt beställde själv igår, eftersom mamma inte hade hunnit gjort det. Så jag hoppas dom kommer måndag eller tisdag, helst måndag eftersom man ska ha pluggat lite till bearbetningen på onsdag. Bearbetningen är väl som ett seminarium, som är till hjälp för studier inför tentan. Jag hoppas jag hinner få dom så jag kan plugga lite iallafall!

Annars idag blir det lugnt, får se om jag orkar gå och handla lite sen. Behöver införskaffa lite mat och diverse andra saker. Men jag är helt trött idag, har tom druckit kaffe, så trött är jag! Har nog sovit för mycket antar jag.

Imorgon äre skolan som gäller, för föreläsning mellan 9-12, sen blire att plugga mikrobiologi en stund, sen får vi se hur de blir med partajet. Fick ett sms imorse från en sjuk Matilda, och det är ju hos henne vi skulle festa, och de går ju inte så bra om hon är sjuk. Men vi får väl hoppas hon blir bättre, även om hon inte orkar parta, så äre ju inte roligt och vara sjuk. Och som högskolestudent har man inte mkt tid till och vara sjuk. Så krya på dig Matilda!

Helgen kommer att bli lugn med plugg och tvättstugan på lördagen, och söndagen blire plugg och bara mysa med massa filmer! Vädret har ju inte varit på topp på hela veckan, börjar bli less på regnandet nu. Lite sol kan det ju vara iallafall, man blir mer motiverad av att göra nånting då.

Nej, nu får vi se vad som händer, kommer iallafall inte på något mer att skriva. Bloggar kanske mer sen.

Love /
           


Lollo 20 år!

Idag fyller bästaste Lollo 20 år och därför tillägnas ett helt blogginlägg henne med snyggbilder (på oss båda ibland också) som jag har ;)

     

   

   

   

       


Grattis babe och ha en superbra födelsedag! Och kom ihåg, om 5 månader är vi lika gamla igen ;) <3


It's raining men!

Det bara regnar och regnar och regnar! Fy skruttan va tråkigt det är med regn! Jag vill ha sol och blå himmel, nu när äntligen psykologin och soft-schemat har startat. Men tydligen tkr inte vädergudarna att jag ska bli nå brun i år, istället lät dom mig cykla till och från skolan i spöregn. Fy bubblan!

Annars i skolan idag har det varit 3 timmars föreläsning om personlighetspsykologi och en massa teorier av Freud och alla dom där gubbarna. Intressant egentligen, men eftersom jag sovit dåligt inatt så var jag inte jättevaken. Men Pia som föreläste var jättedukig och rolig att lyssna på. Ska ha henne nästa vecka i utvecklingspsykologin också. Hoppas det är lika intressant. Egentligen tkr jag att allt om psykologi är kul. Och jag hade ju MVG i slutbetyg från komvux så det kanske stärker självförtroendet lite.

I eftermiddag står det plugga mikrobiologi på schemat. Eftersom jag ännu inte fått min kurslitteratur i psykologi kan jag väl passa på och ta tillfälle i akt och plugga mikrobiologi när jag inte har nånting annat för mig. Ska jag vara ärlig har jag faktiskt inte beställt böckerna än. Fast det är mamma som får göra det åt mig, eftersom jag inte har internetbank och allt tjosan hoppsan. Men jag var duktig och skicka ISBN numrena till henne nyss iallafall.

Nu är jag jättetrött, så jag funderar på att gå och ta mig en nap och så pluggar jag så länge jag orkar ikväll sen. För imöra äre min lediga dag. Fredag äre partaj hos Matilda i österängen. Det blir jag, Anna, Frida, Matilda (såklart), Amanda och Jorunn. Skoj, fast jag är duktig och är nykter! Bra va? ;)

Love /
              


ps. Bästa låten är ju lätt Whatever you Imagine med Wendy Moten från filmen The Pagemaster. Har ni inte sett den underbara filmen, seeee den !

Psykologi

Idag började våran nya, fjärde och sista (för terminen) kurs - psykologi. Verkar vara en himla rolig kurs, och Micke som föreläste för oss idag var jättebra! Så jag hoppas de här går vägen. Har föreläsning imorrn mellan 9 och 12, om personlighetspsykologi, ska bli intressant! Den här kursen är lite annorlunda också mot dom andra - softigt schema + massa inlämningsuppgifter under vägen, så vi betar av en massa kapitel under kursens gång, så vi bara har 8 av 18 i en bok + att den andra boken bara används till ett seminarium. Jätteskönt känns det. Dock är det jobbigt att boken är på engelska, men nu ska trizan träna på sina engelskakunskaper. Break a leg säger jag då till mig själv.

Som ni kanske fattade så gick inte muntan så bra för mig i torsdags. Det var tre områden som jag inte kunde bra - njurar & urinvägar, artärer & vener , och aktionspotentialer, och tror på faan så fick jag om alla dom områden, snacka om otur säger jag! Men de gick bättre än vad det kunde ha gått, hade iallafall 50%, dock behövde man 60% för o klara sig. Men men, så äre iallafall.

Har ju dessvärre omtenta i mikrobiologin också, men de löser sig alltid! Vem har sagt att livet som högskolestudent ska vara lätt? I only need to believe in myself! (Kolla, lite engelska kan jag ;D haha)

Nej, nu ska jag fortsätta kolla på Pokémon, sen fåre nog bli sängen, är så trött för jag kom hem från skolan 17.45 (slutade 17.00, handlade sen), så jag kommer nog inte orka plugga nån mikrobiologi iallafall. Ska iallafall plugga mikrobiologi tills mina psykologiböcker kommer. ska uttnyttja hela eftermiddagen imorron och plugga mikrobiologi, så jag fixar omtentan 12 juni.

På fredag blire party at Matilda's. Jag ska va nykter tillsammans med Amanda (va hon sa idag iaf, men man vet ju aldrig! :P) Annars blire nog degerfors 15 till 18 maj. See you then!

Love / 
             

RSS 2.0