30 mars '11 - TGIF!



Ja, fy tusan vad gott att det är fredag! Nyss tryckt i mig en halv Tre Kronor-pizza. Gottit I can tell! =) Nu sitter jag & finis och tittar på Postkodmiljonären. Han som tävlar nu är jätteduktig! Har 75000 kr och bara tagit en livlina. That's good, tycker jag :-).

Idag sov jag till klockan tolv. Var gött! Sedan vid ett gick jag hem till Lollo. Vi började med att åka ner till Sko-Hjalmar där Lollo skulle köpa en väska. Och jag blev så inspirerad att jag också ska köpa en. Har dock inte bestämt om de blir en rosa eller vit. Sedan for vi mot Kga där vi shoppade & fikade. Sedan åkte vi hem till mina föräldrar och gick igenom bildarkivet och såg massa nostalgiskt :-) Det var kul!

Nu ska jag fredagsmysa med min goding! ♥
Tjing!


23 mars '12 - Jobbhelgen börjar.


Gammal bild från 2005 :)

Då var det fredag igen. 23 mars. Jag & Fredrik firar 6 år och 11 månader ihop. Med andra ord 7 år om 1 månad :) shiet vad tiden går fort. Men endå känns vi som ett gammalt gift par ibland ;-)

Sitter här vid datorn och har nyss ätit god mat - bakad potatis & lövbiff. Var gott, så nu är jag laddad inför helgens första av tre jobbnätter =) sedan är jag ledig 9 dagar, med undantag av en extra jobbnatt. De e najs :) Annars kommer det inte hända så mycket i helgen eftersom jag jobbat. Och det har heller inte inte hänt så mycket under veckan. Jobbat & sovit =) hihi.

Nej, ska göra mig iordning det sista. Sedan gå till bussen!

Trevlig fredag!!


16 mars '12 - Ledig fredag!


Snyggaste Annis & Jag, sommaren 2007 :))

Hej på er! Och trevlig helg!
Sitter i min underbara skinnsoffa ihop med min underbaraste sambo och njuter av att det är fredag och att jag varit ledig idag.
Började min dag med dusch & fix, sedan 12.08 tog jag bussen till Karlskoga där jag mötte upp mammi för att sedan åka till Storfors och äta lunch & fika hos min morfar. Åt god mat och gosade med hunden Rasmus och katten Sudden :) sedan när vi åkte vi därifrån åkte vi och hälsade på min extramorfar Kenths (RIP) bror Eric och hans fru Anita. Fick lite fika där med och var där i nästan 1,5 timme.
När vi var klara där åkte vi mot Karlskoga igen och gick på Ö&B + stan för att fixa ihop en present till min pappa som fyller 54 år på söndag. Jag tror presenten blir bra ;) Köpte med mig ett gott vin och några öl för att han till kvällens goda mat - fläskkarré och pommes. Supergott!

Nu sitter jag som sagt i soffan. Vi (Fredrik mest :P) tittar på Bondfilmen Quantom of Solace. Tycker helt ärligt att dom filmerna inte är så bra, så jag fokuserar på datorn ;) annars har jag en ledig helg. Börjar jobba natt på måndag. Är nervigt värre, men ska bli jätteroligt! Börjar helt självständigt om en vecka. Men jag trivs jättebra på jobbet. Arbetsmiljön är toppen, fina kollegor och trevliga chefer. I like it!

Nu ska jag njuta av mitt vin!

Ha det gott!


9 mars '12 - Helg!



Fredag, myskväll och äntligen helg! F*ck så naaaajs! Har aldrig längtat så mycket till helgen som jag gjort denna vecka. Har varit en hård vecka med massa nya människor, nya intryck och en stor omställning i livet - ansvaret som sjuksköterska på riktigt! Men jag trivs jättebra och idag fick jag en sån kick, för jag känner att det är så roligt.

Men det har varit en pärs att gå upp klockan 04.20 på morgonen! Jättejobbigt! Men nu äre en kväll och tre dagar kvar innan jag går på mitt nattvik. Ska bli gött och börja jobba natt. Börja vid nio, sluta sju, vara ledig var tredje vecka. Men har sagt att jag kan hoppa in och jobba om det behövs på dagar och kvällar också. Extracash isn't so bad ;)

 

I helgen ska inte mycket göras. Det enda jag vet är att vi ska kolla på Mellofinalen. Jag hejar på Danny & Ulrik Munther :) Men så länge inte Björn Ranelid eller Thorsten Flinck vinner är jag nöjd. De andra har bra chans i stora finalen, BR & TF är inte riktigt min typ av musik, och kanske inte passar så bra i tävlingen ;-P

 

Nej, nu ska jag nap-a! Hörs

 


7 mars '12



Ushamejen vad kallt och ruggigt det är! Både ute och inne, isch! Jag är en väldigt frusen människa. Jag är en vår och sommarmänniska som gillar högklackade skor och fina klänningar. Det kan man inte ha när det är sånt här väder. Fyysan allså!

Annars har jag idag gjort min tredje dag på jobbet. Allting känns jättebra och jag verkar jobba med jättehärliga människor. Dom är så trevliga, hjälpsamma och välkomnande! Så allt känns bra. Dock är det ju fortfarande lite virrigt. Men jag hittar till avdelningen iallafall, och I guess that's a good point ;-).
Idag har jag haft en administrativ dag tillsammans med sjuksköterskan M. Jag har lärt mig läsa journaler och dokumentera i deras system, lärt mig hitta på intranätet, fått ett eget passerkort (tillfälligt, de andra kommer om 2 veckor) där det stod mitt namn och titel - sjuksköterska. Känns så oerhört weird att jag faktiskt är klar. Jag är sjuksköterska! Sorry att jag tjatar, men det är helt ärligt sant att det är konstigt.
Som igår på jobbet. Jag hade inskolning med sjuksköterskan I. Var jättekul! Delade mediciner, blandade antibiotika och massa sånt kul. Har ju egentligen kompetensen att göra saker själv, men har varit så skönt att ha någon som man kan bolla idéer med och få tips och råd, och svar på de frågor man har =)

Imorgon ska jag byta sida, och vara på en annan sektion, för att lära mig det :) Ska gå med en sjuksköterska, B-M och på fredag ska jag gå med en undersköterska, K, som är på samma sida.

Nu sitter jag här i soffan ihop med min andra hälft och den bästa som finns i hela världen! Vi kollar på Efterlyst, och jag ska faktiskt snart gå och lägga mig. Är jättetrött efter bara 3,5 timmes sömn inatt p.g.a jobbtider samt att jag ska upp tidigt imorgon igen. Var dock inte trött imorse, utan det kom i form av att jag somnade på bussen hem. Tur att jag vaknade innan jag skulle av ;-).

 

Nej, nu ska jag kolla TV!

TJING!

 


5 mars '12 - Första dagen!



Hej!

Då var dagen D här då! Har gjort min första dag på nya jobbet. Jag är supertrött i kroppen och huvudet är fullt av nya intryck, men jag är glad. Det har gått bra, och det känns rätt, och väldigt spännande! Just nu känns det som att jag hamnat på helt rätt ställe för en nyutbildad syrra samt att jobba natt is the shiet liksom ;-)
Men dagen har varit såhär lite mer i detalj:

Började dagen med att gå upp 04.20, när klockan ringt 3 gånger. Snacka om mitt i natten! Åt minimorötter och drack cola till frukost, för att orka hålla dom blå uppe ;-P Sedan sminkade jag mig och kollade på ett avsnitt That 70's show och sedan vid 5 var de dags och gå till bussen. Väl framme på resecentrum i Öret var det superkallt, trots att de va -2 där och -5 i Degerfors (kändes kallare i Öret). Stadsbussen kom något tidigare och jag var på USÖ i god tid. Letade mig upp till avdelningen och plingade på klockan. En kille som jobbat natt hjälpte mig att öppna i omklädningsrummet så jag kunde byta om. Träffade sedan lite folk som jag senare jobbade med under dagen. Väl inne på avdelningen igen, träffade jag B, en undersköterska som jag fått gå med idag :) Tycker det är bra att jag får gå med både uskor och sjuksyrror, då det känns som att jag kommer missa något annars. Imorgon ska jag jobba 1 av 2 kvällar, och gå tillsammans med en sjuksköterska, I. Känns spännande. Om 18 dagar ska jag faktiskt jobba min första natt som självständig sjuksköterska. Känns väldigt bra & spännande, men lite skrämmande också. Förhoppningsvis får jag jobba på den delen av avdelningen som de är 2 syrror på natten. Har iallafall fått klartecken att jag fått ett vikariat året ut, och troligen möjlighet till förlägning. Men ska bli kul och prova på den här avdelningen dom kommande 9 månaderna =)
Annars under dagen har det varit att göra usk:arbete, skriva på en massa papper och börja orientera sig på sjukhuset och avdelningen. Men jag lär mig nog till slut ;)


Nu sitter jag då hemma. Fredrik & jag ska snart åka och småhandla lite på Kronis. Har rödspätta och potatis imatlåda tills imorgon och behöver köpa remouladsås. Man kan inte äta spätta utan remoulad, it doesn't work ;-P


Har inte mkt mer och berätta än att jag är sjukt trött!
Höres!


4 mars '12 - Vasaloppet.



Godmorgon!
Tycker fortfarande att det är så underbart att vakna av solen. Och så många dagar i rad också! Shiet, It looks like the spring is in the air - finally! Däremot tror jag att det fortfarande är blåsigt & kyligt. Men man kan härda när solen skiner så härligt ;)

Sitter här hemma och har Vasaloppet på TV:n. Är egentligen inte så intresserad, men nu är det endå på, så då kan man ju lyssna iallafall =). Hörde att hertiginnan Kate Middeltons (hon som är gift med prins William) syster Pippa Middelton (hon med the famous rumpa efter bröllopet) ska vara med och åka. Kul med lite internationel skiiers också :))
Dagen kommer bara att avnjutas med cola och böcker tror jag. Imorgon börjar jag ju jobba, så jag måste ha lite tid för att peppa mig själv. Är nervös, massor av fjärilar i magen. Men samtidigt är jag förväntansfull för det ska bli så roligt! Jag är verkligen en sjuksköterska nu. Svårt och förstå, det är därför jag måste skriva det många gånger, för de e unbelieveble.

Jaha, kollade ni på Mellofinalen -Andra Chansen igår eller? Jag & Freddis gjorde det. Tycker det var kul att Top Cats gick vidare, men synd att Timoteij inte gjorde det, då jag ansåg att dom två hade dom bästa låtarna i går. Sean Banans låt är rätt så fräck, men inget som passar i Mellofinalen. Jag är inte riktigt säker på att de skulle gå så bra i Azerbadjan ;-).
Som jag nämnde igår hejar jag på Danny, för han är snygg, kan sjunga & har en bra låt, vilket jag tror är ett vinnande koncept. Däremot hejar jag även på Ulrik Munther. Jag menar, hur söt är han inte?!? och han sjunger gudomligt, och har en förbenat bra låt. Så heja heja Danny & Ulrik!! Vilka hejar ni på i finalen då? Tycker faktiskt att de flesta låtarna som är med är bra :)

En annan sak jag tänkt på. Kan man bli beroende av att titta på serier? Jag tror nästan de, för jag tror att jag har blivit det. Kollar på massa serier nu, som jag följt från början. Det blir så spännande osså måste man kolla nästa säsong och nästa och nästa, tills man kollat klart! Serier jag har följt är - Vänner, där jag i princip sett alla avsnitt, dock inte i följd, men kollat de så många gånger :) - Scrubs. Hatade det innan jag satte mig ner och började från början, nu tycker jag dt är skitbra! - Desperate Housewives, har kollat 5 säsonger. Intriger, snygga brudar och allt annat. Kan man bli annat än fast? Till och med min pappa tycker de va ganska bra. - How I Met Your Mother, för mig bästa sitcomen sen Vänner. SJUKT BRA! Och Barney Stinson är nog min absoluta favvokaraktär. Där har jag kollat 6 säsongen. - Gossip Girl, har jag precis börjat på fjärde säsongen. Snygga killar, snygga tjejer, snygga kläder, snygga skor, intriger, kärlek, svek, and the fine people, I just love it! - Greys Anatomy, ännu en sjukhusserie. Är inne på 3 säsongen. Tycker det är spännande med sjukhusserier, då man som sjuksköterska förstår en del av latinet. Däremot tycker jag väl itne att de alltid överrensstämmer med verkligheten, men samtidigt kan det ju se annorlunda ut i Sverige & i USA. Bra serie, bra skådisar, intriger, I like it. - The OC. Är snart klar med tredje säsongen. Vet att det är en ungdomsserie, men jag kollade aldrig på den när jag var tonåring, så jag catchar up med det nu ;-) Bra serie m bra skådisar. - One Tree Hill. Första serien jag började följa. Var 2008. Jag bestämde mig för att börja ta igen alla serier jag missat som folket pratat om, och valde då one tree hill av någon anledning. Började kolla typ 4 avsnitt själv. Sedan kom Fredrik och frågade va de var för "skit" jag kollade på men blev själv helt inne i det och sa när första säsongen var över "kan vi kolla säsong 2 med?" ;) Han är söt, min Freddis.
Men en fråga till er - Vilken är eran favoritserie då? Och varför? ;-)

Nej, nu ska jag läsa lite tror jag!
PUSS!


3 mars '12 - Andra chansen!



Hej igen! Sitter hemma i tv-soffan i lägenheten. Kollar på Mellofinalen och Andra chansen. Nyss Sean Banan. Nu äre Youngblood. Låt oss säga att Fredrik och jag inte riktigt är överrens om vad som är bra musik i denna tävling. Jag vill se Top Cats och Timoteij i finalen, men dom möter varann snart :(
Det måste ju vara bidrag som faktiskt kan representera Sverige i Azerbadjan. Så iår ligger min röst på Danny! :) Jag har alltid varit svag för snygga killar som kan sjunga, och tydligen var Eurovision Europa det med förra året när Eric Saade kom trea. Bästa placeringen på mycket länge! Och jag tror att Danny har potential att lyckas lika bra =)

Annars har Fredrik & jag käkat lite nachotallrik. Så jekla gott! Sedan köpte vi med oss varsinn "Lördagsgodis"-påse som man alltid köpte när man var liten. Nostalgiskt och förbenat gott, I can tell! Annars blire och kika vidare på "Mellon".

Ha det gott!
PUSS


3 mars '12



Hej på er! Har en sån himla glädjekänsla i kroppen. Och egentligen är det bara vädret som gör mig så glad! Fast bara och bara ska man väl inte säga. Man får inte ta vädergudarna för givet, dom kan hitta på en hel del har jag märkt. Idag sitter jag hemma hos mammi & pappi i det gula. Mamma är i Örebro och kollar på bowling, medan Fredrik & pappa mekar bil i garaget. Så jag sitter som ni märker här. Men tillbaka till vädret. Börjar ni också få vårkänslor? Jag tycker det spritter i kroppen var dag nästan. Åh, jag bara längtar tills det är dags att få börja använda vårjackan och alla snygg-skor som stått i garderobside hela vintern. Och sen lite senarekommer ju även sommaren, och det är ju nästan ännu bättre! Och inte nästan, de e faktiskt de. Jag älskar sommar, sol, värme, bad, grillning och allt som hör till. Och i år jobbar jag ju bara natt, så jag kommer ju kunna njuta av sommaren i år, vilket vi inte kan säga att jag fick göra förra sommaren. Då jobbade jag 9 veckor, och hade en veckas ledigt hemma i Sverige. Visst, jag ångrar inte att jag valde och lägga en av mina semesterveckor i Turkiet. Jag kommer aldrig ångra att jag reser, för det är de bästa som finns! :) Det ska jag göra tills jag dör. Eller iallafall så länge kroppen orkar hänga med. Men går det som min plan är, så blir jag typ 86 år och dör glad, för att jag har precis kommit hem från en resa ;-D. När jag blir pensionär ska jag bo billigt och resa 300 dagar om året. Och så ska jag skämma bort mina barnbarn också! Det har man barnbarn till ;-).

Annars är det väl inte mycket som händer i mitt liv, mer än att jag börjar förbereda mig för att börja jobba på måndag.
Jag är redan nervös, men det ska bli så roligt :) jag är så taggad och vill bara jobbajobbajobba - så jag kan resaresaresa!!

Nu ska jag spela lite The Sims! (Och detta är då orginalversionen, det enda lyxiga är att jag fuskkoden för cash ;-P)

See yah!


2 mars '12



Hej igen! Då var jag hemma igen efter en mycket rolig fredag ihop med bästa Lollis. Jag började dagen med att titta på TV, duscha & fixa mig. Vid halv tolv gick jag bort till Lollo som bestämt. Där fick vi invänta Lollos pappa som hade lånat hennes bil. Medan vi väntade satt vi och kollade igenom gamla bilder i Lollos kalender. (Jag, Lollo & Anna har sedan två år tillbaka en tradition att få en fotokalender med bilder av oss tre från gågna år varje gång vi fyller år). Sedan fick en examenspresent av Lollo - en jättefin ljushållare med ett svart ljus till. Kommer bli jättefint hemma i våran lägenhet =) Ska ha den på golvet i vardagsrummet, då den är såpass stor.

När väl Lollos pappa kommit hem med bilen, tog vi räser-Bettan ner till Spicy Wok, där vi bestämt att vi skulle äta lunchbuffé. God mat och en massa tjôt - as usual :) Var en mycket trevlig lunch!
När vi ätit färdigt åkte vi till Karlskoga för att shoppa lite och njuta av det härliga men lite blåsiga väder. Köpte en läppensel till läppglans/läppstift, hårsnoddar och hårspännen, då dom inte hade den foundation jag letade efter.

Efter shoppingen åkte vi hem till mina föräldrar. Där kolla vi igenom en massa galna bilder från de senaste resorna vi gjort ihop - Kiel, Turkiet & London. Satt även och kollade på destination och drömde oss bort för en stund =)

Och nu med andra ord sitter jag hemma. Tack Lollo för en mycket fin dag! Fler sånna :)))

Ikväll har jag ingen aning om vad som ska hända. Blir nog bara mys med mannen i mitt liv.

Haré bra, vi hörs!


2 mars '12 - Soliga fredag!


Lollo & jag - sommaren 2010.

Tjenis! Hur underbart är det inte att bli väckt av att få solen i ögonen?! Så jäkla underbart, för då vet man
att det kommer bli en solig toppendag! Och till på köpet är det fredag. Min sista fredag som arbetslös. På måndag börjar jag jobba. Shiet, jag är sjuksköterska! Maj gaaadh! Men de ska la gå, det kommer bli roligt :-)

Annars idag ska jag snart gå hem till kära Lollo. Vi ska och äta thaimat till lunch, och efter det åka till Karlskoga för en sväng på stan. Man kan inte kasta bort en sån här vacker dag!
I helgen har jag inget planerat. Imorgon ska jag skicka iväg alla papper så jag även kan bli legitimerad sjuksköterska. Vore ju förträffligt :)))

Nej, de va en snabb up-date från mig. Vill bara säga att jag är glad & har massa skoj på gång! Tell you later =)


RSS 2.0