Tenta snart .

Ja, kära vänner , nu äre inte långt kvar tills det är dags att grillas !
Som tur är har jag inte hunnit blivit nervös, och jag hoppas att jag inte blir det heller. Det får gå som det går, men jag ska göra mitt bästa =)

Tänk på mig mellan 11.20 och 12.20. Resultatet framgår väl senare på min blogg !

Love /
            


ps. JAG ÅKER TILL DEGERFORS SEN !!!!! :D

Musculi scalenii

Idag har jag varit så duktig att jag lärt mig alla muskler vi skulle kunna tills imorgon. Bra va? Nu sitter jag här dagen innan muntan och bara våndas. Jag tycker det här är jättejobbigt, och jag är jättenervös inför imorgon. Jag har tom gjort en deal med mig själv och kanske någon högre makt som jag ska genomföra om jag klarar tentan imorrn. Men vad tänker jag inte berätta ;) men det är inte allt för jobbigt - tror jag inte iallafall.

Sitter och har en paus i pluggandet. Känner att jag behöver det, för jag ska nog sitta enda till 12 eller 1 inatt och plugga, jag bara måste få göra det liksom. Även om inte mkt går in den här sista dagen så kanske något gör det iallafall! Sen får vi hoppas imorrn att jag får frågor på saker som jag är ganska säker på typ lite om ögat, endokrinogi, kanske lite reproduktion, en fråga om cellen osså får jag peka ut lite skelett, de vore kul :) Men vi får la se imöra.

Denna kväll är ju som sagt redan planerad. Imorgon blire tenta, sen far jag och my dear buddy Äna till Degerfors och gör stan osäker. På kvällen blire säkert ut någonstans och träffa folk, precis som det alltid brukar vara på valborg. Sen på fredag ska jag träffa Jessica en sväng, lördag blire grillparty med brudsen, söndag ska jag inte göra så mycket mer och måndag far jag tillbaks till småland. För på tisdagen börjar psykologin. Ska bli roligt!

Nej, nu ska jag plugga en stund till, sen packa det sista!



Love /
            



ps, vem brukar läsa min blogg? Äre nån som brukar "följa" den? =)

Redbull.

Nu när min kaffebryggare är kaput (caput = huvud på latin) så orkar jag inte koka mig något kaffe, och så gott är ju inte kaffe, så idag införskaffade jag mig två redbull till kvällens plugg, såklart sockerfria då jag och annapanna hellkvist har våran deal om no suger berfore summer. Och jag tror att lite har gett resultat. Jag och vågen var lite överens imorse, men det gick över ganska fort när jag kom hem förrut.

Annars idag har jag pluggat från 12 till 16.30, med en halvtimmes paus med Frida i skolan. och jag tycker det gått ganska bra! man kan mer än vad man tror sig kunna egentligen, men jag kan långt ifrån allt. Undra om det är någon som verkligen lär sig allt på dessa fem veckor? Jag menar, undra om det är någon som pluggar 40 timmar i veckan? Jag skulle aldrig klara det, jag är inte tillräckligt koncentrerad av mig för det. Jag har för lätt för och tappa intresset och bli rastlös. Men som sagt det gick ganska bra idag. Och de var väl tur det, eftersom det är tenta i övermorron. Jag ska fortsätta och plugga en del nu, och imorgon blire plugg i skolan med Frida igen. Det sista! Läskigt.
Men jag måste säga att jag lider med dom som har tentan imorrn (vissa fick ha imorrn då tiderna inte räckte till på torsdagen). Jag önskar dom all lycka till och håller alla tummar jag har för att det ska gå bra för dom! Jag vet själv vilket jävla helvete dom går igenom, därför önskar jag att det vore så lätt att ingen fick omtenta, men det kommer nog aldrig och hända tyvärr.
Jag hoppas iallafall att jag inte är en av dom som kuggar, men man vet ju aldrig. Men hoppas kan man alltid göra, för hoppet är det som sist överger människan.

Nej, nu ska jag ta tag i mina studier en stund! Kanske skriver senare hur det går.

Love / 
              

ps, vädret blev inte så fint här nere idag. Det blåste jättemycket!

Jag älskar våren!

Våren är underbar! Det är den tiden på året man blir kär och det är också här som solen börjar titta fram allt oftare. Det där med och bli kär har jag redan tagit tag i, våren 05, nu äre solen jag beundrar mest detta år. Solen har varit framme nästan varje dag, och det är så härligt och bara vara ute. Nu när anatomin är slut och psykologin börjar har vi ett väldigt luftigt schema, alltså vi har lite lektionslagd tid, så då kommer jag att plugga hemma + att jag kommer att gå ut och gå massa i det underbara vädret. Just nu ligger temperaturen på 12 grader, men frammåt eftermiddagen runt 15.00 kommer det att vara 20 grader i Jkpn, och 16 grader till kvällen. Är det inte underbart? Jag tycker iallafall att det är underbart. Och än så länge kommer det och vara underbart, tills allt smått äckligt blä börjar vakna till liv, då äre inte lika underbart längre, men jag kan härda, så länge dom inte är i närheten av mig, för då jävlar! haha.
I Degerfors stämmer vädret precis som här 12 grader, men det stod att det kändes som 10. Inte för att jag vet hur man verkligen kan känna skillnad på 2 grader, men men.. Frammåt eftermiddagen blir det bara 14 grader i Dfs, åh, vad skönt att jag befinner mig i Jkpn då! hihi. Men jag hoppas vädret är fint i Dfs när jag är där i helgen =)
Det ska iallafall blir 16 grader i dfs på torsdag när jag kommer hem, dock äre 20 här i Jönköping.

Oj, nu blev det mycket snack om väder och temperaturer, men det är bättre de än att jag gnäller på plugget ! Ska snart skynda till bussen så jag kan åka till skolan och plugga me Frida.

Hörs kanske senare!

Love /
              

Kvällsmacka.

Stod nyss och gjorde i ordning 2 mackor till mig (sånna som inte är färdiggräddade, som man får grädda själv) som jag skulle ha med mig imorrn, men så såg dom så goda ut så jag vara bara tvungen och äta en. Hade skinka och gurka på, så himlans gott så jag tror jag dör! Och så va de ekologiskt odlat också till på köpet, så jag värnar lite om miljön! Fast egentligen så vare inte tänkt och bli så, men ica uppe vid oss har bara eko.

Nej, nu har jag druckit färdigt kaffet jag nyss kokat (och som blev alldeles misslyckat), så nu äre dags och dra sig tillbaka till pluggandet innan man lägger sig för natten.

See you later!

Love /
               

Kaffepaus.

Nu sitter jag här med mitt kaffe som jag bryggt på spisen (eller iaf vattnet) eftersom min kaffekokare numera är död.
Vaknade för en halvtimme sen, somnade riktigt skönt på min lilla nap. Men nu äre dags och ta tag i pluggandet. Därför dricker jag kaffe så jag ska hålla mig vaken, för så gott är det ju inte direkt. Beundrar alla riktiga kaffedrickare hur dom klarar av och dricka det dag ut och dag in. Men får jag välja själv så äre varm choklad som är min hjärtedryck.

Snälla Matilda som går i min klass skickade nyss en massa sammanfattningar hon har gjort på alla sina anteckningar, som jag ska få läsa och hoppas på att dom ger mig något mer. Kanske inte behöver krångla med boken mer. Men ska iallafall läsa kapitlet om njure och urinvägar + respiration för det har jag inte gjort, och kan ju vara bra och göra det. En gång iallafall!
Klarade iallafall andra duggan idag. Jävligt gött då den här läraren vi hade idag sa att man var tvungen och klara båda duggorna för att dom ska kunna hjälpa på tentan, och jag klarade den precis idag, för hon hade räknat fel med godkänt poängen. Man skulle först ha 12 poäng för G, och jag hade 14. Skönt tänkte jag 2 poäng till godo, men så visade det sig att det var 14 som var G gränsen, men då klarade jag ju den iallafall! Och hon, Armanos (våran ena lärare), sa att dom kollade bara om man klarat duggorna, inte hur bra man klarat dom. Därför har jag chansen att få hjälp av mina duggor eftersom jag klarat båda två. Skönt va?


Imorgon ska jag iväg till skolan och plugga med Frida igen. Brukar gå så bra när vi pluggar ihop så det ska bli skönt. Men jag måste läsa på venerna, artärerna och musklerna senare ikväll också. Sen tänkte jag lyssna igenom endokrinologi föreläsningen också. Man kan ju inte höra dom för många gånger. Och i den här kursen vill jag bara att alla ska fatta att man kan itne plugga för mycket! Jag vet själv att man kan plugga för mkt i vissa ämnen och så, men inte i den här, för det är så mycket så även om man pluggar 4-5 timmar om dagen som jag har gjort har man inte lärt sig allt iallafall, men vi hoppas att något har slinkit in in my mind, så att jag klarar detta. Vore ju kul om första riktigt bra tentan skulle vara denna! Men jag önskar iallafall att jag inte blir så nervös och att jag får frågor som jag kan en del av iallafall.


Annars tror jag inte att det händer så mycket här i Jönköping. Förresten så skiner solen underbart skönt, kunde dock inte se hur många grader det var, men igår stod det på tv4vadret.se att det skulle bli 19 grader, och det tror jag på.

Imorron blire 20 grader, onsdag 22 och torsdag 18. Jag bara älskar det här!

Nej, nu ska jag börja plugga, hörs kanske senare!

Love /
              


Tröttdag idag!

Jag är så trött, och jag vill inte plugga! Varför ska det vara så tvunget och plugga för, jag vill inte, jag vill åka till Degerfors och vara ledig. Jag vill gå på gymnasiet igen och bara glida. Snälla låt oss gå tillbaka i tiden till augusti 2005, då man började NV 1 och hade 3 långa år att se framemot studenten, men när man är så här långt ifrån det så blir man ledsen. Man saknar det man hade. Visst var det inte alltid så kul och läsa alla ämnen vi läste, men det var liksom lugnt, man bara gled. Jag vill glida igen! Jag vill inte ligga och ha ångest för den här tentan som faan inte kommer gå nått bra. Blääääääääääääh!

Nej, nu pratar vi om nått annat. På torsdag kommer mammi och hämtar mig och Anna, ska bli skönt och få komma hem och få känna igen sig och kunna hälsa på folk på stan igen, kanske få spontanbesök av nån, få träffa mina två favvograbbar, få sitta i tältet och få känna att det snart är sommar, att få bara vara gamla vanliga Bea. Inte bea som inte har tid och tänka på nått annat är capsula interna och blodomloppen.
Nästa helg verkar de bli ferre ihop med ett par kompisar från klassen. Ska vara först hos Matilda och sen ut. Fast jag ska vara nykter, så vi får väl se hur det blir med och hänga med ut eller inte :)

nej, nu ska jag unna mig en nap innan larmet på telefonen ringer 15.30 då äre dags och börja plugga.

Love / 
                 

Bloggsugen.

Bea är i bloggartagen! Duktigt BC. Idag är jag verkligen på hugget och har lust och skriva om massa saker. Dock har jag väl inte så jättemycket och berätta, för det har inte hänt så mycket sen sist jag skrev, och det var väl 3 timmar sen eller nått ;P Nej, men det har inte hänt så mycket på sistone endå. Jag bara pluggar, är i skolan, äter och sover om dagarna. Mer orkar man inte med. Och festa det kan man ju glömma innan tenta. Förstår faktiskt inte hur dom som är på akademin på onsdagar hur dom orkar plugga. Jag själv orkar ju knappt plugga nånting, och jag gör ju inget annat. Jag är aldrig ute på krogen och så. Jag festar bara när det är eftertenta-firande. Okej, det är väl bra, och det räcker för mig. Festar väl om det firas något speciellt och så, men annars försöker jag hålla mig till efter tentan, för det känns som att all min energi behöver gå till att plugga. Det jag vill ha sagt är väl att jag beundrar dom som orkar göra fler saker än och plugga och kolla på film under läsperioderna! För det gör inte jag.
Det är det som är den stora förändringen mot gymnasiet. Jag får inte längre nån spontanidé att dra ut på krogen eller dylikt, för jag vet att min tid räcker inte till det.
Därför tycker jag det ska bli underbart skönt och få komma hem till degerfors och bara umgås med kompisar, mysfesta med dom bästa och såklart får träffa min snuttegull. Jag tycker helt enkelt att det ska bli skönt och få vara ledig och inte behöva tänka på att jag MÅSTE plugga! För dom orden följer mig vart jag en går nu, vad jag än gör har jag känslan "måste plugga, kan inte detta, måste plugga!" och det har man ju inte lust och ha.
Även om jag kommer börja plugga lite smått till omtentan i mikrobiologi är det ju inget jag måste plugga till nu. Jag kan ju ta itu med det senare, men det är alltid skönt och ha ett försprång.

Nej, nu ska jag kolla på Pokémon! Längtar hem till degerfors så mycket så jag vet inte vad jag ska göra. Åh, jag vill att de ska va tordag - NU!

Love /
                

Snart tvättdags!

Ja, snart äre dags för min tvättid att börja. Har pluggat lite lite grann på njurarna, ska sen lyssna på en inspelad föreläsning om endokrinologin, dom har sagt att det är bra och lyssna, och det är ju skönare och lyssna än och läsa själv. Har ju läst kapitlet tidigare så förhoppningsvis gör denna föreläsning så allt faller på plats!
Annars ikväll blire och plugga en del och sen slappa tror jag, för jag har pluggat så mycket dom här veckorna att en vilohelg som jag haft denna helg har varit behövlig och förtjänad (iallafall enligt mig).

Imorgon äre dags för dugga 2. Hoppas jag klarar den också! Och riktigt bra, för då vet man ju att man kan en del och är på rätt väg. Har iallafall fått mail om att jag har E i Omvårdnad 1 nu, så min komplettering vart godkänd, oerhört skönt och höra (jag hade ju Fx som är ett mellanting mellan E & F o behövde därför bara komplettera upp, inte göra omtenta).
Dock har jag ju omtenta i mikrobiologi, därför vore det skönt om anatomin funkade med, även om det känns skönt att man får göra om, om det går dåligt. Jag vet ju att det är många som inte klarar den, så jag skulle inte bli jätteledsen om det inte gick, men det är ju oerhört skönt och fixa den.

Aja, nu ringde mitt larm om att det är dags och sätta igång dom första maskinerna. Skriver kanske senare!

Love /
               

Fyra dyra dagar kvar.

Fyra dagar kvar till tenta, och dom är dyrbara så in i helsike! Fast jag är så himlans trött, så jag orkar egentligen inte plugga, men litegranna får det allt bli. Vill ju klara den här tentan ju! Annars idag har jag bara slappat, stekte mig lite bacon till brunch, det var gott. Sen har det blivit en del det var en gång. Och nu snart ska jag börja plugga, sen klockan fyra har jag tvättid, så emellan tvättarna får jag väl slinka ner i min kära anatomibok igen.
Vädret är inte jättebra, men jag kan tänka mig att det är varmt, även om solen inte ligger på och gassar.

Nej, nu ska jag göra nått annat innan jag pluggar.

Love /
                

Sunny day!

Idag skiner solen och jag är så glad, men fruktansvärt trött, så jag orkar inte plugga mkt idag. Iallafall inte nu! ska nog lägga mig och titta på de var en gång och ta en eftermiddagslur tror jag. Behöver det känner jag. Och gör jag det inte frivilligt kommer jag somna ståendes, jag lovar!
Början av eftermiddagen spenderades med mah best bud Äna på stan. Vi handlade en hel del både hon och jag, de gillade vi! Jag handlade nya sandaler (guld) på H&M, festklänningen till bröllopsfesten på Vila och ett par nya örhängen på Ur & Penn, vad anna handlade får ni fråga henne om, för jag har glömt. Sen blidde det lunch på Restaurang Tiger. Vi käkade pasta med currysås, kyckling och ananas. Supergott! Och vi som hade rabatthäfte tog 2 betala för 1, så sammanlagt kostade allting 100 kr. Goit eller vad? Och annis var ju snäll och bjöd mig denna gång, så nästa gång vi lunchar äre jag som står för klövern!
Ikväll blire och hänga med Äna in her lya, vi ska väl kolla på sveriges smartaste barn och äta nyttigheter, eftersom vi inte får äta onyttigheter. Hade egentligen tänkt och handla idag, men får vänta tills måndag då ica är stängt tills dess.

Aja, nu äre naptime!

Love /
               

En varm, het, sommardag, aaaa, aaa-a..

... solen lyste och jag var glad, aaaa, aaa-a..

Idag är det sommar i Jönköping, and I love it! Dock har jag inte varit ute som man egentligen ska i detta väder, jag har suttit på hälsohögskolan på min lediga dag, i det fina vädret, och pluggat. Jag borde få en eloge för det! För jag är duktig. Tentan börjar närma sig, men just för tillfället känns det ganska okej med allt vad basala ganglier, corpus callosum och endo krina körtlar heter. Det är bra!
Ikväll blir det och kolla på så ska det låta med Äna, dock inget godis eftersom vi har söt-förbud fram till sommarn. Dock tänkte Anna hoppa av för en glass förrut, men hon tog sitt förnuft till fånga och svek inte mig. Good Anna! ;)

nej, ett kort inlägg blidde det idag. Saknar snutt och Degerfors, tur att jag är hemma där snart!

Hare bra,

Love / 
               

Born to be a hero.

Nu så börjar klockan närma sig godnatt-tid, men jag är pigg och bloggsugen, så det får bli ett inlägg såhär på kvällskvisten.
Dagen har varit bra, och jag har typ inte gjort mycket sen jag kom hem från skolan. Pluggade lite anteckningar, sen har jag kollat på några avsnitt av det var en gång, och sen har jag typ inte gjort mycket mer. Slumrade till en stund, men väcktes av att mor ringde. Har såklart pratat med skrutt idag också, han har varit i örebro och hämtat hem en ny och stor bokhylla till lyan. Jättefin var den! Får plats med massa gojs där. Ska ställa alla finglas där har jag tänkt, såsom vinglas och fredriks enda ölglas med homer på! Men får väl önska mig glas någon gång. Fast jag kan tala om redan nu för mina kära vänner att jag önskar mig alla barbapapa-familjen glas/muggar som finns på Partaj i Kga när jag fyller 20 år! Så nu kan ni ju börja spara så jag får hela kittet ;) nej då, skämt o sido, fast jag önskar mig faktiskt dom!
Av moder och fader och resterande släkt kommer jag nog önska mig pengar eller så, så jag o söt kan fara jorden runt eller nått annat kul.

Nej, nu försvann skrivlusten på 3 röda, men vi hörs säkert imorgon. Är ledig imorrn, men ska åka till skolan och plugga med Frajda. Lördag blire shopping och söndag äre tvättdag.

Love /
               


Våran dag idag <3

Ja, idag är det ingen annans dag förrutom min & Freddans. Tkr inte jag iallafall!'
Men det är iallafall 23 april 2oo9, och Fredrik och jag har varit ihop i fyra år. Tänk er fyra år! Det är en femtedel av vårat liv, och jag trivs ;) hoppas de blir 60 år till!

Annars har dagen varit bra. Solen skiner, sista föreläsningen och lite plugg efteråt i cella anatomica ihop med Frida och Anna. Gick ju bra. Börjar känna mig ganska säker på hjärtat och en del av cirkulationen. Och det känns skönt. För en gång skull känner jag inte den där panikkänslan jag känt i snart fem veckor. Idag känner jag mig glad. Visst, kanske beror på att det är den dagen det är, men det känns bra endå. Så en dag som denna då skolan funkar, det är fredriks o min årsdag och solen skiner kan man ju inte klaga. Så idag kommer det förhoppningsvis inget gnäll från mig! :P
Ska försöka plugga lite sen, just nu är jag för trött. Ska nog sätta på lite kaffe så jag inte somnar. Egentligen tkr jag inte om kaffe, men det piggar upp så det får helt enkelt slinka ner lite ibland. Hade önskat att jag tyckt om te, men det är ju värre än värst de! Sist jag försökte dricka te var de nära på att det kom upp igen. Så jag avundas er te-drickare :)
nej, en kall cola eller cider hade väl inte varit fy skam , men fröken clarelius får ju inte dricka sånt ! Buhu.

Aja, time to go !

Love /
                

Fyra!

Fyra år med älsklingssöt idag!! <3

Soon soon sooon..

Ja, snart är det dags. Redan i morgon äre dags. Fy vad tiden går, och underbart äre ! Jag kan inte på nått vis säga att jag inte är lycklig när jag tänker på det här, för lycklig är vad jag egentligen är. Även om jag ibland känner mig olycklig vet jag att jag inte är det, inte inne i själen. I själen är jag nöjd och lycklig. Och det är tack vare dig
Mer tänker jag inte säga förren imorgon !

Love /
                       

Grattis till mitt älskade gull på namnsdagen : Glenn Fredrik Svanberg <3

I wish I got the power to make a difference..



Jag kan inte förstå hur någon kan sjunka så lågt som att mörda sånna här små söta saker ! Save the babyseals!



If I could change it, there would be no doubts !

     

    En färgburk att måla dom, och dom kanske inte längre vore jagade för sin päls.

Schools out , for ever ?

Jag hörde eller läste någonstans att klagomuren byggdes av gnällspikar, tror ni det stämmer?
Isåfall måste jag varit den flitigaste hantverkaren i mitt förra liv, för det här har blivit en enda jävla gnällblogg trorja.
Förlåt, men jag måste. Bloggen är till för att uttrycka känslor, och jag känner bara negativa känslor, trött, oro och allt annat dåligt. Idag har jag och Frida suttit 4½ timme i skolan och pluggat. Sitter nu och läser lite på wikipedia. Det kan faktiskt vara en bra sajt, även om lärare på högstadiet och gymnasiet sa att man inte fick använda det som referens. Men i en av våra läroböcker har författaren en statistikreferens från wikipedia. Och jag kollar bara wikipedia nu, för att allting står så mkt enklare där, så slipper jag läsa 75 miljarder sidor i onödan i boken.

Frida och jag gick igenom orden igen iaf, sen lyssnade vi medan Andreas och Elin berättade om cirkulation, sinnena och endokrinologin. Och endokrinologin är det jag nu kollar upp på wikipedia. Och jag som läst boken tidigare, vet ju att det som står är sant, bara att det är förenklat och sammanfattat, vilket jag känner att det är det jag är ute efter.

Imorron äre sista föreläsningen på anatomi & fysiologi - kursen. Ska bli skönt. Sen ska Frida och jag jobba vidare i cella anatomica som idag, ska även sitta fredag, måndag, tisdag och onsdag. Lördag och söndag blir det plugg i min ensamhet! Ska ev på stan med Änabanäna, vi pratade om det, så jag får köpa den där klänning som jag nu blivit kär i. Visst den kostar 400 spänn, och för en student som lever på 2600, är de ganska mkt. Men det är den värd! Och det är jag värd tamejfan efter det här ;)
ska använda klänningen i sommar då vi ska på bröllopsfest. Så har jag köpt nytt halsband och nya örhängen till det också. Bara skorna som fattas, som jag ska köpa nästa månad. Då är my outfit completed!

Nej, nu blire lite endokrinologi igen.

Skriver kanske senare.

Love /                   
                     


Bedtime story !

Ja, dags to go to bed ! Efter en helt jobbig dag kom jag på att jag kunde föra anteckningar medan jag läste i boken så jag slapp läsa den fler gånger.
Så i en halvtimme förde jag anteckningar. Duktiga Bea !

Annars i morse mördade jag ännu en förbannad imse vimse spindel som inte borde existera i min värld, tyvärr gör dom det på riktigt så det är en smäll jag får ta. Jag hoppas iallafall att dom inte kommer vara i min lägenhet något mer, för då kommer denna värld bli utan ett x antal spindlar, 'cause when I see those shiitholes I got no mercy !  Jag funderar på att skriva ett inlägg på engelska snart. Vore kul och se hur mkt fel jag gör.

Nej, nu ska jag kolla SATC .

Good night!


                           


GRATTIS TILL ÄLSKADE SÖTASTE BUBBS FREDRIK SOM KLARADE UPPSKRIVNINGEN TILL MOTORCYKELKÖRKORET !!!!
Darlin' you're simply the best ! ♥


Jag orkar inte mer !

Det ska bli så jävla skönt när det här är över ! Jag ursäkta orden men pluggar arslet av mig, och jag hoppas fanimej att de ger resultat, annars vet jag inte vad jag gör. Hoppas i munksjön och stannar där tills jordens undergång eller något. Från att ha pluggat 1 timme dan innan på gymnasiet, har jag senaste veckan pluggat 3-8 timmar varje dag. VARJE JÄVLA DAG, även helgerna. Och endå sätter sig inte skit. Varför ska vi kunna de här för ?! Jag har ibland stor lust och bara lägga mig ner på golvet och tjuta som en bebis, för det är så påfrestande! Kan inte äta eller sova eller göra nånting utan och känna mig orolig eller panikslagen. Ni som läst anatomi & fysiologi på sjuksköterskeprogrammet vet säkerligen vad jag snackar om och kan kanske lida med mig ett tag !
Iallafall nästa vecka, torsdag 30 april, kl 11.20-12.20 ska Beatrice (jag) grillas tillsammans med 3 andra under vår muntatimme. Wish me luck and pray for me, please !


dags och plugga igen ! C U some time ...


Last day of freedom?..

..Skulle nog många uttrycka söndagen, som kom. Men inte jag, för jag ska plugga hela dagen, och då känner man sig inte så fri längre. Men måste man så måste man.
Vet att mina blogginlägg handlar mycket om och plugga till den här tentan, men det är bara för att det är så mycket, så man måste plugga mkt, tyvärr. Men högskolestudier ska ju jämföras med ett heltidsjobb, alltså ska man plugga 40 timmar i veckan, men det kan jag lova att jag inte göra. Jag blir glad om jag kommer upp i 20-25 kanske. Mina normala veckor ligger nog runt 15 timmar. Och då är föreläsningar, grupparbeten och allt sånt inräknat också.
Men ska försöka och vara mer nogrann och räkna ut hur mycket jag pluggar till nästa kurs - som är psykologi :) Då har vi mycket ledigt, så då blir det mycket självstudier, så då ska jag försöka och få till iallafall 3 timmar om dagen, det vore ju kul om man fick ganska högt i någon kurs också, allra helst A, men det tror jag är önskedrömmar ;)

nej, annars blire väl inget annat idag. Imorgon äre skolan hela dan. Först föreläsning om metabolism & homeostas, sen palpation, och sen om klockan inte blir för mycket sätter vi oss brudar i cella anatomica och jobbar med alla dessa modeller som vi ska kunna. Fy bubblan vad jobbigt det är! Tisdagen blire föreläsning, sen jobba i cella anatomica. Onsdag äre plugg på hemmaplan, torsdag föreläsning och säkert jobba i cella anatomica och sen fredag, lördag och söndag äre plugg igen hemma.

Aja, time to study!

Årets första grillning..

...står på schemat denna kväll Det var nån kompis till Anna som undrade om hon ville komma och grilla med några kompisar till henne, och då fråga Anna snällt om hon fick ta med sig en liten snäll kompis, och det fick hon ju, sen gick hon bort till den snälla kompisen och frågade om hon ville följa med. Och den snälla kompisen ville följa med, därför ska jag iväg på årets första grillning.
Anna & jag ska grilla dennis-korv, dom är godast! haha. För mig blir det iaf och dricka ramlösa till, dom andra vet jag inte vad dom har tänkt och förtära ;D Ska iaf bli kul och få träffa några av annas kompis. Hon har ju träffat några av mina, så då äre väl dags att jag träffar några av hennes! Vi kanske bli ett helt gäng med kompisar i slutändan :P

Pluggandet gick det väl sådär med. Pluggade 50 min, får se om jag orkar plugga lite till nu snart. Är bara så jävlans trött, fatter inte. Måste va för att jag gick upp så tidigt imorse ;) (halv 10).
Får ta igen pluggandet imorrn och plugga extra mycket då. Ibland önskar jag att jag hade jobb istället för och plugga, för då var man inte tvungen och läsa massa saker och komma ihåg o så där. Fast o andra sidan har man ju inte ett så soft arbetsschema när man jobbar som man har när man är student. Nej nej, dags och sluta klaga. Dags och börja göra sig iordning istället. Det är som vanligt med mig - mycket snack och liten verkstad. Ska bli ändring!

Tjing & godkväll!



Saknar min babe <3


The sun is shining this wonderful saturday.



Det är så härligt när solen skiner om dagarna. Jag blir så harmonisk på något vis. Får nästan inspiration och både motionera och studera av att det är så ljust nu för tiden. Och jag hoppas solen är här för och stanna till november. Jag hoppas, hoppas, hoppas!

Dagen har spenderats med världens bästa Äna på stan med lunch och shopping. Blev en ganska lång dag, från halv 11 till 14.00. Och vi fick en del shoppat och gjort. Jag handlade örhängen och halsband som jag ska ha på bröllopsfesten i sommar. Har dock inte bestämt mig vilken klänning jag ska köpa än, har hittat så många, men jag har nästan bestämt mig för en lila axelbandslös från Vila. Får beslutsångest, ska jag eller ska jag inte köpa den? . men men iaf, Anna hittade massor av saker som hon letat efter, så jag agerade mest smakråd. Men Anna tvingade mig nästan och gå tillbaka och köpa den där klänningen på Vila för hon visste att jag verkligen ville ha den. Men de får bli nästa vecka när man får pengar :D
Annars i eftermiddag står det plugg på schemat. Ska försöka och koncentrera mig på det i allafall 90 minuter. För jag börjar känna paniken komma rullande över mig, snart är det tenta, och jag kommer vara nervös, kanske så nervös att jag inte fixar det. Men jag hoppas att ni som läser håller era tummar att det är en godkänd Bea som sätter sig på tåget mot Värmland =)

aja, nu äre pluggtime

Cya!

Finally friday!



Ljuva Fredag, jag älskar dig! Åh vädret är på tôpp, så allting är perfa tror jag fanimej!
Har nyss kommit hem från skolan, som jag varit i, i 5 timmar. Hade först föreläsning om respiration. Citronsyracykel, never att jag kommer lära mig den! Tänker inte ens ägna nån tid åt den, för det är för svårt! Sen hade vi grupparbete. Jobbade med Anna, Frida, Jorunn, Matilda och Amanda. Och vi jobbade med hjärnan, skelettet och musklerna. Så vill ni ha en bra raggreplik som inte den som du raggar på fattar så hemskt mkt av ska du säga:
- Vilken snygg musculus gluteus maximus du har ! (betyder vilken snygg rumpmuskel du har!)
Kan ju vara kul o se om den funkar iaf ;)

Annars idag ska jag försöka orka att läsa klart kapitlet om endokrinologin. Handlar om hormoner och blättan blättan bläää. Inte så intressant om jag får säga min mening. Men måste man kunna det till tentan, så äre väl bäst och lära sig det. Men skulle ni se våran målbeskrivning så skulle ni också fatta att man inte klarar att lära sig allt.
Men det är kul endå anatomi. Roligt och lära sig lite mer än vad man gjort förrut, men jobbigt när det är så mycket.

Ikväll blire och träffa my best friend över en sväng om så ska det låta och massa nyttigheter. Hon och jag har skakat hand på att vi inte ska äta godis, onyttig mat (pizza, donken, osv), dricka dricka och bara dricka alkohol  3 gånger innan sommarlovet börjat, för vi ska vara fit for fight till beach 09 ;)
Ja, sommar är det nästan här nere i småland nu. Har varit kanonväder 3½ av 5 dagar den här veckan, det regnade bara en dag, det är otroligt skönt och bara kunna ha en tunn tröja eller kofta över tshirten, det är det jag kallar vår.
Den enda dagen det regnade var i måndags, och om ni är vidskepliga, så är det nog mitt fel. För jag mördade en spindel söndagnatt. Alla som känner mig vet att jag hatar spindlar, precis som att jag hatar getingar och resten av insekterna, förrutom fjärilar och flugor. Och så låg jag där söndagnatt, runt halv 1 och kollade på en pokémonfilm, osså strulade dvdn, så jag skulle gå upp och fixa det, så ser jag ett äckligt faanskap komma nerhalandes på sin tråd. Men imse vimse spindel spolades bort, men klättrade aldrig upp för tråden igen. Nej, han for död till reningsverket via min toalett. USCH USCH USCH säger jag bara! Jag kan tala om att varenda lite svart prick i hela mitt rum rörde på sig resten av natten, och mina drömmar, eller rättare sagt mardrömmar handlade om äckliga håriga spindlar som kröp på mig. Åh, så äckligt!

Nej, nu ska jag publicera de här inlägget innan mitt internet cpar igen!

Tjing! Och glöm inte och kolla resebloggen; trizesreseblogg.blogg.se :) Kommer snart en historia om våran tallinnresa i december förra året =)

Duktiga Bea!



Ja, idag har jag varit himla duktig. Iallafall om man fråga mig! Jag har pluggat 3 timmar, tog en promenad och diskat. Är inte det duktigt?
Får se om jag orkar sätta mig och läsa lite mer, eller om det får vänta tills imorgon. Klockan börjar ju bli mycket, och det är skolan för mig imorrn, så de är kanske bättre och borsta gaddarna, byta till pyjamas och krypa till kojs och kolla en mysig film, eller se om det är något bra på tv.
Har iallafall insett att det är mycket och plugga till den här tentan (anatomi & fysiologi, 30 april), men förhoppningsvis så går det. Har ju varit duktig och började och plugga första veckan. Hoppas de ger resultat.
Men lite resultat har det faktiskt gett redan. Hade en av två duggor igår, och jag klarade den. Och det är bra. Våra duggor (småtest) är till för att vi ska se hur bra vi ligger till + att dom kan hjälpa till på tentan. Om man ligger på gränsen mellan E & F och har en eller helst två godkända duggor kan man får E iallafall, och nu när jag klarade en, så är jag ju ett steg närmare E i anatomi, och jag blir väldigt glad om jag får det. I förra gruppen (alltså andra halvan av vår klass) var det bara 65% som klarade sig, alltså lite över hälften, därför ska vi försöka och slå de i våran grupp. Så jag hoppas att jag är en av dom som klarar sig.
Mikrobiologin gick så dåligt som jag kände mig, så jag har fått mitt första underkänt, men jag kände ju att de gick dåligt så. Hade en dålig dag. Men jag fixar omtentan den 12 juni.
Och de va ganska många som inte klarade den.

Men så äre

(Btw, det här inlägget skrev jag igår, men mitt internet cpa så de blev inte utlagt förren idag!)

Påsken snart över!



Ja, nu är påsken för 2009 snart över, och jag har verkligen gillat den här påsken =) Vädret har varit på topp & min söta älskling har befunnit sig i Jönköping hos mig ons-sön. Kändes lite sorgligt när han gick upp till bussen för och åka till tåget och degerfors, saknar honom redan! Men vi ses ju snart. Närmare bestämt till valborg. Då sätter jag mig på tåget och far till mitt röd-vita. Jag längtar sjukt mycket efter och få komma hem och pussa på sötnos och lilla elliott, och få äta mammas mat och få vara ledig på riktigt. För vi har tenta den 30 april (valborg), därför åker jag inte hem förren efter det. Och vi börjar typ inte kursen efter den förren 5 maj (trorja), och därför kan jag befinna mig i Degerfors några dagar och vara LEDIG (allså ledig utan att egentligen ha något att plugga). Vad som händer återstår och se. Vad jag vet iallafall är någon slags firande av min & Fredriks 4 års dag som är 23 april, sen pratade jag & Lollo om och grilla och kanske fira henne lite grann eftersom hon fyller 20 den 7 maj. Men vi får se. Fredrik & jag ska göra något iaf :) måste vi ju göra. Firar ju att vi har varit ihop 1/5 av våra liv. Det är inte dåligt :)

nej, nu vankas tvätt, plugg & pokémon titt ;)

Tooodles!


Vårväder! :)



Ja, idag var det rena rama vårväder, om inte ens försommar väder! Det var jätteskönt ute, och det blåste nästan ingenting. Jag tog mig en redig promenad i det vackra vädret och gick 6 km (fram och tillbaks till skolan), var jätteskönt, men blev dock gör svettig! (o jag hade bara 2 tröjor på mig).
Annars började jag plugga anatomi. Läste kapitlen vävnader/hud och skelett/leder. Imorrn äre dags för föreläsning om något jag inte kommer ihåg + grupparbete om skelettet osv. Sen vid 4 åker jag till degerfors =) ska bli skönt och få komma hem o mysa med min söta pojk! Gå in på min bilddagbok trize.bilddagboken.se och se va gullig han var igår (skrev om det i dagens inlägg).

Aja, nu blire ett pokémonavsnitt, sen sängen!

Bye bye!

RSS 2.0