Ljushuvud

Ja, jag är ett ljushuvud. Fråga Elin (N) och Emma, (eller ska jag säga K-Emma ;)? Ni får gissa själva va K:et står för, jag vet :P). Vi hade iallafall lite diskutioner igår om hur midsommar var, och om jag var full eller ej då. Jag var inte nykter på fredan, men jag var definitivt inte fullast ! Vill ni veta vad konstigt gojs jag sa igår, kolla in Elins blogg.. Skratta inte ihjäl er bara ! ;)

Annars har jag färgat håret idag, chokladbrunt, Elin (B) hjälpte mig, och det blev jättebra tycker jag! Ser lite rödbrunt ut i ljuset, men jag är nöjd, och det är huvudsaken.

Ska snart iväg på ljusparty hos Lollo också. Ska bli kul ! Får se om jag ska ha nått, eller om mamma är snäll så jag får skriva något av hennes på min lapp. Känns så jäkla dumt och inte köpa något. Men just nu äre lite hårt med pengar, eftersom jag inte får lön förren 27 juli (!!).

Nu orkar jag inte skriva mer, för Freddan är här !




Back on track !

Ja, nu har jag haft lite uppehåll på bloggandet. Har inte haft tid och skriva, eller lust egentligen. Har varit så bitter över att inte klarat omtentan på mikrobiologin. Känns tråkigt eftersom det kändes bra!
Men jag kan ju iallafall berätta lite om vad som hänt senast.

Fredag, lördag och söndag spenderades i Lia ihop med massor av folk för och gratta Lollo & Annette som fyllde 20 resp. 50, och slog ihop till 70 års kalas. Hade jätteskoj, men berättar mer i ett eget inlägg senare.

Annars så har jag bott hos mamma och pappa i några dar. Var tvungen och få sova ut lite, Fredrik snarkar så :P
Fick också reda på min psykologitenta igår och fick ett C, snacka om att jag blev glad ! Sen for mor & jag på bingo vid Nobelhallen, och båda vann. Mamma vann 100kr och 1095kr. Dock fick jag dela med mamma, eftersom hon bjudit på spelen. Det är så vi gör. Så de blev 550 rakt ner i resekassan ! Gooit :)

Nej, nu ska jag kolla på Hannah Montana avsnitt på Youtube !




Tråkiga nyheter :(

Jag måste göra om mikrobiologin igen :( inte alls kul det hära ! Speciellt inte när jag tyckte de gick bra..

Midsommarafton !

Glad Midsommar gott folk,
Och ja, det är sant ! Jag sitter här och skriver, och klockan är bara 08.24 ! Men det är så att mammi ska rulla håret på mig idag, så jag får lockigt, och det tar ju en stund, och ska sitta i ett tag. (Vi tar rullarna för jag hittar inte locktången).

Jag är taggad inför kvällens bravader. Jag hoppas ni därute också är det, och att ni får en toppen midsommar ! Vädret här i sköna Degerfors verkar skärpa sig just nu, och den där stora gula lampan är tom framme. Sånt gillar vi !

Nej, nu ska jag väcka mamma. Nu får hon banemej komma och hjälpa mig ;)




Snappsvisor!

Sitter här i det gula och övar på snappsvisor till imorgon, då det är midsommar och nubbar och allt vad det är !
Vi fick lust och öva då mamma fick en snappsvisebok med kända låtar omgjorda till snappsvisor. Jag kanske skriver upp några sen. Anna håller på och skriver över några till ett worddokument som vi kanske tar med oss imorn. Man vet ju aldrig med Anna. När hon fått i sig lite av det goda kanske hon bjuder oss på en truddelutt ?! ;) Vi kan ju alltid hoppas !

Annars idag har vi fikat för mamma fyllde ju idag ! Carin, hennes vännina var här och gav henne denna underbara snappsvisebok + nubbe till såklart.
Sen kom Äna och vi har kollat Bones, fikat och tjattrat som vanligt.  Sen har jag sprungit fram och tillbaka mellan mitt rum och datorn,då jag väntar på tentaresultatet på psykologin. Men har inte fått nått. Lite dåligt tycker jag ! :/

Nej, nu ska jag & Anna hämta hennes mamma ! =) Längtar som fasiken tills imöra !




Kalajsat för mammi idag.

Idag har det varit kalas för min kära mor som fyller 54 imorrn ! Trevligt och träffa folk och äta godsaker. Jag är ett riktigt kakmonster så jag ÄLSKAR kalas ! Mammi fick iallafall nya Michael Connelly boken Hotet som hon önskat sig av mig, Fredrik, pappa & Elliott. Och hon blev glad !

Annars har Freddan och jag varit i kga och handlat diverse grejor. Bl.a. mammas present (boken). Sedan tog vi driven och köpte oss varsin cheeseburgare och en dricka. Fick dock burkar, då vattnet i Kga är förorenat, så dom fick inte använda vattnet. Gött för oss och slippa cola blandat med vatten som vanligt.

Imorgon ska jag träffa Äna en sväng. Var ju längesen. Har setts en ynka gång sen vi kom hem till Degerfors. Dåligt av oss, men Anna jobbar ju och jag stannade ju längre i Jönköping så det har inte blivit av. Ska även sova hos mamma och pappa, eftersom mamma ska fixa mitt hår på fredag då det är midsommar och stort partaj för Lollo & Annette ! Jag ser iallafall jättemycket ifram emot det =)

Nej, nu ska jag sjunga sönder trumhinnorna (och rösten!)




Det gula !

Vet ni hur skönt det är att vara hemma i Degerfors och kunna GÅ hem till mamma & pappa, och bara slänga sig i min säng där hemma, sätta på disneychannel och gosa med världens sötaste Elliott ? Jag tycker det är underbart skönt !
Fast egentligen är jag här för och låna duschen ;P Jag vågar inte elda själv hemma i huset, och utan eldning inget varmvatten. Därför är jag här och ska låna duschen :P

Annars idag blire troligen Kga med sötnos. Ska inhandlas diverse födelsedagspresent till mor & en viss SuperLollo som firar födelsedagen ihop med sin mor på fredag. Då blire stor midsommarfest och det ser man ju fram emot :D Jag hoppas bara vädret håller. Vore ju himlans tråkigt om det regnar på midsommarafton !

Annars denna vecka äre födelsedagskalas för min mor imorron, för hon fyller på torsdag. Är det någon som har något förslag vad man köper till sin mor, som redan fyllt tant med inte är pensionär ? (Hon fyller 54 år)

Dagens väder i Degerfors är varmt och soligt (iallafall när man är ute och går), men det blåser lite, men inte så farligt.
Hur är vädret i Jönköping mån tro ? Sist jag var där spöregnade det ! Inte allt för kul.
Förresten måste jag få säga att jag vill ha tillbaka mina tentor nu. Är jättejobbigt och bara vänta !

Nu ska jag mysa med Loppan :)




Lördag, söndag & måndag !

Godkväll,
Tänkte ta mig lite tid och berätta om hur min lördag, söndag och måndag i Degerfors sett ut.
Lördagen var jag ju först i Jönköping, handlade på Maxi med mor & far osv. Sen hemfärd. På kvällen, eller ja, runt 5 var jag bjuden på grillparty hos Jessica där hon, hennes systrar Johanna & Julia, hennes mamma & pappa och hennes kusiner Sebban, Jocke & Mathilda var :) vi grillade hamburgare och korv och sjöng singstar! Jag var riktigt vass på Abba-låtarna. Blev topplisteartist flera gånger ;) Men abbalåtarna är faktiskt riktigt bra! Kom hem runt 10, eller rättare sagt, Fredrik hämtade mig vid 10. Sen blev det hem och sängen.
¨på Söndagen spenderades en stor del av dagen på Strömtorps IP där jag kollade när mitt kusinbarn Alexandra spelade fotboll med sitt lag. Jättekul och se, och vädret var ju toppen, så egentligen kunde ju inte dagen spenderas på ett bättre ställe än ute vid en fotbollsplan! Åkte sedan hem till mamma och pappa och lånade duschen och gjorde andra diverse slappa aktiviteter. Hade tänkt och spela The Sims, men skivan var inte där så jag bara slöchecka internet istället. Sen runt 6 (?) kom Änabanäna till mammi & pappi och plockade upp mig och sedan åkte vi till Kronis och handlade frukt och bubbelvatten. Sen blidde det hem till villan och ha rundvandring. Och där insåg vi att jag gjort världens tabbe! Vill ni veta vad får ni fråga ;D hihi
Sen vid 8 kanske åkte Anna hem för Anna är ju en arbetande dam nuförtiden!
Idag, måndag, har jag varit på introduktion på jobbet. Var där mellan 12-17.30, och de va ju kul. Träffade bla Lisa och Bea. Är ju inte allt för ofta, men det var trevligt! Vi vet ju iallafall hur man ska få patienterna och skratta ;D för de gjorde vi!
Så nu ser jag iallafall fram emot och börja jobba. Ska va på slussen i sommar, ska bli skitkul och få testa nån annan typ av vårdverksamhet.

Nu ska jag lyssna på musik!




Sommarlov på riktigt.

Ja, nu har mitt sommarlov börjat på riktigt tycker jag. Jag menar, första veckan gick ju åt till att plugga mikrobiologi så. Men nu är jag äntligen ledig i 4 veckor, förrutom idag då jag ska på introduktion på jobbet. Det ska bli ganska kul tror jag. Va trevligt och lite slitigt förra året (vi får ju hålla på med olika hjälpmedel). Ska också få gå och se avdelningen jag ska vara på. Hoppas jag får träffa min handledare :)

Nej, nu ska jag äta frukost!




Here to stay !

Japp, nu är jag tillbaka i Degerfors, och jag är här för o stanna ! Iallafall i 10 veckor, eller 9 eller vad det nu blir :P
Omtenta igår, kändes som att de gick bra faktiskt. Immunologidelen som jag pluggat mycket på var lätt. Kanske för att det var grejer jag kunde. Nu hoppas vi iallafall att de gick så bra som det kändes =)

Mammi och pappi kom ner till Jönköping runt 8, för mamma hade fått jobbat över, för det var så mkt jobb kvar som skulle vara klart snart. Men iallafall så åkte vi och åt på ett ställe - Ztyle. Åt jättegod plankstek och drack gott till ;) sen blev det hem och blåsa upp mammas & pappas luftmadrass. Sen kollade vi på "Att göra en pudel" och käkade kinapuffar!

Idag vaknade vi runt halv 9, åkte till Maxi vid 10 och handlade diverse saker, bland annat ett mini-TP. Så nu ska jag utmana Äna på det ;) det var med disney-pixar frågor så ! Sen åkte vi hemmåt. Tog driven i Mariestad ! Göttit.

Kort men informativt inlägg. Ska åka till Jessica nu, och fira henne och hennes syrra Julia, så blire grill o så ikväll :)




Snart Jönköping,

Nu sitter jag i det gula och tittar ut på det tråkiga vädret. Ska snart åka till Laxå, eller ja, snart & snart, men snart snart iallafall ska jag åka hem till Jönköping för att åka hem och göra omtentan i mikrobiologi. Hur ska det gå?
Jag känner att det blivit halv dåligt pluggat, men jag känner endå att jag kan en del ! Känner att det kan vara värt att gå och försöka på fredag iallafall, och jag har ju endå anmält mig så.

Varit på studentutsläpp idag både i Degerfors och Karlskoga. Började kl 11 med och gratta degerforsarna; Elin, Empa, Jesus & Jessica. Kollade på när dom sjöng studentsången och när dom åkte iväg med vagnen. Jag saknade min student så mycket då, att jag tom fråga om jag fick åka med ;P Empa sa att jag fick de, men de va nog bäst att jag lät dom mindre nyktra studenterna ha vagnen för sig själv ;) Var iallafall jätteroligt och se när dom åkte iväg. Dock tycker jag det är synd att jag inte kan vara med ute hos Elin senare idag eftersom jag ska hemmåt. Men det får bli en annan gång istället!

Efter Dfs-studenten gick jag hem och käkade mat jag fått av Freddan - kassler & potatissallad, jättegott. Kollade på Digimon också. Var faktiskt längesen jag kollade på det! Sen vid 10 i 1 kom Lina och Rasmus och hämtade upp mig, så for vi till Kga och Bergslagsskolan, där Anna skulle gå ut. Vid 2 kom hon ut och vi grattade henne och tog kort, sen väntade vi på att dom också åkte iväg i vagnen. Det är ju något man måste se! Såg lika roligt ut för dom, som för Degerforsarna.
Åh, jag bara vill tillbaka till studenten! Bästa dagen i livet. Så ni som har kvar den, njut!

Nu ska jag dricka dricka för jag är jättetörstig.




Studenten i Degerfors & Karlskoga !

Idag är dagen som många degerforsare och karlskogingar som nu slutar,  säkert längtat efter sen dom började ettan på gymnasiet. Idag är det deras tur och få bli vuxna och ta studenten !
Minns så väl hur mkt man själv längtade, och det var en underbar dag. Vädret är inte perfekt, men jag hoppas & tror att det kommer bli en minnesfylld dag för alla studenter. STORT GRATTIS TILL DOM IALLAFALL!

ska så fort Emelie kommer knalla bort till Parken för att hitta en bra plats att stå på så jag kan se hela gänget sjunga studentsången ;) Den sången är iallafall för mig fylld med glädje och förväntan. Jag minns första gången Religions-Ingrid visade den för oss, och vi bara: "Jag kommer aldrig lära mig den här, och jag tror inte jag kommer sjunga den på studenten heller!" Men visst stod man där med tårar i ögonvrån och vrålade som alla andra "... HURRAAA!" och upp med mössan i luften. Och lite kul fakta så var Lollo & jag först ut på utsläppet! ;D hihi

Efter degerfors student blire och fara till Karlskoga :) för vi har ju studenter och fira där med! Som ni ser kommer min dag bestå av studentutsläpp och jag tkr det ska bli kul :D




Kvällsbloggning.

Nu äre kväll, och jag fick lite blogglust. Har suttit och pluggat 2 timmar ungefär idag, och ska fösöka få till en till iallafall. Är ju snart omtenta och just nu känns det ganska upp och ner. Ibland känns det som jag kan det, och ibland inte. Visst är det jobbigt? Jag hoppas jag får samma kick på fredag som jag fick på psykologitentan! Det vore ju något.

Annars idag var Fredrik och jag och hälsade på hans farmor. Var trevligt. Drack kaffe och åt kärleksmums. Jättegott! Jag tog 3 bitar, för jag är ett riktigt kakmonster ;)
Sen handlade vi lite grejer inför morgondagens student. Jag fattar inte att det är mer än ett år sedan jag stod där ute och skrek " .... fy faan va vi är bra!" Och bra det var vi! Den dagen, om man räknar bort stattnobbningen var dagen perfekt =)

Nej, nu ska jag återvända till mina kära böcker! No more blogging tonight!





Sömntuta!

Ja, idag gick jag upp tio över elva för jag var så himla trött. Men mitt försvar är faktiskt att Fredrik har snarkat öronen av mig inatt så jag typ inte kunnat sova nånting. Tänk vilken karl jag har ;) Tur att jag är ledig och kan sova en extra stund, för det enda jag ska göra idag är att plugga mikrobiologi. Okej, en stund ikväll ska Fred och jag in till hans farmor med några kort hans mamma har gjort. Hade tänkt och tagit en promenad också, men det är inget kul när vädret inte är nått bra. Visst är det uppehåll, men det är inget motiverande väder.

Igår pluggade jag en stund först. Sen drog Elin och jag till Kga och inhandlade diverse grejor på stan, sedan lunchade vi på ngt nytt ställe "Som hemma". Vi tog wok med kyckling. Jättegott! Väl värt 87 spänn iaf! Sedan efter lunchen var vi bara tvungna och dra iväg till Skokanonen och ÖB. Elin hittade ett par ballerinaskor på Skokanonen, medan jag tyckte de mesta var skit faktiskt. Ingenting som passade mig! På ÖB däremot handlade jag badskum som luktar jordgubb, så nu ska det badas i badkaret ;D
Efter shopping åkte Elin och jag hem till mor & far där jag skulle låna duschen, för jag vågade inte elda själv första gången. Och sen så hämtade Elin den ena av 2 klänningar jag lånat av henne. Den andra provade hon, men det slutade med att jag fick behålla den. Tack Elon! :D sen duschade jag, och så kom Freddan, så åkte pappi, jag och Fred och klippte oss hos min faster. Jag toppade dock bara, men det blev bra :)
sen gick Freddan & jag hem för pappa var så jävla seg :P hämtade lite grejor i det gula och beställde tågbiljett till Jönköping. Åker imorgon kväll kl 17.48. Sen kommer jag tillbaka på lördag eftermiddag nån gång.
Sen hämtade Fred och jag pizza på mem&zin. Och så kom Emelie sen vid 9 och vi satt och snacka om allt mellan himmel och jord, och det var trevligt :) hon for hemmåt vid halv 11-11, så då gick jag upp och la mig. Och hur mkt jag sovit i natt vet ni nog nu ;P

Nej, nu ska jag ta tag i pluggandet. Ska ladda med cola och allt =) hihi. Skriver kanske sen!

Vad kommer du att göra då? Släppa loss hundarna? Eller bina? Eller hundar med bin i deras munnar och när de skäller så skjuter de bin på dig?
Homer Simpson


Elliott på vift!

Idag har vår kära katt aka lejonkungen aka gustav och allt vad han nu kallas varit på vift. Jag tror pappa och jag letade i 20 minuter, så kom han på andra sidan gatan. Rackarns katt som skrämde livet ur mig. Tänk om han blivit påkörd?
Iallafall så blev han inte de som tur är och det är jag ofattbart glad över :) min lilla bebis!

Nu kom min andra älskling och nu ska vi kramas ;) sen ska vi iväg och klippa oss!

See you around!

Every night in my dreams, I see you, I feel you. That is how I know you.


Kvällsbesök.

Nu på kvällen har Fredrik och jag haft en hel hög av människor här på besök i huset. Närmare bestämt Anna, Lina, Rasmus, Lax och Burra. Jättetrevligt. Och kul och träffa Anna och Lina. Var längesen sist. Och snart drar ju systrarna Johansson till Göteborg igen. Men jag ska försöka och hälsa på dom i sommar ;) skulle vara väldigt kul. Och jag vill gärna gå på Liseberg då också.

Nu ska jag dricka lite mer cola så jag orkar läsa några sidor till i mikrobiologin :) sen söva gött!

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.
Albert Einstein


Grill, 1-årskalas och plugg.

Nu äre söndag, min tredje dag hemma i Degerfors och jag fryser som en galning nu när jag sitter här framför datorn! Det är kallt i huset, kanske ni förstår då ;P Fredrik och jag har inte eldat något idag. Får göra det lite senare.
Har iallafall nyss ätit lunch. Blev flintastek ihop med potatisknyte (potatis som är kokt ihop med de grönsaker man vill ha i ett knyte av folie på grillen). Var underbart gott, för jag var riktigt hungrig.

Ska sätta mig nu och läsa lite mer mikrobiologi. Är jättetrött, orkar knappt hålla ögonen öppna. Och immunologikapitlet är inte så värst uppiggande.
Men om ca 1 timme ska Fredd och jag ut till Konsterud på kalas för 1åringen Theo, som fyllde i fredags. Men då var det ju studentfest för Janni, så det blidde kalas idag iallafall. Och vädret verkar behärska sig.

Var ju hos mamma & pappa igår kväll och käkade tacos. Var trevligt. Men fotbollen var tråkigt, så jag lämnade grabbarna i tältet efter 3 minuter. Hörde ju till våra svenskars besvikelse att vi förlorat mot Danmark med 1-0. Och jag hörde till på köpet att det var självmål av svenskarna. Stämmer det?!
Jag var iallafall inne och kollade på Disneychannel och packade in Theo's paket när fotbollen var. Fick sällskap av våran lejonkung. Han gillar att vara med och packa in paket. Snörena är speciellt roliga ;) Han är så go våran Loppa!

Nej, nu ska jag försöka vakna till med lite dunka dunka, sen tillbaks till pluggandet.

Politisk skicklighet är att förutsäga vad som kommer att hända imorgon, nästa vecka, nästa månad och nästa år. Och efteråt förklara varför det inte inträffade.
Winston Churchill


Nationaldagen

Idag är det 6 juni, Sveriges nationaldag och röd dag. Tycker dock synd om alla vanliga arbetare (sånna som inte jobbar helger) som går miste om en ledig dag. Men jag har iofs hört rykten om att man får ta ut den nån annan dag, stämmer det?

Annars ska Fredrik och jag snart iväg till mamma och pappa och käka tacos och kolla fotboll. Ska bli mysigt och gott. Synd bara att vädret inte är toppen, men jag hoppas att det kommer bli bra i sommar så att man kanske får lust och tom gå till stora valla och checka fotboll också ;) för det tillhör faen sommaren i Degerfors! Fotboll, bärka & pizza det är sommar i Degerfors. Så det kommer våra småländska vänner få vara med om när dom kommer hit!

Nu hinner jag inte skriva mer, för snart kommer fader och hämta oss =)
btw, om ni vill se bilder från mina semestrar kan ni checka in min reseblogg trizesreseblogg.blogg.se

Män vill alltid vara en kvinnas första kärlek - kvinnor vill vara en mans sista äventyr
Oscar Wilde


Degerfors

Ja, nu sitter jag hemma hos Fredrik & mig i huset i Degerfors. Det känns otroligt underbart skönt att få vara hemma hos sin älskling igen. Som jag saknat honom! Men nu ska vi spendera 11 underbara veckor ihop. Det kommer bli så förbannat bra!

Var iallafall iväg på Jannis studentmiddag på Berget förut. Var otroligt kul och få träffa henne och alla andra som jag då träffade där. Och hon gillade våra presenter. Vilken tur ;) det är så svårt och veta vad som är rätt.
Vi fick god kallskuren buffé och till efterrätt underbart god jordgubbs och passionsfruktstårta. Underbart gott.
Dock var jag väldigt trött, och vi åkte därifrån runt halv 8. Sen åkte vi förbi mammi & pappi en sväng och hämtade upp mina grejor. Så bestämde vi att vi skulle äta tacos där imorgon och kolla fotboll :)
Sen for vi hemmåt. Och vet ni vad? Jag kommer i dom där tre par jeansen jag inte kom i, i vintras. Fatta att jag är överlycklig! :D

Nu ska jag krypa i säng och sova så jag orkar plugga mikrobiologi imorgon. Grattis Janni en en gång till studenten!

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.
Nalle Puh


Trevlig kväll!

Nu är jag hemma efter en otroligt rolig och trevlig kväll med brudarna ute på stan. Kunde inte få en bättre avslutning på en så bra termin! Ni tycker säkert jag är konstig när jag säger att det har varit en underbar termin. Men det har det faktiskt! Jag har haft så jävla kul, och jag har lärt känna så mycket nya människor. Att flytta till Jönköping har aldrig varit ett misstag, även om jag tycket det är fruktansvärt jobbigt att vara utan min älskling. Men klarar vi detta, klarar vi allt tillsammans ♥ Och vi har ju klarat 1 av 6 terminer, så detta fixar vi älskling. Älskar dig mer än något annat, ingenting kan ändra det. Inte ens om vi skulle bo på varsinn sida jorden! ♥

Min kväll började 17.40, då jag mötte upp Frida vid Juneporten. Då tog vi ut pengar, sen inhandlade vi dricka på Ica där. Sen tog vi bussen upp till Matilda, där Matilda (såklart), Anna och Amanda befann sig och hade redan börjat dricka av det goda. Så jag & Frajda hakade på ;) Sen runt åtta drog vi oss tillbaka till stan där vi ännu en gång tog ut pengar och sedan begav oss till bongo bar, där vi käkade klyftpotatis med världens goaste vitlöksdip! Dock slåt det inte mammas hemmagjorda tzatziki!
Sen drack vi av det goda. Och runt halv 11 vart vi sugna på cheeseburgare och gick bort till McDonalds på Öster, men dom hade ju stängt redan kl 22. (Vi hade inte en tanke på att det faktiskt bara var torsdag och ej lördag). Så Anna och jag köpte oss varsin korv på stan. Gott, men jag orkade bara halva. Som vanligt ;p
Sen satte vi oss vi Juneporten och inväntade bussar. Min kom tidigast. Men det var väldigt skönt och få komma hem. Måste ju snart gå och lägga mig så jag orkar upp imorrn. Åker ju ffs till Degerfors imorrn! :D Jag är taggad!
Tack iallafall Anna, Matilda, Frida & Amanda för en underbart bra avslutning på en underbar termin på högskolan. Nu taggar vi om med besök av alla smålänningar i Värmland och startar termin 2 med ett leende på läpparna! <3

Nu ska jag packa lite, sen sova! Godnatt!

Arbete är tillflykten för den som inte har något att sysselsätta sig med. 
Oscar Wilde


Köttsoppa!

Nu sitter jag här och har kokat mig köttsoppa. Det är jättegott, men jättevarmt! Så jag får låta det svalna lite. Låter nästan som guldlock och de 3 björnarna ;)
Somnade förrut vid 1 och vaknade kvart i 3. Och jag som skulle sova till 2 och inte längre. Holy shiet, vad hände?! tänkte ju jag då.

Nu ska jag iallafall äta min soppa, sen plugga mikrobiologi en stund. Sen blir det och göra sig klar det sista, har redan sminkat mig, så det är bara på med de andra kläderna. Sen bär det av till Juneporten, där jag ska ta ut pengar och förhoppningsvis möta upp Frajda. Sen kommer Anna med bussen och vi drar till Matilda, där Matilda & Amanda redan är =)

Hare gött, för det ska jag ha! För jag har sommarlov!

Jag misslyckades inte 1000 gånger, glödlampan uppfanns i 1001 steg.
Thomas Edison


SOMMARLOV!

Nu är sista tentan för terminen gjort, och jag känner mig nöjd och glad! Jag tror faktiskt det här gick vägen. Det känns så iallafall. Jag tror dock inte jag når upp till ett A, B eller C, men jag tror jag klarade mig iallafall. Och gjorde jag inte det, hoppas jag det blir ett Fx iallafall. Det känns bättre då :)

Så, vad ska jag hitta på innan klockan slår efter-tenta-fest? Jo, det följer som sådan att jag ska snart hoppa in i duschen så jag har det gjort. Sen ska jag koka mig lite köttsoppa som jag har, och sen blire nog och sova en stund och sen plugga mikrobiologi. Sen blire party all night long. Nejrå, så farligt är det inte. Jag ska nog vara med till runt 12, för då är jag hemma lagomt sent/tidigt, så jag orkar upp imorgon. Åker från Jönköping 12.01. Ska bli så mys och få träffa min sötnos, kissebus, mammi & pappi ! :D jag har längtat galet mycket efter det här !

Aja, nu somnar jag snart. Bäst och duscha då, så jag får ta mig en nap ;)

Att göra är att vara.
Jean Paul Sartre


Snart dags.

Nu är det snart dags och skriva den omtalade psykologitentan som jag säkerligen pratat om sen vi började med den kursen i maj :P
Sitter och snackar lite med Frida om nervositet o diverse andra saker om skolan. Jag känner mig ganska lugn nu faktiskt. Såklart är jag lite nervös, men inte hysteriskt. Och jag är heller inte pessimist idag! Jag känner faktiskt att det här kan gå. Nej, det här går! :D

Tyvärr har jag dock sovit dåligt inatt. Jag somnade inte fören 01.23. Hur kul är det när man ska upp runt 6-7? Inte alls kul. Men kvart i sju pallrade jag iallafall mig upp ur sängen och nu sitter jag och skriver här, en halvtimme senare. Ska snart sätta mig och kolla igenom anteckningarna en sista gång! Fast det kanske bara gör mig nervös? Nejrå, inget kan paja mitt humör idag trorja, och det är jätteskönt.

Sen ikväll party at Matilda's. Ska bli himla kul! Få slippa tänka på realityn för en stund ;) men det kommer bli en lugn kväll. Ska ju fara till Degerfors imorrn. Fatta, jag åker till Degerfors imorn för och ha sommarlov. Jag har gått en hel termin på högskolan redan. Det känns jättebra! Bara 5 kvar, sen ska jag söka jobb och sen blire och troligtvis plugga vidare, antingen till barnmorska eller barnsjuksköterska. Om inte BP har fått skivkontrakt innan det förstås ;) hihi

Det ska bli jätteskönt och få komma hem. Och jag får ju träffa så mycket folk på en gång när jag kommer hem. Ska ju först på Jannis studentmiddag, där träffar man en del gamla vänner + en del av vår släkt. Sen på lördag är det nationaldagen. Vad brukar man göra då? Jag vet att man ska hissa flagga och sjunga nationalsången, så de kommer jag väl och göra. Iallafall sjunga nationalsången. Jag sjunger varenda eviga dag i vanliga fall, så varför ska jag vara tyst då? ;P Söndag är det iallafall 1-års kalas för mitt kusinbarn Theo. Liten blir stor - verkligen! Han föddes den 5 juni, på min studentdag, och de visar hur snabbt tiden går.

Nej, nu ska jag inte sitta här något mer. Nu ska jag kolla igenom lite =)

Tron kan flytta berg.


Få det överstökat!

Nu sitter jag här och är ganska glad faktiskt. Pirrar lite i magen som ett barn på julafton. Just nu känns det iallafall som att jag kan klara tentan. Dock kommer det flashar över mig då det känns som jag kan nada. Men jag tror på mig själv just nu, och hoppas att jag gör det imorgon med! Hade lite pepptalk med mammi över telefonen för en timme sen ungefär, och vi pratade om en ganska stor fråga på den gamla tentan. 7 poängsfråga eller liknande, och vi kom fram till att jag kunde en del av den, och att man faktiskt får göra så gott man kan. Skriva så mycket man kan, och hoppas på att allt slit man gjort är rätt.

Spelade nyss bubbles (eller nått liknande) på hamsterpaj. Är ett spel då man ska skjuta bubblor i samma färg och så. Skitkul tycker jag! Och faktiskt väldigt avslappnande :) ska sätta igång och göra en annan psykologiuppgift som jag har kvar. Jag kan förklara vad jag ska göra också: Vi skrev ju en sammanfattning på ett kapitel för några veckor sen, och det var fyra kapitel man kunde välja emellan. Sedan blev man indelad i en grupp, 4 st i varje, alltså varje kapitel var med i varje grupp (hänger ni med?). Och så ska man läsa varandras sammanfattningar, göra en liten kommentar och svara på deras disskuterande frågeställningar. Har redan gjort Idas och har Miras och Nathalies kvar. Och dessa kommentarer ska vara klara på fredag, alltså dan efter tentan. Och jag tänkte då passa på att göra 1 till idag iallafall. Undra om jag itne ska göra båda? Kanske vore smart? Slipper jag ju tänka på tentan en sväng. Men det känns ju som sagt bra, just nu iallafall.

Nej, nu ska jag ta itu med mina uppgifter! So long.

Underskatta aldrig den som överskattar sig själv - Franklin D. Roosevelt


Nervigt och pirrigt på samma gång.

Jag är jättenervös inför tentan imorrn. Endå känns de pirrigt i magen på något vis. Vet inte om det har med att det är sommarlov imorgon 12.30 och att jag ska åka till Degerfors på Fredag (ej Fredrik som jag skrev först :P), eller om det helt enkelt har blivit en reaktionsbildning, som är en försvarsmekanism då man vänder på reaktionen, tex: man är jättearg eller så på någon, men istället för att verka arg när man träffar den personen är man glad och trevlig istället. Och det kanske är så att jag är jättenervös egentligen, men känner mig förväntansfull för att försvara mig mot jobbiga känslor. Jag menar nervositet kan ju vara jättejobbigt om det blir för mycket. Jag brukar bli det inför tentor, för jag förväntar mig alltid att jag aldrig kan någonting. Men nu börjar det faktiskt sjunka in i kroppen. Att jag har en del kunskap iallafall. Och jag har ju 2 poäng till godo iallafall, så utan poäng är jag inte och jag har inte gjort tentan än =)

Annars ska jag snart fortsätta att finslipa dom kunskaper jag redan har. Läste alla korta reviews i den engelska boken, för att läsa ca 600 sidor på engelska är en pest o pina. Därför har jag läst mycket i min svenska bok jag hade som referens plus anteckningarna såklart. Och som sagt reviewsen ;)

Imorgon är det tenta 9-12.30. Sen börjar sommarlovet för alla oss i våran klass som läst psykologi. Resten som läste geriontologi har tenta idag och har redan gått på sommarlov nu, när jag ser att klockan börjar närma sig 4. Hoppas iallafall att det gick bra för dom. Den kursen har jag hört att den inte ska vara så svår, så det ska bli underbart och börja med den till hösten när man är trött och sliten efter omtentan i anatomi!
På kvällen som jag redan tjatat om 1000 gånger ska vi till Matilda, sen Bongo Bar. Jag ska även hinna diska och plugga mikrobiologi imorrn. På fredag är det hemfärd och på eftermiddagen/kvällen är det studentmiddag för Janni uppe på Berget, så Freddan & jag ska dit en sväng. Och på fredag är det även 1 år sedan jag och alla andra muppar tog studenten! Ta mig tillbaka, just for one night!

Nej, nu ska jag läsa lite till, skriver kanske senare!

Lyckan är en dröm och lidandet en verklighet.


Inget mer bloggande sen.

Nu sitter jag och skriver det absolut sista för ikväll här på bloggen. Jag känner att resterande tid fram till midnatt (eller senare) får gå till pluggandet och till packandet (har alla tvättade kläder, så jag måste fixa det sen också).
Har kommit en bit och börjar förstå en hel del mer än tidigare, vilket jag såklart är tacksam för.
Annars har jag tvättat och packat.

Har inget mer och säga, är så stressad nu känner jag. Hare bra :)

All vår kunskap består i att känna oss själva. - Alexander Pope


Lust och blogga..

Ja, fick en helt otrolig lust att blogga. Egentligen borde jag ju inte sitta här och skriva, utan istället sitta och läsa anteckningar inför tentan. Men nej, jag behöver en paus. Tog dock nyss en paus och satte på 2 tvättat och gick och handlade cola och glass :D Dock var inte glassen lika god som jag hade hoppats. Köpte en ½ liters burk med sia-glass, och skulle vara wienernougat smak. Och visst vare krämig wienernougat i, i ena hörnet. Resten var vaniljglass med hackad mandel i, och det var inte de jag ville ha.

Det jag egentligen skulle kolla på datorn var lite fakta om Oidipus, en person som var med i grekisk mytologi. En faktor inom psykologin kallas något med oidipus. Det har med att barn, pojkar, när dom är 5-6 år blir dom omedvetet kära i sina mammor och börjar känna sina fäder som ett hot. Och detta har nånting med Oidipus och göra. (Tjejers motsvarighet heter Elektra, och 5-6åriga tjejer blir allså omedvetet kära i sina pappor).

Oidipus föds i Thebe som son till kung Laios och drottning Iokaste. Det spås av oraklet att han skall döda sin far och gifta sig med sin mor. För att undvika detta sätter de ut honom som liten på en äng. Men en herde hittar honom och ger Oidipus till en kungafamilj som inte kan få barn. Men de genomborrar hans fötter för att märka honom. När han vuxit upp blir han spådd att han ska döda sin far och gifta sig med sin mor. Därför flyr han till Thebe, den stad där hans riktiga föräldrar bor. I en T-korsning möter han en gammal man som sitter i en vagn dragen av häst. De blir osams om vem som skall väja för den andre, och i handgemänget dödar Oidipus den gamle mannen ovetande om att det är hans biologiska far. Han tror att Polybos är hans far. Gudarna har lovat att den som löser sfinxens gåta skall bli kung i Thebe. Gåtan är: vad är det som först går på fyra ben, sedan två och till sist tre ben? Oidipus svarar att det är människan. Gåtan är löst. I och med det blir Oidipus kung i Thebe och får gifta sig med änkan efter Laios. Oidipus gifter sig alltså med Iokaste utan att veta att det är hans riktiga mor.

Nu fick både jag och ni lite fakta om Oidipus. Grekisk mytologi är knepig ibland, eller för det mesta!
Nu ska jag checka runt lite på nätet, sen blire plugg igen. Får se om det blir uppdatering igen sen :)

Att besegra sig själv är att besegra sin mäktigaste fiende - Drottning Kristina


Kul med så många läsare! :)

Ja, nu låter jag som dom här stor bloggarna Kissie och alla dom som har över 100 läsare om dan. Och jag har långt ifrån det. Jag har kanske 7-16 läser om dagen, ibland mer, ibland mindre såklart. Men i snitt. Och jag tycker det är jätteroligt att folk läser. För min blogg är ju till för alla er läsare för att ni ska få veta hur det går för mig med mina studier och hur livet i Jönköping är. Jag hoppas ni fortsätter och läsa om allt dumt och roligt jag hittar på! ;)

Sitter här nu och tar det lite lugnt. Mår inte så jättebra, illamående på något vis. Vet inte om det är sjuk-illamående eller nervös-illamående inför tentan på torsdag. Men det känns inte som att det skulle vara det! Som jag skrev i gårdagens kvällsinlägg så gjorde jag ju gamla tentan, och det gick väl sådär. Men lite fusk så gick de ju bra. Men man lär sig av att göra frågor med anteckningshjälp också. Nu vet jag ju vad coping är och vilka tre olika copingtyper det finns. Måste bara läsa lite om hur dom inverkar osv.

Annars idag blir det och tvätta allt så jag kan packa klart inför fredagens hemfärd. Fast den börjar inte förren kl 4, så jag ska tare lite lugnt, plugga en del och sen gå och lägga på ett brev till mamma. Det var något från försäkringskassan om bostadsbidrag. Jag fattade inte riktigt, därför får mamma läsa och grunna ut vad det är dom vill :P

Imorgon är det onsdag och sista dagen innan tenta, vilket betyder PLUGGA! Jag fick egentligen lära mig en gång att man inte skulle plugga dagen innan för man lärde sig inte något endå, för man skulle ha pluggat såpass bra att man inte skulle behöva läsa sista dagen. Men gjorde man som jag gjorde på gymnasiet läste man ju endast dagen innan. Haha, det kan jag lova att man inte kan nu. Även om jag inte pluggar 100% som man ska så försöker jag iallafall och få till 50%, annars tror jag inte att man fixar det. Vettefaan om man gör det endå, men det känns rätt okej nu faktiskt. Känns som att det här faktiskt kan gå bra, om jag läser lite till såklart. Hälsopsykologin är svårast, och Marlows behovshierarki. Men man kan nog kanske inte kunna allt. Inte jag iallafall!

Nu vill jag bara att klockan ska bli 13.00 torsdag eftermiddag, då är man garanterat klar med tentan och kan börja sommarlovet på riktigt. Sen vill jag också att klockan ska vi 18.00 så vi drar till Matilda och festar vi brydar i klassen som brukar umgås ;D sen blire mat & dryck på bongo bar. Dock får det inte blir för mycket dryck och för sent för mig då jag ska upp ganska tidigt på fredag, för klockan 12.01 går mitt tåg till Degerfors. Och klockan 14.08 fredag eftermiddag står pappis på laxå tågstation och hämtar upp mig! I want it to be friday now. Jag vill träffa älskling nu! Jag vill ha sommar, fest & sooool nu!

Nej, nu ska jag försöka plugga lite. Börjar ju tvätta om 2 timmar. Icke roligt, men ett måste. Skriver troligen senare!

Säga vad man vill, så finns det dock en sorts kärlek som består varje prov. Den är trofast, den är alltid lika stark och den varar hela livet. Det är egenkärleken. - Jean Paul Sartre


Trötter och jag..

Fy så trött jag är nu. Ska nog snart hoppa i sängen och sova så jag orkar komma upp imorrn och plugga!
Har pluggat en massa idag med. 4,5 timme närmare bestämt. Läste mycket i min svenska bok, sen provade jag och göra gamla tentan, och genom o tjuvkika lite i anteckningarna gick de väl rätt okej. Måste läsa lite på hälsopsykologin imorrn. Får se om jag tar till mitt hatobjekt (den engelska boken), annars blir det och läsa anteckningarna, för dom är nog bäst!

Nej, nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna. Skriver imorrn om jag orkar och hinner. Ska packa och tvätta en massa imorrn också.
DEGERFORS PÅ FREDAG :D

Du får inte förlora tron på mänskligheten. Om några få droppar i oceanen är smutsiga så blir inte hela oceanen smutsig. - Mahatma Ghandi.


RSS 2.0