1 vecka kvar,

Ja, nu är det endast en vecka kvar till den omtalade 20-års dagen. Läskigt vad tiden går fort tycker jag. Tyckte nyss att vi hade sommarlov och hela kittet, och nu sitter jag här och är inne på andra kursen på andra terminen, och är snart 20 år. Undra hur jag ska spendera min sista vecka som 19-åring? Vad tycker ni?
Jag ska iallafall försöka plugga så mycket som möjligt, och eventuellt ett biobesök på lördag tillsammans med Äna. Måste ju se "Flickan som lekte med elden" =)

Idag sov jag till halv 12, vek all min tvätt, kollade på 7th heaven och käkade frulle. Har gett skolarbetet 30 dyrbara minuter av min tid, ska snart hoppa in i duschen, gå bort till Linnéas Tobak och hämta ut min kurslitteratur, sedan plugga lite mer, käka soppa med Annis och sen sova!

Ha en trevlig dag!





20-års kris?

Har jag hamnat i en sådan? Börjar nästan tro att fallet är så.
Hade Anna på besök nyss, och vi började prata om kusiner, och kom in på att min ena kusin är 14-år och går alltså i åttan. Vi tyckte inte riktigt att det stämmer. Jag menar, han borde vara liten. Inte gå på högstadiet! Jag kommer ju till och med ihåg när jag gick på högstadiet, och det verkar nästan som om det var samtidigt med dinosaurierna.
Men iallafall, när vi pratat om denna kusin, kom vi vidare in på mina yngsta kusiner. Den ena fyller 10 imorgon, och den andra 8 i november. Det som fick oss att börja känna oss gamla var att vi har en inspelad film när 8-åringen talar om att hon är 3 år. Alltså 5 år sedan! Då insåg vi att tiden bara flögit iväg, och att vi snart är gamla.. Det var då vi insåg att vi hamnat i en 20-års kris (en halverad 40 års kris!), och att vi börjat känna oss gamla.

Egentligen måste jag nog erkänna att jag faktiskt är lite rädd och bli gammal. Som sjuksköterske-student får man ju läsa om en massa sjukdomar och så. Och vi läste ju nyss gerontologi kursen, som handlar om just äldre och åldrandet. Även om jag vet att man kan åldras framgångsrikt, så finns det ju även en negativ sida - demens, ensamhet, isolering och funktionsnedsättningar. Jag är nog mest rädd för och bli dement. Att inte minnas dom ljusa stunder här i livet, eller inte klara sig själv. Men om jag så skulle bli dement, vill jag nog hamna på ett vårdhem där det finns bra personal som ger mig en ärlig chans, även som dement.
Usch va dystert det blev!

Annars idag har det varit första dagen på patofysiologikursen. Hade först föreläsning om Ortopedi, alltså lite om operationen, utbyte av leder, steloperering, osv..
Sen hade vi introduktion till kursen också. Tror faktiskt att det kan bli en ganska intressant kurs. Och det känns tryggt och höra att den inte är lika jobbig som anatomin. För den var hemsk!

Nu ska jag göra nått annat. Sköt om er!





Duktigt BC!

Nu har jag varit jätteduktig och pluggat 1,5 timme, och kursen har inte ens börjat!
Jag har skrivit av 2/4 av en föreläsning om ortopedi, som vi har imorgon. Tänkte att det kunde vara bra och ha lite koll på vad det ska pratas om i morgon. Jag tycker dock att det inte var jättespännande och bara läsa, men vi får se om jag tycker annorlunda imorgon.

Annars ikväll har jag tvättat. Men någon hade snott den ena maskinen, så jag fick inte allt tvättat :( surt tycker jag. Och taskigt från andra partens sida, och ta en tvättmaskin när någon faktiskt bokat tvättstugan. Lite skillnad om den var obokad!
Kollade även in idol tillsammans med Äna. Jag tyckte personligen att Jon var bäst ikväll, men valde att inte rösta för att jag inte ville att någon av de andra skulle åka ut. Läste nyss på aftonbladet att Jon och Calle blev klar i tävlingen. Mycket bra tycker jag =)

Nu ska jag lyssna lite spotify och sen krypa ner i sängen.






090928

Hej på er,
Idag har jag varit en riktigt sömntuta! Sov till klockan 13... Fast det kanske inte är så konstigt med tanke på att Fredrik har sovit här i 2 nätter. Han snarkar och dessutom har han nästan puttat ut mig ur sängen flera gånger, så det har inte blivit den ultimata sömnen dessa dagar! Men jag gillar min man endå :)

I helgen har ju Fredrik varit här som sagt. Åt på Ztyle på fredagen. Hade mys med film och massa godis på lördagen. Hann även med en sväng på a6 på lördan också. Igår gjorde vi inte mycket. Kollade alla repriser av Idol och bara mös.
Fredrik hade även med sig lite presenter min snälla mor hade köpt med sig från Rom: två väskor (en röd, som är bra att ha i skolan, och en liten äkta skinnhandväska), ett linne, en typ ringklocka/kapsylöppnare och Kylie Minouge-parfymen "Couture". Luktar jättegott! TACK snälla mamma! ♥

Idag har jag tänkt att jag ska ta en promenad. Ska även skriva av föreläsningen som är imorgon. Sen tvättid 16-19, och slutar kvällen med Idol-mys med Äna.

Btw, beställde kurslitteratur idag, och det gick över 1300 spänn :S Jizes, varför ska det vara så dyrt?





Myslördag!

Idag ser det ut som att det blir en myslördag med massa godis och film. Får gå bort dom extra kalorierna till veckan ;)
Fredrik och jag har iallafall fått låna "Män som hatar kvinnor" av mamma & pappa, så den ska vi kolla på. Sen ska vi även åka ner till Hemmakväll och hyra en till film. Tror det blir en komedi :) känns som att det kan vara bra efter en thriller.

Förmiddagen spenderade jag och Fredrik på a6. Vi käkade lunch på Soya, en snabbmatsrestaurang med kinamat. Vi åt kycklingwok och ris. Jättegott, men oerhört starkt! Blev inget handlat för mig, för det var allt för mycket folk och allt för långa köer osv. Får åka dit nästa vecka eller nått, för jag har hittat en tunika som jag bara älskar! Finns på HM för 349:- Vi får hoppas att den kommer finnas kvar tills jag kommer dit, annars får jag beställa den på internet.

Igår kom Fredrik 16.01. Träffade Frida på stationen. Hon skulle åka till Nässjö, och skulle alltså hoppa på tåget som Fredrik hoppat av. Fredrik och jag käkade även ute igår. Åt Black and White på Ztyle. Var jättegott, och värt 200 kr, när man fick äta 2 för 1. Sen åkte vi hem och sov tidigt igår.

Annars under eftermiddagen igår, fikade jag med Äna på Juneporten, för hon skulle åka hem till Degerfors. Sen tänkte jag överraska Fredrik med att vänta på han vid tåget, så jag slog sönder dom 2 timmarna jag hade, med att gå på stan. Fyndade julklappar (jag vet att det är tidigt, men det är bättre och handla när man vet att man har pengar..) till pappa och Annis, sen köpte jag strumpbyxor till mig själv, hårborttagningsvax, handdesinfektion och alvedon ;)

Nu ska jag göra nått annat!






Galet nervös..

Ja, nu är jag galet nervös. Har precis skickat in mitt arbete! Nu får det bära eller brista.

Är hos Äna på Idolmys, vi hörs! /B.


Ännu en bit påväg..

Ja, nu har jag kommit ännu en bit vidare på mitt arbete! Vilken tur att jag har Anna som vän, som så snällt lånar ut sin dator till lilla mig när det krisar. Men det är bara i morgon som jag kommer behöva den igen, sen ska arbetet vara innan, och på fredag kommer min älskade Fredrik ner hit med sin dator som jag ska låna i tre veckor tills dom fixat min kraschade dator.

Annars idag har jag & Anna varit på a6 och handlat lite. Blev en present till Empa som fyllt 20 från oss båda. Sen inhandlade jag en skjorta (grå-rutig, med nån mer färg) och ett par guldiga ringar. Blev bara en snabb visit för Anna skulle träna och jag skulle fortsätta på mitt arbete.

Och nu sitter jag här och lyssnar på Westlife. Men det är inte rätt westlife låt känner jag, ska nog byta :)

Hare bra, så hörs vi snart igen förhoppningsvis!

Love! /B.



Kommit igång iallafall.

Sitter hemma hos Anna nu, för jag lånar hennes dator. Min egen har sagt goodbye, och troligen kraschat. Hur tur har jag med min dator egentligen? Först får jag ca 50 virus i datorn. Släpar med faanskapet hem till Degerfors och fixar anti-virus-program, och nu går helvetes-skapet och krashar? Schyrre säger jag!?

Sitter egentligen här för att skriva på mitt arbete, och jag har kommit igång. Good B! Har skrivit om boken, och nu ska jag läsa en del kapitel + annat gojs om biologiskt åldrande. Kanske kommer vidare på det också. Vi får iallafall hoppas :)

Nu ska jag fortsätta med studierna. Tänkte bara tala om att jag lever, och att jag kanske inte kommer blogga på några dagar (och ni vet nu varför)..


When you look me in the eyes, and tell me that you love me. I find my paradise!

/B.



Sömnigt värre..

Somnade igen, och sov mellan 16.30 och 18.20. Haha, vart håller mitt liv på att ta vägen när jag sover större delen av dagarna? ;P La mig ner egentligen för att njuta av lite skön musik, men jag orkade inte lyssna så länge. Men gick endå och la mig igen. Somnade, och vaknade runt 10-20 över sex av att nån granne på våningen över sjöng och dansade (så det dunkade i taket för mig) till gamla hits, såsom Take me to your heaven och Vi gräver guld i USA. Jag tror faktiskt att hon/han hade lite festligt där uppe, för det lät som dom var fler än en.

Har inte kommit nån vägen på arbetet. Jag är inge bra på och skriva arbeten. Eller jo, i sista minut. Jag kan inte ta mig i kragen förren jag har press på mig. Alltså nån dag innan bara. Varför är det så för? Det måste vara nått psykologiskt..

Ska över till Anna om en stund och ha lite fredagsmys. Vi ska kolla på Idol och så =) sen skulle hon sova tidigt då dom skulle åka tidigt till Borås imorrn. Jag hoppas att jag också är trött, så jag somnar lite tidigare och kommer upp lite tidigare imorgon. Är inte så himla roligt och sova till halv ett jämt. Jag menar, man har ju sovit bort hela dagen då. Är inte skoj.

Men nu ska jag göra nått annat!



 säger jag till mitt kusinbarn Alexandra, som idag fyller 8 år! =)






Förolämpningar är argument som används av folk som har fel

/B.


090918

Sitter här och är nyvaken. Det är inte bra det här! Jag missade ju dagens avsnitt av 7th heaven. Vad ska jag ta mig till?
Jag har iallafall legat i sängen en stund och funderat på vad jag ska skriva i mitt arbete. En del saker var nog bra, dom andra var lite kluriga, så jag måste nog fundera lite till på vissa saker..

Idag har jag då tänkt och skriva på mitt arbete en sväng, om jag kommer på nått bra och skriva vill säga. Sen hoppas jag få träffa Annis en sväng, då hon åker till Borås imorrn och är borta enda till söndag. Skyrre och lämna mig ensam!? :P
Nej, hon ska och spela volleyboll. Nån cup. Så jag förstår att hon drar ifrån mig. Tycker bara att det är lite tråkigt och vara ensam i 2 dagar. Vad kommer det bli av mig då?
Sen ev. ska vi bort till Matilda en sväng. Hon pratade i onsdags om nån fest, men vi får se hur det blir.

Till en helt annan sak, så vill jag bara säga att det är endast, ENDAST, 19 dagar kvar tills jag fyller 20 år! Hur kul är inte det då? Så skriv upp nu i era almanackor det viktiga datum 7 oktober, för det var då jag föddes till världen för snart 20 år sedan. Dramatiskt låter de, eller hur?!

Annars i helgen äre plugg och plugg och plugg som gäller. Ska skriva i dom anteckningarna jag inte har gjort ännu. Och sen skriva på arbetet också. Ibland önskar jag att det var tenta vi hade, för då äre bara och läsa och läsa och läsa och läsa.. Men nu äre inte så!

Nej, ska ta mig i kragen och äta lite brunch :)



Det enda vi behöver frukta är fruktan själv.
Franklin D. Roosevelt

/B.


Twisted Sisters.

Sitter och lyssnar på We're not gonna take it med Twisted Sisters. Kanske inte det bästa att lyssna på innan man lägger sig, då rockmusik får iallafall mig och tagga till tusen.

Tittade för en stund sen på Law & Orden - Special Victims Unit. Finns det nån bättre kriminalserie än den? Jag tror faan inte de. Inte ens Mac, Grissom eller Horatio i CSI New York, Las Vegas respektive Miami slår nog det.
Iallafall så handlar ju Special Victims Unit om lite mer sjuka brott, sex-brott för det mesta. Idag handlade det om en tjej som blivit strypt, och det enda ledde till det andra, så det slutade med att den man minst anade blev arresterad, as usual. Dock var det fortsättning nästa vecka, så jag bara MÅSTE SE då!

Nu ska jag snart sova!
Godnatt.

Förresten nån som har ett förslag på nån film eller tv-serie som bara måste ses?!


Death smiles at us all. All a man can do is smile back
/B.



090917

Redan 17 september idag, scary! Vart tar tiden vägen egentligen?! Blir ju nästan mörkrädd när tiden går så himla fort..

Idag är det torsdag, en vecka kvar tills arbetet ska vara inne. Har jag börjat än? - Nee, det har jag inte. Borde jag kanske göra det? - JA, så klart jag borde! :O Kommer jag att börja med det idag? - Tveksamt, baby..
Jag har ingen lust och börja skriva. Jag kommer inte på nått att skriva. Jag tycker inte att min bok har gett mig tillräckligt med fakta för att skriva ett arbete. Jävla bok! Varför kunde det inte vara massor av fysiskt åldrande, psykist åldrande och socialt åldrande i den förbannade boken, va? Baah.. Tycker att Tove Janssons (hon skrev boken jag läst) böcker om mumintrollen är mycket mer givande just nu.

Tvättid har jag också idag. 16-19. Känns bra, för jag har en del och tvätta. Men orkar man egentligen tvätta? - NEEH! Men måste man, så måste man. Kanske bättre att ta sig i kragen och ha rena kläder, än och gå runt och lukta skunk för att man inte orkade tvätta. Va tror ni?

Ledig enda till måndag är jag, så jag ska försöka och få till lite på mitt arbete iallafall. På tisdag kväll ska jag HELST vara klar med arbetet, så jag har onsdagen och finredigera det absolut sista. Känns endå rätt skönt och slippa tenta, har ju dock 3 tentor att se fram emot i höst. Men jag har även andra saker och se fram emot i höst och vinter, och dom är med roliga än patofysiologi- och farmakologitentor.

Nu ska jag duscha!
Skriver kanske senare..

Den som kan le då han blivit bestulen, han stjäl själv något av tjuven.
William Shakespeare



Välkommen ljuva höst!

Hej på er,
Känner att det varit lite dåligt med uppdatering här i bloggen. Sorry, har bara inte haft skrivar lusten. Men satt och läste några andras bloggar och fick sån underbar lust och skriva av mig lite. Jag tycker faktiskt att det är himla kul och blogga. Och extra kul blir det ju om det är nån som läser den också. Hoppas att det är nån som gör det då :)

Som ni förstår av rubriken har hösten kommit till Jönköping, och jag tycker det är jättemysigt! Det är sånt här underbart höstväder, solen skiner, det blåser lite lätt och man blir glad av att vara ute och ta en promenad. Många tycker att det är ganska tråkigt med hösten, men jag tycker alla årstider har sin charm. Och som ni kanske vet är jag ju ett höstbarn. Född i början av oktober, när hösten börjar ta fart på riktigt. I år har jag äran att fylla på en onsdag, och min högtidsdag är planerad från morgon till kväll, och jag tror att det kommer bli toppen! Sen ska det firas i flera dagar efter det också, haha!

Annars idag har jag varit i skolan, hade först ca 2,5 timmes föreläsning om bemötande. Sen information inför termin 3. Måste bara klara 15 hp till och jag är med i svängen. Sen lunch. Åt kyckling och fullkornspasta. Jättegott! Sen film 1 timme, och disskution med vår grupp i ca 1,5 timme. Sen handlade jag på Ica, sen tog jag sällskap med Matilda till Gräshagen. Sen slappade jag, sen slappade jag och sen slapppade jag lite till. Runt tio i åtta kom en viss Hellkvist in och drack thé (jag drack oboy för jag hatar thé!) och kollade på Idol. Sedan kollade vi runt lite på idol-sajten och checkade in några härliga videos på youtube. Sen kände Äna för och lämnade mig. Jag kollade lite på TV, spelade några rockiga låtar på Spotify och nu sitter jag som sagt här..

Ledig imorgon är jag också. Är ledig enda till måndag. Eller ledig och ledig. Som högskolestudent är du aldrig ledig, men den här kursen är inte så krävande, så det känns som att jag kan slappa lite emellanåt. Imorgon hade jag iallafall tänkt att jag skulle få tummen ur *beep* och börja skriva på mitt arbete. Jag hoppas att jag får till något aldeles extra ordinary, så jag fixar minst ett E i Gerontologi. Då är jag bara 7,5 hp från termin 3 och VFU och allt roligt vi ska ha då.

Min höst ser endå rätt trevlig och lärorik ut. Om 13 dagar drar patofysiologi-kursen (sjukdomslära) igång. Då är det dags att plugga 8 timmar om dagen, start dag 1. Jag kan säga att jag kommer inte att vara mig själv förrens tentan är gjord. Ah, kanske den helgen 16-18 när jag är hemma i Degerfors och har kalas, då kanske eller förhoppningsvis kan jag släppa loss då! Efter patofys.kursen är det dags för läkemedelslära aka farmakologi. 2 tentor, en som man måste ha ALLA RÄTT på! Och vi avslutar termin 2 med att börja på kursen; Vetenskaplig grundkurs, och har tenta på det efter jul också. Jag hoppas också ha hunnit med minst en resa innan detta år är slut, för det är jag värd tycker jag. Jul och nyår kommer spenderas hemma i Degerfôrs som det ser ut nu. Hoppas på en vit jul, med god mat, julklappar och mina nära & kära runt omkring mig. Perfect christmas, mmm...

Nej, dags och krypa till kojs. Godnatt på er!



Livet är en vacker såpbubbla.
Carl von Linné




Fantastiska Fredag!

Fredag idag, och solen skiner. Inga dystra miner här inte!

Dagen ser ut som sådan, att jag ska snart byta om, äta något, sen ska jag fortsätta i min bok. Sen runt kvart i två ska jag gå iväg o hälsa på mitt kusinbarn Alexandra. Hon fyller 8 år nästa vecka, men då är inte jag hemma, så jag ska gratta henne lite idag, sen ska vi spela fiol också. Hon har börjat, och tyckte att jag skulle spela med henne. Inte mig emot, då jag saknar att spela enormt mycket.
Sen ikväll ska jag eventuellt träffa mina pinglor Lollo och Anna. Vi tänkte att vi skulle passa på och ses nu när vi alla tre var i stan.

Träningen igår var ett intervallpass. Galet jobbigt, men det var himla roligt också. Måste ha stretchat bra igår, då jag inte har nån träningsvärk alls! Yes! Annars gjorde jag som sagt lite andra sysslor igår. Läste några sidor ur min bok och så.

Nej, nu börjar jag bli hungrig. Får nog bli en macka med stekt ägg på! Gyyd så gott!



 

Take me to you heaven!

/B.


090910

Idag är det en riktigt mysig sensommar/tidig höstdag i Degerfors. Vädret är toppen, och jag ska snart sätta mig utomhus och fortsätta i min bok "Sommarboken". Jag har ca 110 sidor kvar, men läste ca 70 sidor på en timme, så det går nog ganska fort och komma igenom dom där sidorna. Dock är väl inte boken så jätte hipp, men jag är glad att den är lättläst.
Om ni inte fattar varför jag läser den boken, är det för att vi inte har tenta på denna kurs, utan ska läsa en bok om åldrande, och sedan skriva en slags analys på det. Min bok är som sagt lite konstig, men den funkar iallafall =)

Annars idag har jag varit till bibblan här i Degerfors och lånat om Stig Bergs bok. Sen var pappa och jag in till Karlskoga och fixade bankdosa, så nu kan jag betala mina tågbiljetter själv. Sen for vi till Degerfors Glasmästeri, för pappa skulle in och fråga nått där. Sen svängde vi in på kronhallen och handlade schampo, balsam, tuggummi och Loka-vatten.

Ikväll ska jag annars iväg och träna med min kusin Annelie. Det är Degerfors gymnastikförening som har olika träningspass. Idag var det step eller intervall, kommer inte ihåg! :P

Nej, nu blire a book in the sun !


 

Together forever, no matter how long.

/B.


090907

Måndag idag, vilket betyder ny vecka. Vi går alltså in i tredje läsveckan för gerontologikursen. Jag känner mig inte särskilt stressad över individuella uppgiften. Dock lite mer över gruppuppgiften vår grupp höll på med idag.
Satt mellan 8-11 och fick ihop ca 1,5 sida. Man skulle minst ha 3! Det var väldigt svårt kan jag meddela, då det mesta stod i den texten som var själva uppgiften..
Inte lätt det här! Men dom andra skulle träffas på torsdag och fundera. Jag själv befinner mig då i Degerfors och funderar själv om det är nått vi kanske kan ha med. Sen får man ju meddela varandra via ping-pong eller nått =)

Annars idag gick jag upp klockan 6 (hör & häpna!) och åt frukost (kors i taket!). Sen satt jag och kollade på TV, sen åkte jag till skolan och höll på med uppgiften. Sen åkte jag hem och kollade på Sjunde Himlen på femman och käkade Billys panpizza, och nu ska jag lyssna på musik.

DEGERFORS IMORGON!!!





En människas sanna rikedom är det goda hon har gjort mot sina medmänniskor.
 – Mahatma Ghandi

/B.


Gårdagen..

Gårdagen var en jätterolig kväll måste jag säga.
Började med att Anna och jag käkade pasta och pastasås hos mig, runt 17. Sen gjorde vi i ordning oss det sista, och tog itu med Anna dilemma om vinet skulle med eller inte. Vinet följde med, och så gick vi bort till busshållsplatsen vid Brahegatan och väntade på bussen.

Då passade jag på att ringa hem till Mamma & pappa för och höra hur deras bowlingmatcher hade gått under dagen. Som vanligt ringer jag två signaler och lägger på, så dom kan ringa upp så jag slipper slösa mina pengar. "Det gula" ringer upp och jag svarar "Hallå" som vanligt. I andra änden är det inte mamma eller pappa som jag hade förväntat mig, utan min 10-åriga kusin Felix. Han och hans syster Greta var hemma hos mor och far och sålde jultidningar. Fick även prata en sväng med Greta, och så fick jag även prata med pappa. Hörde med honom om hur matcherna gått och lite allt möjligt.
Precis när vi lagt på, kom bussen :)

Sen åkte Äna och jag iväg till Matilda där hon, Erik, Frida, Sophia och Oskar var. Där hängde vi större delen av kvällen, och pratade, skrattade, åt ostbågar, sjöng allsång till Nationalteatern, sen sjöng jag & Anna "When you say nothing at all" (eller jag en bit av den iallafall:P) medan Erik spelade gitarr. Sen försökte han o lära mig och spela gitarr, och det gick väl inte så vidare bra, men jag tror G-accordet (stavning?) sitter iallafall ;)

Sen runt 11 drog vi ut. Jag och Anna hade tänkt och åka hem, men vi följde med en stund iallafall. Först gick vi in på ett ställe som hette Amour, men det var så himla mycket folk, så vi drog till Waffi's istället. Där beställde vi in en del pommestallrikar och käkade på. Sen runt 01, drog alla hemmåt. Och så var jag nog hemma i lägenheten vid 01.15 och somnade säkert 01.30.
Vaknade vid 12, har sovit jättegott i natt, men har varit jättetrött hela morgonen, och endå var jag nykter igår :/

Nej, nu ska jag snart duscha och sen ägna min tid och studierna.



Hela världen är en rad av underverk, men vi är så vana vid dem, att vi kallar dem vardagsting
.
HC Andersen

/B.


Lördag, 090905

Hej på er,
Blir ett snabbinlägg idag för jag måste tillbaka till plugget sen innan Äna kommer hit och vi ska laga pasta carbonara. Hittade äntligen den goda såsen Emma & Elin bjussade mig på när jag var hos dom sist. Har letat som en galning både på Maxi i Kristinehamn och Kronhallen i Degerfors och icke hittat de. Och nu stod paketen där o lyste i hyllan på våran lilla Ica vid oss, så jag bara var TVUNGEN och köpa 2 paket. Ett ska nog med hem till Degerfors så jag kan äta de när jag är hemma också =)

Annars idag har jag diskat, packat inför hemfärden på tisdag och pluggat en del.
Ikväll blir det partaj hos Matilda. Dock ska Anna & jag vara nyktra, och inte haka på utgången. Vi är alldeles för slöa för och festa, och det brukar bara sluta illa då, och det undviker vi helst.

Ha en bra lördagkväll, så hörs vi imorgon kanske.





Hellre ett försenat beslut än ett felaktigt.
Thomas Jefferson

/B.


Dagen

Dagen som sådan har varit väldigt bra! Även om vädret har varit sämre dessvärre.

Jag började med att vakna 07.00, då klockan ringde. Jag hade ställt så tidigt, även fast det är min lediga dag för jag skulle kolla på Pokémon på Tv4+. Men det var ju inte rätt säsong, så jag sket i det och ställde om klockan till 9 och somnade om.
Klockan ringde 9 och jag snoozade om till klockan 10. Då ringde jag hem till det gula för och se om det var nån som var vaken där. Både mor och far var ju det, så jag pratade nog med dom en halvtimme om allt möjligt.

Runt halv 11, då jag avslutat samtalet med the folks, hoppade jag in i duschen och dressed me up for the day. Sen runt 10 i 12 gick jag upp till bussen då jag skulle möta upp Anna vid Rådhusparken klockan 12, för vi skulle käka lunch och shoppa lite på stan. Vid ca 12.04 mötte jag upp Anna och vi bestämde oss att käka på Vasas Påtår, som blivit vårat stammis ställe, och käka nachotallrik där, eftersom det regnade så. Gott och mättande var maten som vanligt!

Efter lunch gick vi ut i regnet igen och traskade in och ut bland alla butiker. Vårt första anhalt blev Vila, men dom hade inget som föll oss i smaken idag. Sedan besökte vi Åhléns och sen Kicks. På Kicks stannade vi ett bra tag och luktade oss igenom alla "märkes"parfymer. Jag har ju min absoluta favorit - Cacharel's "Amor Amor", och det var ju ett givet val och lukta 1000 gånger på den. Sen gillar jag även Jessica Simpsons "Fancy", Avril Lavignes "Dark Angel" och Paris Hiltons "Heiress". Men inget parfymhandlade blev det. Jag väntar och ser vilken parfym mamma och pappa har köpt åt mig som present ifrån Turkiet först. Har annars hittat en bra sida med ganska billiga "märkes"parfymer - www.parfym.se . De har även "märkes"make-up och lite sånt också. Jag tycker dom har relativa priser jämfört med affärer. Har dock inte beställt något där, eftersom jag inte varit i behov av någon parfym den senaste tiden.

Efter kicks besökte Anna och jag en av våra favoritbutiker på stan - Gina Tricot. Den finns inte på A6-center, därför är det ett givet val när man är på stan.
Provade en stickad långtröja jag kollat på, men jag tyckte inte om färgen jag provade. Dessvärre fanns den inte i dom färgerna jag hade kollat ut och gillade. Men jag tror Anna fyndade något där. Men jag måste iallafall säga att Gina Tricot har hur mycket snygga örhängen som helst, i alla modelleer och storlekar. Jag kan säga att det är BEA LIKES! där. Sedan gick vi vidare till Vero Moda, där jag hade kollat in en virkad tunika i vitt. Dock fanns den bara i Medium, så jag testade en svart i Small och den passade, så den blev inhandlad. Och jag är väldigt nöjd med mitt köp. Den passar så bra, både till jeans och till leggings :)

Efter Vero Moda kände vi att det var dags och åka hem. Anna som hade varit i skolan innan gick och hämtade sin cykel som stod på campus och cyklade hem, medan jag fick vänta på bussen i det iskalla regnvädret i 18 minuter. Som tur var fick jag plats i busskuren, så jag slapp bli genomblöt.

När vi kommit hem gick vi upp till Ica och storhandlade både Anna och jag. Jag handlade bl.a. ägg, mjölk, fil och flingor, minipizzor och grönsaker. Sedan gick vi in med varorna var för sig och så bestämde vi att vi skulle ses om typ 10 minuter hos Anna och dricka varm choklad och kolla på Sex and the city. Sagt och gjort, och det var väldigt gott med varm choklad. Var så längesen jag drack det. Det är nog min absoluta favoritdryck. Det är så gott! När vi var i Paris, nyår 06/07, levde jag på det!

Efter vår lilla mysstund med choklad och tv, så gick jag in till mig och la mig och sov i en och en halv timme. Eller sov gjorde jag inte, slumra lite och lyssnade på urbra musik på spotify.

Runt halv 8 kom Anna in till mig, så kollade vi på Doobidoo och åt morot & gurkstavar o dipp. Jättegott, och nyttigt också. Efter doobidoo kollade vi på "She's the man". Den är alltid lika rolig.

Och nu så är klockan snart halv tolv, och Anna gick för ca en halvtimme sen. Och nu ska jag lägga mig och sova, så jag orkar komma upp och plugga imorn, eftersom det inte blev något idag.

Godnatt!




It is only in the mysterious equation of love that any logical reasons can be found


/B.



Regninga Jönköping

Ja, idag har skyarna verkligen öppnat sig för Jönköpingborna. Dock hade jag turen och sitta inomhus i mina pyjamasbyxor + linne och mysplugga + sitta vid datorn. En mindre turaktig person var då Anna som ringde till mig när hon kommit hem och berättade hur dyngblöt hon var. Tyckte faktiskt synd om henne när hon fått cykla i det ösande regnet som jag bara mysigt lyssnat till. Dock var det jättefint väder när jag cyklade både till skolan och hem. Det handlar nog alltså om timing.

Annars idag har jag varit på en 4 timmar lång föreläsning om demenssjukdomar och demensliknande sjukdomar, och det var väldigt intressant, eftersom jag jobbat med demenspatienter två somrar, på två olika typer av boenden. Sen cyklade jag hem, och som sagt var det fint väder då. Det är Anna som har otur ;)

Imorgon är jag ledig. Blir lunch och shopping på stan med världens bästa Äna. Känns som att vi är jämt på stan och käkar lunch nuförtiden. Men det är väldigt trevligt och väldigt gott. Oftast äter man ju så mycket då att man inte behöver äta så mycket till kvällen, och då blir det faktiskt ekonomiskt!
Sen ska vi eventuellt på utomhusbio, får se vad det blir med det.

Lördag och söndag= plugg. Ev. utgång på lördagen. Kommer dock vara nykter då. Har ju satt igång en "no suger"-period vilket betyder: no candy, no soda and no cookies.

Måndag ska jag o träffa min seminariegrupp. Vi ska jobba med grupparbetet om äldreomsorgen.

Tisdag äre först föreläsning mellan 9-15. Sen klockan 16.01 sätter jag mig på tåget till Laxå, för då åker jag hem, enda till på söndag. 5,5 hela dagar i Degerfors! Dock kommer det att bli massa plugg. Ska försöka och läsa hela min skönlitterära bok som har med min inlämningsuppgift och göra. Vore väldigt skönt om den blev klar.

Annars så kom mamma och pappa hem från Turkiet igår. Och jag tror knappt jag vill se dom efter fotona jag sett! Dom är alldeles för bruna och solbrända för att kunna visstas med blekisar som mig. Men jag kan ju ta emot presenterna dom köpt ;) hih

Godnatt!



Det finns ingen ondska i pengar. Ondskan ligger i på vilket sätt de används.
– Mahatma Ghandi

/B.


090902

Jaha, nu sitter jag här och ska snart äta paj. Blir mexikans tacopaj från Findus, och så ska jag ha skivad gurka till. Då blire smaskens.

Fick ta emot beskedet att anatomi-tentan inte gick bra, men jag är inte helt förvånad. Jag kände ju efteråt att det kunde gått hur som helst. Tydligen gick det inte, men har ingen aning om poängen. Ska nog hämta ut tentan imorgon så jag får se vad jag behöver öva på. Kanske va helt ute och cykla:O Ingen som vet.. Haha

Nej, nu ska jag kila !


You will find adventure, or adventure will find you.

/B.


Hemma efter skolan.

Nu är jag tillbaka hemma i min lilla lägenhet igen. Skolan har varit rätt okej, men jag var så trött så jag var inte med till 100%. Som tur var hade jag ju redan skrivit av anteckningarna igår, så det var ju bara och lyssna idag. Effektivt!

Annars idag ska jag läsa en del kapitel i min kursbok och eventuellt någon av artiklarna som hör till. Sen klockan 16 är det tvättstugetime, och det är välbehövligt kan jag medge. Hela mitt badrum är fullt av tvätt. Hur lyckas man?! Jag kan nog faktiskt svara på det. Det är såhär att jag har med mig tvätt ifrån Degerfors, sånt som jag allså använt under sommaren och inte fått tvättat i Degerfors och alltså inte fått med mig ner. Men nu är det nere och ska tvättas!

Imorgon är det skola mellan 9-13. Nån föreläsning om psykogeriatrik. Tror det handlar om demenssjukdomar och dylikt. Hoppas och tror att det kan bli intressant, då man själv jobbat på två olika typer av demensavdelningar.

Fredag är jag ledig. Ska eventuellt på utomhusbio vid Hovrättstorget. Får se hur det blir med det. Annars plugg.
Lördag och söndag ser ut som slapp och plugg.

Måndag ska jag träffa min seminariegrupp och gå igenom våran gruppuppgift som sedan ska lämnas in och redovisas på ett seminarie veckan därpå.

Tisdag är det föreläsning 9-15. Sen förhoppningsvis åker jag till my darled Degerfors över veckan. Som det ser ut nu, så gör jag det. Saknar min älskling nu så jag blir tokig snart.

Nu ska jag göra nått annat!¨


I politiken räknas inte avsikten, bara resultaten
Charles de Gaulle

/B.


Rastlös

Sitter här och är jätterastlös. Vet inte vad jag ska ta mig till! Har provat allt; kollat TV, suttit vid datorn, pluggat, men inget har varit intressant idag. Jag är inte jättetrött men är lite slö, vet inte om det är det beror på. Jag hoppas jag piggnar till lite snart, orkar inte vara rastlös..

Inte heller har det kommit nått tentaresultat. Fy bubblan vad sur jag blir! Dom skrev ju att de skulle komma igår eller idag, och jag vet sånna som har fått det redan. Varför ska de alltid dröja med mitt resultat för? Det gjorde det ju med psykologiresultatet också! Hallå, fattar dom inte att man blir nervös av allt det här väntandet eller?!

Nu ska jag plugga en stund till, sen kolla TV igen. Iallafall försöka villa göra nått.




Det sanna konstverket är endast en skugga av den gudomliga fullkomligheten

- Michelangelo

/B.


Första september

Usch vad tiden går fort! Det är redan första september. Inte många dagar och månader till min födelsedag, och inte heller till jul. Som ni kanske fattat om ni läste föregående inlägg, så längtar jag extremt mycket till jul. I år ska jag även börja tidigt med julklapparna, så man inte handlar allt på en gång. Jag kanske skulle ta med mor till Ullared? Finns ju mkt grejer man kan handla där!

Annars inväntar jag tentaresultatet på min omtenta i anatomi som jag gjorde 18 augusti. Dom skrev att det skulle komma ut igår eller idag, och jag har inte fått något än. Jag orkar inte vänta. Kom med skiten istället ;)

Ledig idag, ska plugga endel på hemmaplan. Gjorde även det igår. Blev nog iallafall 45 minuter plugg. Impressiv ;) haha.

Nej, nu ska jag göra nått annat.

Toodles!


Endast genom handling vinner livet betydelse.
HC Andersen


/B.


RSS 2.0