Tentadag

Japp, nu äre bara 2 timmar tills vår första tenta på terminen - patofysiologi.
Jag är noll redo, känns de som, men jag går och försöker, och gör det bästa jag kan :-)

Klockan 2 anländer sötaste Fredrik Svanberg♥ till Jönköping och ska spendera helgen ihop med mig. Imorgon kommer även mammi & pappi, men inte Loppan :-( . Även Äna's pappa Dan kmr, så vi allihop ska ut och äta på China Palace på kvällen. Blir mys tror jag :-)

Annars ikväll äre party hos Anna & Emil. Dom har ju flyttat till ny lya, så det måste vi ju fira! ;-)

Nu ska jag kila. Skriver kanske sen....


091027

Sitter här och dricker varm choklad. Finns det någon goare dryck och dricka när klockan börjar nära sig natt, man är lite småfrusen och sådär i slutet av oktober?
Det känns verkligen att det är höst på riktigt, och att det snart är dags att övergå till vinter. Jag tycker det ska bli mysigt och börja julplanera och sådär. Jag måste ju inhandla lite julsaker till min lilla lya. Iallafall en ljusstake eller en julstjärna och ha i fönstret. Ska även få mamma och byta till julgardiner åt mig. Sånt klarar jag inte av själv än ;-) hahaha.

Det ska även bli väldigt mysigt och springa på a6 och handla julklappar. Ska även försöka få med mamma och Anna till Ullared. Finns ju inget bättre ställe och handla julklappar som Ullared!? :-) Har inte varit där sen i somras, så nu äre faen dags ;-)

Annars har jag pluggat lite och slappat lite och sådär. Väntade på post från mamma, men hon trodde ju att postlådan tömdes klockan 6, och la på breven 20 i 6. Lagom tid, om det inte var så att postlådan tömdes halv 6 :O Not goood for me...

Aja, ska fortsätta njuta av min choklad. Sen krypa ner i sängen, för imorgon väntar pluggdag i skolan tillsammans med Frida.



091026

Hallå!
Idag är det måndag och jag är "ledig". Har alltså inget utlagt på schemat denna vecka, då det är tentavecka och man ska plugga det allra allra sista inför tentan på fredag. Jag har under 1,5 veckas tid försökt sammanfatta alla föreläsningar och ska nu lägga till det som jag hittar i boken, eller om det står nått bra på nätet :)

Nu ska jag iallafall gå till Ica och handla cola, energidryck, mjölk och nått gott och äta (godis allså), så jag håller blodsockernivån på högsta nivå, så jag orkar skriva allt jag ska skriva idag :P


091025

Hej på er,
Oj, va längesen det var jag skrev här på bloggen. Har inte skrivit sen den 9 okt, och det är ju en hel evighet sen!
Tänkte att jag skulle ta mig tid nu och skriva ett inlägg om vad som hänt här under dom 2 veckor jag varit blogg-off.

Jag minns att jag skrev om afterwork i förra inlägget. Jag skulle träffa Matilda och några fler nere vid juneporten, fast vi träffades istället vid Sofiakyrkan och satte oss och åt och tog en öl på ett skotskt ställe. Efter maten och när ölen var slut tyckte Matilda att vi skulle prova cider. Vi testade Hardcore äppelcider. Bläääää säger jag! Matilda gillade dock den. Men itne jag som sagt. tyckte den smakade öl med äppelsmak, och då dricker jag hellre öl med ölsmak. Sedan vare dags och testa cider nummer 2. Denna gång naesgårds päroncider. Mycket godare, men inte i min smak endå. Ska de va cider, ska de vara söt och sliskigt - typ cube, bacardi, smirnoff. Inte cider som är på gränsen och smaka öl.

Efter att vi hade suttit där på skott-stället en stund bestämde vi oss för att dra ner till Bongo. Dom hade happy hour fram till 9, så man fick två drinkar till priset av 1, eller 1 drink till priset av en halv. Jag och Matilda började med att dricka cosmopolitan. jag gillat, matilda tyckte den va för söt och tjejig ;) hahahaha. Men jag kommer hålla fast vid min favorit ett tag till! Sen vare dags för nästa drink, som blev någon jordgubbsdrink. Oerhört god, så den slank ner fort. Sen skulle Matilda köpa två öl till oss, vilket resulterade i varsin vodka-redbull!(Hur de nu kan hända ;P). Efter det tyckte folket att det var dags och dra, vi skulle nu vidare till Waffi's. Där dracks det goda bacardi. Cider (blanddryck dock) i min smak! ;D
Efter de skulle vi vidare till Centrum, som nog var det tråkigaste dansstället jag varit på! Men det var gott med cosmo ;)...
Sen skulle vi hem. Var hemma runt 1. Ringde mamma & pappa och sluddrade om att jag var hemma, och så ringde jag Anna och sluddrade lite till henne om att jag också var hemma. Vår plan om en trevlig afterwork ,´som skulle sluta i hem och plugga, resulterade i en krogrunda som jag inte ens varit med om utomlands. Men jag hade väldigt roligt! =)


Sen kan jag även berätta om mitt födelsedagsparty med ssk-brudarna + Anna och Sophia, som jag hade dagen efter den 10e. Matilda och jag var rätt slöa kom vi fram till på eftermiddagen, men vi kom in i lite partystämning endå när det väl gällde. Bjöd brudarna på bakad potatis och kycklingfilé + massa såser och röror och mojs. Gott var det. Och fick jättefina presenter - Örhängen x2, mobilsmycke + bodylotion (med Snobben på, viktigt!!) av Anna. Av Matilda fick jag läppbalsam, ansiktsmask och bodybutter (med Betty Boop på, viktigt!!), av Jorunn fick jag en 70's med smirnoff Ice. Den ligger hemma i Degerfors på kylning sen förra helgen. Och av Frida och Sophia fick jag Merci-choklad (gott!). Kvällen slutade med att vi käkade pannkakor vid Bongo, och att vi sen åkte hem.
Men en mycket trevlig kväll endå :)

Helgen som varit var det ju kalas x4 för just de - MIG! På fredagen kom först Micka, Magnus, Alexandra och Lucas på fika. Jag fick en ungsform + 3 uppläggningsskålar i olika storlekar, formade som hjärtan. Tyvärr är dom kvar i Dfs. Vågade inte ta me dom på tåget.
Vid halv 5 på fredagen kom Jimmy, Käu, Sebastian och Nina på tårta. Fick 500 kronor som gick rakt ner i resekassan. Har nu 5500 kronor som jag ska åka och ha kul för. Hoppas ju på att de blir en slovisch till Tyskland med några brudar, senare i december :) vore väldans roligt!
Sen på kvällen kom släkten + Svanberg's på tacos och fika. Fick bla pengar, presentkort på H&M, ljus & vin! Kvällen/natten slutade dock inte så trevligt när jag vaknade kl 2 och hade feber och måde skit illa (hade dock mått illa tidigare underkvällen för jag hade ätit för mycket. Fika två gånger + mat är inte min mage van med!).
Men jag var pigg och glad lördagen kl 13 när Jenny och Ida kom på fika.
Senare på kvällen vare tjejfest med diverse sköningar! Fick massa galna och bra presenter, på alla plan. Så nu kan jag göra mig vacker, skriva låttexter och titta på den fina dildon jag fick av Elin, Anna, Jennifer och Lina. Den är jätterolig och slå på, hahahaa. När man slår på den vibrerar den nästan lika mycket som en stämgaffel. Kanske därför jag fick den? :O så jag vet vilken tonart jag sjunger falskt i ;O
Kvällen avslutades på statt där jag dansade som aldrig förr. Har inte varit så roligt på statt på länge! Robin Bengtsson spelade, men han var inget och hänga i julgranen direkt..
På söndagen vakna ja typ halv 9 och kollade tillsammans med Emma igenom en hel del disneychannel-program. Usch vad jag hatar dubbade serier!! USCH!
Åkte hem senare på kvällen. Tåget var 20 min försenat och kom i baktakt så jag fick byta tåg i Skövde istället för i Falköping. Gött, för jag slapp och vänta i kylan.

Annars rullar dagarna på rätt så bra här nere. Jag pluggar och pluggar och pluggar. Tenta om 5 dagar. Känns som jag inte kommer klara det. Men vi får hoppas.

Igår vare myskväll hos Äna. Blev tacos, Ensamma mamma söker, chips, dipp och godis, singing bee celeb, om en pojke. Sen gick jag hem och kollade på skins och sen sov jag.

NU ÄRE PLUGG IGEN SOM GÄLLER!



Afterwork

Ska snart hoppa in i duschen och sen göra mig i ordning inför kvällen. Ska iväg på afterwork med Matilda och några fler (vet inte riktigt vilka!). Vet inte vart vi hamnar. Vet bara att vi ska ses vid Sofiakyrkan tjugo i fem. Trevligt och bara ses, äta lite mat och dricka en bärs eller så. Bara kul och ses utanför skolan, och utanför pluggandet.

Annars har jag varit i skolan idag. Hade föreläsning om Endokrina sjukdomar. Kände mig väldigt aktiv faktiskt. Trots att jag somnade halv fyra imorse. Men det är mitt eget fel. Dricker man två liter cola under samma dygn får man skylla sig själv att man inte kan sova. Men gott var det med cola iallafall!
Efter skolan gick jag, Anna och Matilda ner till juneporten. Jag och Anna skulle in på "glasbanken", och Matilda fick springa in på Ica och handla kycklingfilér och marinad åt mig, som vi ska äta imorgon.
Åkte sen hem, sov en stund, satt vid datorn en stund och pluggade en stund. Får återkomma till pluggandet när jag kommer hem sen.

Imorgon är det lördag, 10 oktober, och jag ska ha tjejmys + födelsedagsfirande med mina Jönköpingspinglor. Ska bli väldigt roligt. Får se om det blir utgång eller ej. Det är bara ödet som vet ;-)


Nej, I'm heading for the shower now!



Sömnsvårigheter

Nu sitter jag här, klockan är kvart över ett, imorgon är det skoldag, och jag borde allså egentligen ligga och sova. Varför gör jag inte det då?! Svar på frågan: Jag kan inte! Får ingen ro!
Endå sov jag inte länge imorse. Kvar över tio, det är rätt tidigt för att vara jag och en ledig dag. Brukar väl i vanliga fall slumra till frammåt tolv, om inte längre.

Har under dagen inte gjort mycket. Blev endast 55 minuter plugg. Hade ingen rokänsla och slå mig ner med böckerna. Ska nog boka några grupprumstider i biblioteket på mina lediga dagar, får inget gjort här hemma! Man känner när man är hemma att "jag hinner göra det sen". Men man gör det aldrig sen. Och jag har verkligen en press på mig själv att jag måste klara den här kursen, annars vet jag inte vad jag gör. Nej, så allvarligt är det väl inte, men jag vill klara det här. Orkar inte med några fler omtentor nu. Räcker med dom där förbannade anatomin och mikrobiologin. Men den här kursen (patofysiologi - sjukdomslära) är ganska intressant. Och en del föreläsare har varit bra, andra inte. Har inte haft alla föreläsningar än som tur är, så det finns mer tid utlagt. Om ni inte fattar jag vad jag menar med det så ska jag förklara: Jag tycker inte om och vara ledig, jag får ingenting gjort här hemma då. Därför är det bra med mycket schemalagd tid, för då har man endå börjat dagen med skolarbete och kan fortsätta så!

Igår var det min födelsedag. 20 år fyllde jag och det var en av de bästa födelsedagarna jag varit med om! Läs förra inlägget om mammas och pappas överraskningstripp ner hit + mina födelsedagspresenter jag fick av dom där.
Kvällen avslutade jag med pizza, cider och en hel del bra filmer tillsammans med världens bästa Äna! Vi kollade på Bruce den allsmäktige, första Pirates of the caribbean filmen, sen blev det bonde söker fru på fyran också.
Sen tänkte vi kolla på Camp Rock och dregla lite över JoBros, men VLC:t jag fixade hem funkade inte, så vi bestämde oss för att gå och lägga oss iställe, så Anna gick in till sig och jag slog på Spotify och somnade tills klockan var runt halv 3. Då stängde jag av musiken och somnade om.

Glömde och säga att jag har tvättat idag, och att jag i förmiddags var borta hos Anna på en visit och kollade Parlamentet. Gud vad jag skrattade!

Just nu leker livet ganska bra, även om jag har lite ångest över patofysen. Men det ordnar sig. Det gör det alltid!
Måste bara säga att jag längtar hem till Degerfors. Till Fredrik, till Elliott, till mamma och pappa, till alla vänner där, till Basic Park, till Kronhallen och till och med till den fula solbågen. Ge mig nästa torsdag, då är hemvistelse ala weekend då det vanskas födelsedagskalas, födelsedagskalas och födelsedagskalas. Och jag är huvudpersonen ;) får ju paket också. Jag älskar paket!

Tack iallafall än en gång alla som gratulerade mig on my birthday. Love to you all! ♥








Min födelsedag

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är min födelsedag. Hurra, hurra, hurra!


Yes, idag är det min alldeles egna dag. (Och alla andras som också fyller år såklart). Jag är numera ingen tonåring, utan tagit det sista klivet in i vuxenvärlden, och jag trivs fruktansvärt bra!

Min dag har hittils inte kunnat vara bättre. Började min morgon med sovmorgon till halv 9 (mamma ringde dock vi åtta och sjöng för mig). Dock mellan 7 och halv 9 hann jag mottaga tre grattis-sms från Fredrik älskling, som var först, Jenny C och Lollo. Sen har massa andra underbara vänner gratulerat mig både på sms, facebook och bilddagboken. Tack så jättemycket allesammans! ♥

Dagen fortsatte med att jag begav mig till skolan för föreläsning om cerebrovaskulära (åkommer i cirkulationen i hjärnan) och neurologiska (nervåkommer) sjukdomar. Gick och satte mig i föreläsningssalen Forum Humanum, där dagens föreläsning skulle va. Ingen av mina kompisar hade hunnit komma än, så jag satte mig på en plats. Ser Matilda sticka in huvudet, men försvann lika snabbt. Helt plötsligt bryter brandlarmet ut och tjuter som bara den. Vår lärare C sa att det var ett brandlarm och att vi alla skulle ta våra grejer med oss och gå ut. Sagt och gjort. Mötte upp Anna, Matilda och Jorunn där ute, för dom hade märkt larmet innan dom kommit in i klassrummet. Efter ca 20 min fick vi iallafall gå tillbaka. Då krånglade datorn, så C fick inte igång sin powerpoint presentation. Till slut fick hon ordning på det, och vi kunde börja föreläsningen. Dock hann vi inte med allt.

När klockan slagit halv ett gick jag ut och ringde upp min mamma för och berätta att jag slutat osv. Då säger hon att jag ska gå ut på parkering och vänta. Jag går dit, och en kvart senare kommer mamma & pappa inrullande. Dom hade alltså åkt ner till Jönköping för att överraska mig på min alldeles speciella födelsedag! Har jag dom bästa föräldrarna eller? Jag tror fanken de allså!

Vi åkte ner till stan för att luncha + att jag skulle få göra min debut på systembolaget. Käkade på ett ställe som heter tusen och en natt. Jag käkade lövbiff, mamma tog fläskrulader och pappa åt strömming. Efter lunchen gick vi ju bort till "det gröna apoteket". Där inne handlade jag på mig massa olika cider som jag ska avnjuta ikväll tillsammans med riktigt bra sällskap (Anna kommer allså över på pizza och gött!).

När jag handlat färdigt åkte vi bort till min lägenhet. (Hann springa in på willys innan också btw.) När vi kom in började vi packa upp alla grejer vi köpt, och stoppa cidrena på kylning inför kvällen. Sen var det dags för paketöppning. Började med att kort jag fått av min morfar och x-tra mormor Birgit. Fick ett kort och 500 kr, som jag ska köpa stövlar/stövletter för. Behöver att par höstiga boots! Sen gick jag över till att öppna mammas och pappas presenter. Och jag kunde inte få bättre saker! Började med ett litet paket som innehöll 6 ljus och en kapsylöppnare med magnet på som såg ut som ett ölglas. Sen tog jag nästa paket som innehöll en ny mobiltelefon. Så nu har jag en vikbar mobil igen. Och jag älskar den! Nästa paket var ett mjukt paket och innehöll en tunika som jag lite lätt övertydligt till mamma att jag ville ha. Sista paket var det största, tyngsta och absolut bästa presenten - den underbara laptop jag nu sitter och skriver på. Det är en toshiba, är grön och har ett jättefint blommönter på. Helt perfekt! Världens bästa presenter allså!

Dagen är absolut inte slut än, men hittils har det var en toppen dag och en av de bästa födelsedagarna jag varit med om i mitt liv. Kände mig redan imorse som ett barn på julafton. Det var längesen jag kände såhär inför en födelsedag.

Tack alla hittils som grattat mig, och tack världens bästa mamma & pappa för de allra bästa presenter man kan önska sig, och tack för att ni kom ner och överraskade mig på min bemärkelsedag! :D


Love 'n care ♥ / Bea, som numera är 20 år!



Sista dagen som tonåring.

Ja, idag är det 6 oktober 2009. Klockan börjar närma sig åtta. Fyra timmar kvar till midnatt och nytt dygn. Det dygnet jag går över från tonåring till vuxen.

Undra om det kommer kännas nån skillnad?  Nah, tror knappast det. Det enda som kommer kännas spännande imorrn är att jag får gå på "gröna apoteket" och handla alldeles själv! Det ska bli lite kul ;)

Om ni hittils inte förstått vad jag snackat om, så fyller jag 20 år imorgon. Jag ska börja min dag spenderandes i skolan 9.30-12.30 för en föreläsning om cerebrovaskulära/neurologa-sjukdomar. Sen ska jag sätta mig på kaffé paus och äta en gigantisk chokladboll och dricka loka vatten till och plugga tills klockan 15. Då slutar Anna. Då ska vi dra ner till stan så jag kan få gå och handla på "gröna apoteket" för första gången. WIHOOO, jag är som ett barn på julafton inför min födelsedag nu känner jag. Ska bli kul och fylla år igen! :) Jag gillar och fylla år. Då får man presenter. Jag gillar presenter!

Nu orkar jag inte skriva mer.





Härliga höstdag!

Åh, trött jag är.
Har suttit och pluggat blod- och hjärt-sjukdomar i 2 timmar här hemma och är alldeles slut! Tycker även att jag har dålig belysning här i min lilla lya, så jag tror det är en stor bov i dramat när det gäller tröttheten. Har man dåligt ljus blir man trött i ögonen av att läsa. Vi hade även dålig belysning i klassrummet under lungsjukdomsföreläsningen idag, så jag har varit väldigt trött idag.

Överskriften har jag valt för att när jag gick hem idag runt 16.00 var det alldeles underbart höstväder. Solen sken och det var riktigt riktigt varmt. Det var verkligen behagligt i skuggpartierna. Så varmt var det !

Annars idag föreläsning 13.30-15.40. Skulle egentligen sluta 16.30, men våra lärare T hade inget mer och säga så, vi fick sluta 50 min tidigare :) gött det.. Föreläsningen i säg var väl rätt ok. T gick lite fort fram bara. Men jag hann skriva ner det mesta, osså skulle han ju lägga ut resten på pingpong.

Annars tycker jag Å ska rätt klart våra gerontologiarbeten så vi får tillbaka dom. Blir mer och mer nervös för varje dag! Men jag antar att dom inte tycker att jag fuskat eller nått iallafall. Blir alltid sådär nervös när dom plagiatkollar, fast jag vet att jag inte har gjort det..

2 dagar till födelsedag....






Biobesök

Idag, eller egentligen igår, eftersom klockan är över tolv och 4 oktober har tagit sin början, var Anna och jag iväg på bio. Min födelsedagspresent från henne egentligen :) Vi var och såg "Äntligen Midsommar". Bra och rolig film, lite konstig emellanåt, men verkligen värd 1,5 timme av mitt liv. Skratta så jag tjöt ibland!

Annars har jag inte mer och säga än att jag är trött, och ska alldeles strax krypa till kojs!
3 dagar kvar till 20...




Fiendens territorium

Idag har jag befunnit mig behind enemy lines. Jag har varit på Campus!
Och detta inte för att jag hade föreläsning på IHH eller någon annan skola, utan för att Anna Klantskallen Hellkvist glömt sin matlåda i ett kylskåp på JTH. Vet ni hur läskigt det var och gå dit eller?! Som tur var följde Frida med mig och skydda mig mot alla läskigt ingenjörer ;) men det gick bra. Kom hem helskinnad!

Annars har jag inte gjort så mycket. Föreläsning mellan 9.30-12.30. Hade dock glömt att vi började halv tio istället för nio, så jag var där kvar i nio som vanligt. Inte konstigt att det var tomt på folk ;p

Nu ikväll är jag hemma hos Anna. Vi har ätit mat. Blev chorizo, potatisgratäng och tzatziki. Fruktansvärt gott! Sen har vi givetvis kollat på Idol, och Tove och Mariette är mina absoluta favoriter, och bland killarna äre Calle som rockar!

Nu ska jag göra något annat.

Vi hörs!


RSS 2.0