Fre 31 dec '10 - Nyårsafton !

Jag önskar er alla ett Gott Nytt År ! Ses och hörs 2011 ! :)

Tors 30 dec '10 - Bowlingmix



Om en stund ska jag & Lollo tillsammans med mamma & pappa åka till Karlskoga och spela Kulorna BK's (mammas bowlingklubb) mellandagsmix. En tävling som låter både professionella och amatörbowlare spela. Dock får ju vi amatörer en del i handicapp :) men roligt är det.
Efter bowlingspelandet är det tacos och prisutdelning. Hoppas jag & Lollo får nått pris =) hihi

Annars har jag inte mycket och säga. Nyår imorgon. Taggar middag hos mamma & pappa och sen fest med kompisarna. Ska bli roligt ! Ser framemot 2011. Kommer att bli ett roligt och lärande år i skolan.

Ha det bra ! Tjing !


Ons 29 dec '10 - Om Rhodos



Har skrivit om vår Rhodosresa på resebloggen. Gå in och kolla !
beasresor.blogg.se


Tis 28 dec '10 - Mina gågna dagar !



Ja, nu är det ett par dagar sedan jag skrev här. Men som jag skrev i inlägget dan före julafton så skulle det bli ganska dåligt med det. Och detta med gott samvete. Har haft hur mycket som helst och göra ! Men roligt har det varit.

Kan börja med julafton. Vi började med att jag & Fredrik for hem till mamma & pappa och öppnade vårt traditionsenliga morgonpaket. Jag fick ett pack med vykort för alla tillfällen. Mamma vet ju att jag skriver mycket brev och kort. Dagen fortsatte med julfika hos min morbror med familj tillsammans med morfar och x-tra mormor Birgit. Fick pengar, choklad, glögg och ett presentkort på 1 timmes oljemassage. Ska bli jättehärligt :-). På eftermiddagen/kvällen var vi hemma hos oss tillsammans med släkten på pappas sida. Kollade på Kalle Anka, delade julklappar och åt härlig julmat. Vad är eran favorit på julbordet ?! Själv älskar jag prinskorv och julkorv. Det tillsammans med lite julskinka, köttbullar, rökt korv och jansons frestelse utan ansjovis så är man nästan i himmelriket. Sen drack jag litervis med julmust. Jag som hållt mig tom den 23 dec tycker att de här dagarna har varit underbara. I julklapp fick jag lite smått och gott. Bla en ny väska och ett fint silverhalsband av Fredrik. Sedan handdukar, badlakan, filmer, böcker, ljuslyktor, godis, vin, lotter och pengar. Jättebra presenter ! Sen fick jag även två pik-klappar av min far. Jag brukar alltid klaga på att jag aldrig har batterier till min kamera, så jag fick batteriladdare och två st uppladdningsbara batterier. Sen har han flera gånger sagt till mig att jag ska spara saker på ett USB-minne och jag alltid skylt på att jag inte har något.. men jag fick även ett sånt :)
Annars kollade vi även på Karl Bertil Jonssons jul och Svensson Svenssons jul. Två måsten på julafton enligt mig !

På juldagen åkte jag hem till mamma & pappa och käkade rester till lunch. Sedan gjorde jag mig iordning, för kl fyra skulle jag, Lollo och Anna mötas uppe hos Fredrik där vi tre skulle laga mat tillsammans och dricka gott och umgås som våran gemensamma julklapp till varann. Sagt och gjort. Lollo lärde oss en jättegod lövbiffsgryta som hon brukar göra. VERKLIGEN JÄTTEGOTT ! :) Sedan runt halv 8-8 kom fler människor och vi förfestade lite. Runt 11 åkte vi in till Karlskoga ochNightshift. Träffade en massa människor jag inte brukar göra och det var jätteroligt. Däremot tyckte jag väl inte att NS var nån jättehit.

På Annandagen mådde jag faktiskt bra, förrutom att jag var trött. Förmiddagen spenderades hos farmor med den årliga kalkonlunchen vi alltid äter på annandagen. Var trevligt som vanligt. Och gott såklart. Jag älskar att äta kalkon och den underbara goda vita såsen. Mumma ! Senare på dagen gjorde jag & Fredrik inget speciellt förrutom att titta på Simpsons-marthon på 6an och käka kebabrullar.

Igår var jag hemma hos Anna & Alexander och firade deras 21 år i livet. Nu är även Annis med oss i tantgänget ;) VÄLKOMMEN VÄLKOMMEN ! Käkade massor av goda kakor och tårta. Senare på kvällen åt vi två pizza tillsammans med Jessica, Elin och Emma. Jag och Anna delade på en Tre Kronor, och jag blev riktigt göööörmätt. Sjukt mätt. Åkte sedan hem till Fredrik och kollade på TV.

Idag sov jag länge. På eftermiddagen åkte jag och Anna in till Karlskoga för lite shopping. Jag inhandlade födelsedagspresent till Fredriks lillasyster som snart fyller. Sedan köpte vi även partyhattar och sugrör till Nyår. Då ska det bli partaj ! ;) Sedan fikade vi på Kafé Kulan. Jag tog en baguette med Kyckling-curryröra. Så himla gott, och åt för första gången upp hela. Sedan åkte vi ner till kyrkogården och tände ljus. Min älskade farfar skulle fyllt år idag ! ♥
Efter kyrkogårdsbesöket åkte vi hem, för vi frös som attan. Inte konstigt när det var 16.8 minusgrader ute. Vi laddade upp med med mysfilm i mitt gamla flickrum hos mamma och pappa och kollade på The Black Dahlia. Josh Hartnett är sjukt snygg ! OH MY GOD ! liksom.. Sedan käkade vi vaniljdrömmar och tittade på Jumanji. Runt kvart i tio kom mamma & pappa hem efter att ha spelat bowling i Karlskoga. Då satte sig jag, Anna & mamma framför datorn och bokade en efterlängtad Rom-resa. Så den 28 mars åker vi. Läs mer på beasresor.blogg.se
Och nu sitter jag hemma och dricker cola och myser med min älskling. Tur att jag har fler dagar kvar här hemma hos honom =)

Ha det så bra ! Puss & Kram


24 dec '10 - GOD JUL



Jag önskar er alla en riktigt god jul. Jag hoppas ni får en härlig dag med massa härlig mat, Kalle Anka och fina julklappar. Återkommer kanske imorgon annars efter helgen.

Ha det gott ! Puss & Kram ♥


23 dec '10 - Dan före doppare dan.



Japp, idag är det dan före doppare dan, och imorgon är det självaste julafton. Tycker att det är lite speciellt att vi i Sverige firar på julafton och inte på juldagen som alla andra gör

Idag har jag slagit in alla resterande julklappar med hjälp av Elliott-snutt. Han tyckte mest om och käka snören. Men så svalde han nästan ett helt snöre på en bra bit, typ 2 dm iallafall, så då fick han inte vara med nått mer. Sedan har jag druckit julmust för första gången i år. Lovade mig själv att inte dricka julmust före den 23 dec, som är idag. Mest för att protestera mot att affärerna säljer must redan i oktober. Blir inget speciellt då... Så jag bojkottade denna underbara dryck tills dess.
Sen har jag även klätt granen, och precis i vanlig ordning blev jag nöjd. Det är alltid jag som klär granen. Förr gjorde jag och pappa det tillsammans så fick jag sätta i spiran i toppen, men nu på senare tid har jag skött granklädningen själv, vilket jag tycker bara är bra =)

Sen har jag fått en jättebra överraskning idag. Fick reda på att jag fick godkänt på kursen Pedagogik & ledarskap,alltså kursen där vi skrev rapporten. Och inte nog med att den blev godkänd, jag fick C också. Det är typ VG. Blev så glad ! Känns så lättande.. Jag som trodde jag skulle max få E-D (G el G+). Men alltid roligt och få högre än man tror, eller hur ? =)

Nej, nu ska jag snart åka och hälsa på kusinbarn A & L och lämna lite julklappar.
Och ikväll blir det först julfirande med Fredriks familj och sen ska jag till familjen Hellkvist och hälsa på.

Hej svejs !


Ons 22 dec '10 - Jullov !



Ja nu pojkar och flickor, nu har fröken Å-C gått och tagit jullov på riktigt ! Lämnar storstan för vischan om ca 1,5 timme, och kommer inte tillbaka till de Småländska slätterna förren i mitten av januari. Nu ska jag hem till kära Degerfors för att äta mat, sova och umgås med några av de allra bästa människorna ! Några som jag inte träffat på jättelänge och saknar otroligt. Bland dessa såklart min Freddis ! Men även några av mina kompisar som jag träffar alldeles för sällan.. De får helt enkelt ta sitt pick och pack och flytta till Jönköping ;) eller vad tycker ni ?! :)

Annars har jag dock en tenta och plugga till under ledigheterna. Vi har statistiktenta den 22 januari och sen ska jag troligen försöka mig på anatomin den 29 jan. Har inte kommit till skott och gjort den ännu. Men vi får se om det passar.

Sen måste jag bara berömma min underbara grupp i denna kurs. Vi har pluggat ca 150-200% och allting är klar. Iallafall till 99%. Det känns så himlans bra =) Stolt över oss brudar !

Annars har jag inget mer och säga än !

Puss & Kram !



Mån 20 dec '10 - nytt inlägg...


... på resebloggen ! Handlar om Kiel.
beasresor.blogg.se


19 dec '10 - Fjärde advent



Hej på er ! Förlåt för dålig bloggning, men jag verkligen inte tid nu. Som jag kanske skrivit tidigare pluggar jag 150-200% nu dom här dagarna innan jul. Jättejobbigt kan jag lova. Var tom i skolan idag. På en söndag. men måste man så måste man :P

Sedan har jag världens ont i huvudet och mår illa och nyser. Sjukdom på gång kanske ? Jag kan tänka mig det. Kroppen tar stryk av att stressa, o stressa, de är vad jag har gjort i höst.
Men snart är jag ledig i ca 3 veckor och åker hem till Degerfors. Då ska jag plugga statistik och anatomi =)

Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Hoppas eran fjärde advent har varit mysig !

Fjärde Advent

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan




Lör 18 dec '10

Hej på er !
Förlåt att jag inte skrivit på några dagar. Har inte húnnit, och hinner itne skriva mycket nu heller. Pluggar ca 200% nu för att bli klar innan jul och har då varken tid el ork att blogga. Ska försöka o få till nått inlägg innan jag åker till Degerfors. Annars bloggar jag därifrån :)

ha det gott !


Ons 15 dec '10

Hej på er !
Mår inget bra idag, så jag orkar inte blogga idag.
Återkommer imorgon om jag är bättre!

Ha det bra !


Tis 14 dec '10 - Burr burr !



Ja, nu är det jättekallt ute ! Fryser riktigt om tårna. Dumt och kanske ha converse när det är sånt här väder.. Men jag hade lite bråttom i morse. Det fick bli dom. Får dock skylla mig själv, jag vet.
Sen har det blivit glashalt ute också. Är ju riktigt farligt och gå ute. Tänk om man ramlar och slår sig riktigt ordentligt ? Kan tänka mig att det blir många benbrott i dessa tider, när det är superhalt och så sandar dom inte ordentligt heller.

Annars idag hade vi planeringsmöte med vår grupp i den nya kursen. Och jag tycker vårat upplägg ser riktigt bra ut. Går det som vi vill och hoppas så är vi klara innan 22 dec, när jag åker hem till Degerfors. Supergött juh ! Längtar hem riktigt ordentligt nu kan jag lova. Saknar min snuttiFreddie massor nu juh ♥ Men bara åtta dagar kvar tills jag är hemma i ca 3 veckor. Visst att jag har lite och plugga då med, men har jag dom här uppgifterna klara, är jag ju ledig från det iallafall. Då är det bara och plugga på två tentor :)

I eftermiddag ska jag annars och fika med min kompis A, nere på espresso house i stan. Ska bli trevligt. Var längesen jag träffade henne. Så ska de ska bli kul.

Annars har jag itne mycket och säga.
Ha det gott ! Puss & Kram !



Mån 13 dec '10 - Min luciadag !



Hej på er ! Somnade en stund. Var skönt, för jag har sovit jättedåligt inatt. Beror säkert på att jag sov större delen av min söndag, för att jag hade så tråkigt. Men idag är det måndag, och jag har inte haft lika tråkigt idag iallafall.
Idag har då vår nya kurs Vetenskaplig metodik fortsättningskurs börjat. Känner väl att det inte är min favoritkurs, men jag kommer att kunna genomlida den. Det blir nog den minst "smärtsamma" kurs denna termin (om man bortser från de 5 veckors underbar praktik jag haft i höst), även fast jag har 3 gruppuppgifter och en deltentamen att ta mig igenom tom den 22 januari. Men jag känner såhär - har jag klarat höstterminen so far, så ska jag väl tusan klara det här ! :)

Uppgifterna i kursen är väl inte dom roligaste och inte dom enklaste heller, eftersom det är grupparbeten och mitt i julstressen. Men jag känner att jag och mina gruppkamrater är på samma nivå och vill få ut samma saker. Det känns betryggande. Imorgon ska vi även träffas och strukturerar upp vårt sammarbete. Gå igenom vad som ska göras, och till när detta ska göras.
Hade själv tänkt och börja lite idag, men eftersom jag somnade så försvann tiden. Men jag går all-in från och med imorgon ! Jag vill inte plugga mer än nödvändigt över jul !

Nej, nu ska jag göra lite annat, och snart är det sängen igen, för att sova för natten.

Ha det gott !

Glad Lucia igen ! :-)


Mån 13 dec '10 - Luciaafton



Glad Lucia på er ! ♥

Själv åker jag till skolan om 40 min och har första dagen på nya kursen - Vetenskaplig metodik fortsättningskurs. Är då i skolan från 8.30 till 16. Så det blir lunch i skolan idag. Hoppas dom har något gott =)
Återkommer i eftermiddag om vad jag har för intryck av kursen och allt som hör till.

 

Sankta Lucia, ljusklara hägring,
sprid i vår vinternatt glans av din fägring.
Drömmar med vingesus under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.

 

Kom i din vita skrud, huld med din maning.
Skänk oss, du julens brud, julfröjders aning.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.

 

Trollsejd och mörkermakt ljust du betvingar,
signade lågors vakt skydd åt oss bringar.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.

 

Stjärnor som leda oss, vägen att finna,
bli dina klara bloss, fagra prästinna.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.


Sön 12 dec '10 - Tredje advent.



Ja, hörrni. Idag är det tredje advent. Redan säger jag. Tycker tiden har gått så fort. Hinner knappt med, och snart är det jul. Endast 12 dagar kvar. Kan ni fatta, 12 dagar ! Det är ju inte alls mycket. Och imorgon är det lucia. Mysigt. Ska försöka orka upp och kolla på Sveriges Lucia på TV. Jag älskar Luciasånger och luciatåg. Var ju själv med i Karlskoga Lucia som luciakandidat. Blev dock tärna, men hade verkligen jätteroligt. Osså lärde man ju känna nya människor också =) De 52 luciabesök vi gjorde var hektiska, men vi hade fruktansvärt roligt, och skulle göra om det om de frågade direkt ! Så ni som funderar på om ni ska söka, GÖR DET ! Jag var själv helt inställd från början att jag absolut INTE ville vara med. Men min mamma skickade in mig endå. Glömmer aldrig hur arg jag blev på henne när dom ringde att jag skulle få komma på audition. Men jag tänkte efter att "jag går nog på audition endå." Gick dit, tyckte jag gjorde total bort mig och tänkte att jag aldrig skulle komma med. Och så sa de innan jag gick ut att ringer innan klockan 10 om man kommit med. 5 i tio ringer dom till mig och säger att jag är med, och frågade om jag fortfarande var på. Och jag tänkte "Let's go for it !" och jag ångrar de inte en enda sekund ! Hade så roligt..

Nog pratat om mig och Lucia. Idag ska jag inte göra så mycket. Softa och infinna energi för imorgon börjar nya kursen Vetenskaplig metod fortsättningskurs. Har hört att de inte är så rolig. Och det verkar vara ganska mycket och göra. Jag ska själv försöka göra klart så mycket som möjligt innan jag åker hem till jul, så jag kan fokusera på att vara lite ledig, plugga till den kommande tentan i denna kurs samt plugga till anatomiomtentan i januari (som jag ska försöka göra då). Valde att inte göra muntan nu denna vecka. Kände mig inte redo, och vill inte gå och göra bort mig inför lärarna muntligt. Är en helt annan sak om man gör det skriftligt. Då är det ingen som står öga mot öga med dig och säger att du inte kan ! Det är läskigt med munta. Har gjort det en gång. Blev så nervös att jag, som då kunde skelettdelarna på latin som rinnande vatten, läste ett ben, pekade på ett annat ben och sade upp ett tredje ben. Kan bli verkligen helfel när man blir nervös. Men det handlar egentligen bara om vilka krav man ställer på sig själv. Känner man att man ska prestera A har man ju högre krav, än om man väljer och satsa på ett E. Jag själv försöker alltid göra mitt bästa, men är väl ingen A student direkt. Har några C, några D och några E. Ett medelbetyg på typ D-C nånstans. Det är okej för mig. Känner mig nöjd med det. Men hade ju varit roligt och ha något B el A. Men det kanske kommer ? ;) Har ju ett år och 5 veckor kvar och prestera bra !

Nej, nu ska jag slappa lite ! Återkommer kanske sen :)
Tjingeling !


 Tredje Advent

När tredje ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär




Lör 11 dec '10 - TV-mys



Sitter nu framför datorn, det är paus på TV. Sitter och kollar på The Simpsons och käkar chips och dricker Pommac. Mysigt och ha lite tv-mys med sig själv. Har även hämtat all nytvättad tvätt från tvättstugan. Är härligt och ha nytvättade kläder.

Annars efter Simpsons kommer 2 avsnitt av family guy på 6an. Gillar tecknade amerikanska serier. Är kul att tecknat inte bara är för barn, utan för vuxna också.

Nu börjar det igen. Blev ett kort inlägg ! Ha de gott =)


Lör 11 dec '10 - På vift !



Idag på tidiga eftermiddagen var jag och Anna på vift. Vi var på Beijers bygg för att Anna skulle ha nått till skolan. Krånglet och the mission idag var bara om vi skulle hitta dit. Men de gjorde vi ! :) Så där handlade vi vad hon skulle ha till skolan, sen gick vi bort till bussen igen. Då kom det en buss, nr 28. Anna bara "Vi hoppar på den och ser vart vi hamnar". Sagt och gjort, och efter en liten stund säger hon "Tryck så ser vi vart den stannar!" Som tur var så stannade den nästan utanför Hälsohögskolan (min skola) så då visste vi vart vi befann oss. Så då gick vi till Ica Klostergatan o handlade. Jag köpte Billys pannkakor med choklad. Pannkakorna var goda, men chokladen sådär..
Sen åkte vi hemmåt.

Nu sitter jag här och har nyss ätit min pannkaka. Var ju gott som sagt. Ska lägga mig och ta en nap, för kl 16 ska jag börja tvätta. Inte roligaste lördagssysslan, men måste göras när tvättkorgen är full.
Annars vet jag inte vad som händer ikväll. Får se =)

Igår kolla vi på Idol. Jay vann. Jag trodde på Minnah. Men så är det :) Får vi vänta tills nästa år.. Men ingen är som Calle !

Skriver kanske senare... Hej svejs !


Fre 10 dec '10 - Idolfinal...



.. och två veckor kvar till julafton ! Kan ni fatta att det är så lite tid kvar tills dess ? Jag kan knappt få in i min hjärna att om 14 dagar sitter jag och myser framför Kalle Anka, käkar god julmat, dricker julmust och öppnar paket. Men härligt ska det bli. Att få vara lite ledig och bara mysa med nära och kära. Det är det man ska göra när det är jul. Njuta av varandras sällskap. Man vet aldrig vad som händer i framtiden.

Annars idag hade jag sista seminariet på kursen pedagogik och ledarskap. Känns väldigt skönt, då jag tycker kursen varit VÄLDIGT påfrestande ! But now it's over ! Finally ! Vilket gör att jag har inget att plugga på, så jag är ledig i helgen. Kanske börjar plugga lite på anatomin, får se om jag orkar. Annars ska jag bara njuta av att vara ledig och läsa skönlitterära böcker. Läste en hel bok igår. Gjorde inget annat än och läste. Var helt underbart. Saknar att kunna läsa mer än vad jag gör. Känns dock jätteskönt att jag tagit upp det privata läsandet igen. Är så avslappnande och falla in i en annan värld :) helt otroligt !

Nu på kvällsingen var jag och Anna och käkade kebabrullar på La Mia. Var supergott, vad så sugna ! Sen gick vi till Ica och handlade lite gottis inför ikväll. Ikväll är det fredag och Idolfinal. Vem vinner ? Minnah el Jay ? Jag vet inte. Vad tycker ni ?! Jag har så svårt och bestämma mig. Önskar att det var Calle Kristiansson i final igen. Han är så bra Calleboy :) min hemliga idolkärlek ;) hihi

Nej, nu ska jag lyssna på musik en stund.
Ha det gott ! Puss & Kram !




Tors 9 dec '10 - Slappisdag idag !



Ja, idag har jag verkligen haft en slappisdag utan att ha pluggat nånting (om man inte räknar att jag gjorde utvärderingen på kursen). Jag har läst i en superbra bok som jag inte är färdig i än. Sen har jag lyssnat på musik och käkat kladdkaka. Bara göttat mig, som jag bestämde redan igår att jag skulle göra idag då det är min lediga dag. Superhärligt har det varit kan jag lova !

Igår bloggade jag inget. Hade inte tid el energi till det. Var i skolan först 9-12. Redovisningen gick superbra ! :) sen efter det åkte jag hem till min klasskompis M där jag var hela dagen och pluggade inför seminariet imorgon. Sen gjorde jag granskningen på min medstudents rapport också. Så det var bara plugg hela dagen. Och när jag kom hem runt halv 8 vare tv:n o sängen som gällde. Fanns alltså ingen tid till bloggandet. Förlåt !

What's new annars då ? Jo, nu är snart pedagogik kursen slut. Imorgon närmare bestämt. Känns oerhört skönt kan jag säga. Denna kurs har varit ett helvete enligt mig. Har inte haft en lugn stund nånting. Men men... På måndag börjar nya kursen "Vetenskaplig metod fortsättningskurs". Inte världens roligaste kurs, men jag hoppas att den är lätt och ha o göra med, och vad jag fattade som ska vi inte skriva nån rapport. Härligt isåfall ! Jag har fått nog av rapporter för den här terminen.. Nästa termin ska jag ju skriva ex-arbetet, men den är en annan grej. Det ska ju bli roligt ! :) sen profilkursfördjupning inom smärta - smärtlindring. Ska bli hur kul o intressant som helst. Och avslutar terminen med 5 veckors praktik på kirurgkliniken här i Jönköping =) kan de bli bättre ? Sen kanske de blir nån resa också, vem vet ? ;) hehe

Ha det gott ! Puss & Kram !


Tis 7 dec '10



Har lite bloggtorka idag, förlåt ! Hoppas det går bra :) ska försöka bättra mig och återkomma imorgon med ett långt inlägg.
Idag har jag iallafall haft seminarium i skolan. Gick bra, sen jobbade vi med presentationen inför morgondagens seminarium, det gick också bra, och snabbt också. Vi jobbar riktigt bra i våran grupp måste jag säga ! =)

Annars har jag sovit 2,5 timme. Var jätteskönt. Blev itne så mycket sömn förra veckan, men nu är jag åter hemma i Jönkan, samt har itne hur mycket som helst o göra. Kan slappna av lite grann nu. Läsa lite böcker och bara slappa. Det är det som saknats de 14 veckor jag gått i skolan i höst. Denna termin har varit otroligt kämpig och jag har tom kännt mig påfrestad psykiskt över att det varit så mycket. Men nu är det över. Omvårdnad 3 är godkänd och jag får fortsätta nästa termin. Det var mitt högsta priomål nu i höst ! Sen är rapporten inlämnad på denna kurs, har bara 2 seminarier + granskning av medstudents rapport. Sen är kursen över. Får hoppas att de gillar min rapport, och godkänner den. Vore förträfligt.

Ny kurs börjas på måndag. Vetenskaplig metodik. Är väl inte den bästa kursen, men den går över jul så de är ingen tentastress innan. Det är alltid skönt =) Sen till våren är det examensarbetet och profilfördjupning smärta som gäller. Ska bli askul ! Längtar redan.

Nej, nu ska jag lägga mig och läsa innan det är dags och sova.

Tjing !

Vill bara säga grattis till mina underbara föräldrar som firar 19-årig bröllopsdag idag ! ♥




//



ps. Nån som bott på bed & breakfast i en europeisk storstad och anser det bra/okej ? ds.


Mån 6 dec '10 - Språkkurser



Är det nått jag som människa älskar är det språk. Jag älskar att lära mig nya språk och att lyssna och prata andra språk, jämfört med svenskan som jag pratar jämt. Jag kan nog dra te med att jag pratar nästan flytande engelska, och jag tycker det är superkul. Jag läser mycket saker på engelska på fritiden, tex noveller, bloggar osv, vilket har gjort att skolengelskan med alla vetenskapliga artiklar och kurslitteratur itne är lika svåra längre. Det är dock väldigt tråkigt.

Ett annat språk jag lärt mig i skolan är franska. Läste det i 7 år, och känner idag att jag inte kommit ihåg mycket alls. Det är jättetråkigt eftersom franska är ett av de vackraste språken i världen, och det är många som pratar det också. så jag ska köpa sånna här språkkurser på band/cd och lära upp mig igen. Och behövs det gå språkkurser på riktigt.
Jag har även bestämt mig för att lära mig prata tyska, spanska och italienska också. Ojoj, jag har grejer på gång ! Och funkar det, kanske jag tar på mig nått mer avancerat ;) hehe

Aja, nu ska jag göra nått annat. På återseende !


Mån 6 dec '10



Godmorgon på er ! Blir ett kort inlägg nu, skriver kanske senare.

Vill bara säga att jag ska åka hem till Jönkan idag. Får se om jag kommer hem, det snöar fortfarande. Och ni vet ju hur de gick förra gången jag skulle åka... Hm.. SJ, SJ, SJ.. inte mina favoriter direkt !

Allefall, igår skickades rapporten in. 23.16 el dylikt. Kändes fruktansvärt skönt. Satt 7 timmar och skrev på den igår. Blev väl inte de bästa jag åstadkommit, men jag hoppas på godkänt iallafall. Och iallafall, när jag skickat in den så kändes det som att världen lyftes från mina axlar. Att jag varit Atlas (fr. grekisk mytologi) som gått runt med jorden på sina axlar och fick till slut ta ner den.

Nu ska jag snart bli upphämtad av pappa, så ska jag hem till m & p och fixa och packa de sista. Sen åker jag. Kommer sakna Freddis, men jag är ju tillbaka om 2 o ½ vecka eller så :)

ha det gott !




ps. Andra advent igår:

Andra Advent

När andra ljuset brinner
vi julklappar syr
och vi bakar kakor
och har ett fasligt styr


Lör 4 nov '10 - Mättttttt !!



En av dom bästa sakerna med att komma hem till Degerfors måste vara att få äta mamma och pappas mat. Finns inget bättre än det ! Och jag som hatar och lagat mat, och i vanliga fall får ett hemlagat mål mat i månaden kanske uppskattar till tusen att få det när jag är här. Idag har jag och Freddan blivit bjuden på pappas supergoda potatisgratäng och lövbiff till. Så jeeekla gott ! Åt hur mycket som helst, så nu är jag supermätt !

Har annars kommit en bit vidare på rapporten, men är en del kvar. Det känns ändå skönt att jag kommit en bit iallafall. För jag har haft så svårt och komma igång, och nu har jag äntligen gjort det =) känns superbra ! Hinner ju sitta imorgon med. För jag åker ju inte till Jönköping förren på måndag. Hoppas tågen har fixat sig då. Sist när jag åkte i måndags fick jag ju reda på 2 minuter innan avgång att mitt tåg var inställt. SJ i ett nötskal säger jag bara.. Och så skyller dom på fordonsbrist. Hur funkar det ? Kom iallafall med tåget till Falköping som gick en halvtimme senare, men var supernära att missa tåget till Laxå sen. Som tur var det försenat så allt som allt blev jag bara 25 minuter sen till Laxå. Men med allt krångel. Åh, hatar när det krånglar ! Speciellt när man får veta krånglet 2 minuter innan avgång. Det är riktigt dålig stil tycker jag.

Aja, nu ska jag höra med min boyfriend om vi ska åka hem till oss och ha filmmys ! Åker säkert förbi kronhallen och köper lite gött också. Det är ju faktiskt lördag idag :) och underbart skönt måste jag säga att det är.

Hare gött ! Puss hej !


Lör 4 dec '10 - rapportskrivning



Ja, idag är det lördag och hela min dag kommer säkert gå till att skriva på den där jobbiga rapporten. Den ska vara inne imorgon kl 23.59 så jag har idag och imorgon på mig. Men det ska väl ordna sig, som det brukar. Har iallafall börjat och det börjar kännas som att det kan gå. Visst, det kommer ta tid och energi, men det får bli så när man ovetande bokar in en Tysklandskryssning mitt under rapportskrivningsveckan. Men så är det. Det värsta som kan hända är att jag inte blir klar tills imorgon och får skicka in den i januari istället. Fast jag tror mer på att det kommer bli att jag inte blir nöjd med det jag åstadkommit för jag har för lite tid. Men jag ska göra mitt bästa och göra den bästa rapporten jag kan :) Kunde jag plugga till omvårdnad 3 tentan på 1,5 dag och få C i kursen ska väl de här gå bra ;)

Annars har jag inte så mycket och berätta. Har sovit hos mamma och pappa inatt, för Fredrik hade kompisar hos sig, och jag orkade inte vara där, och orkade itne gå hem sen på kvällen/natten. Tur att mitt gamla flickrum står till förfogande fortfarande ! =) Iallafall så tittade pappa & jag på Vem vet mest? och Postkodmiljonären. Jag kunde en del frågor. Sen gick jag upp och la mig och kollade i en reseguide om Rom. Hoppas på att få åka dit snart ! Rom är en vacker stad, och det är tio år sedan jag var där. Dags o få uppleva staden som vuxen och på egen begäran. Sen kom mamma hem, för hon hade varit på nån middag med jobbet. Då kollade vi på en av mina gamla tecknade filmer som heter "Panda på äventyr". Och under en sekvens i filmen tjöt jag som aldrig förr. Åh, var så sorgligt. Den lilla pandan var tvungen och lämna sin mamma för att han inte kunde klättra uppför vattenfallet. Och trots att jag sett filmen typ tusen gånger och vet att den slutar lyckligt, så tjuter jag som en bäbis iallafall ! Barnslig, jag vet ;) hihi

Nej, nu ska jag fortsätta och plugga. Ha det gott !

Blev lite nicke nyfiken - vem brukar följa min blogg el läsa någon/några inlägg ? =)


Fre 3 dec '10 - Tillbaka i Sverige.



Nu är jag och mitt resesällskap tillbaka ifrån Kiel och Tyskland. Låt och säga att det har snöat. Tåg, flyg och en del bilvägar var avstängda. Det kom ca 2 dm blötsnö som vi pulserade runt i. Men vi hade de endå himla trevligt och jag är nöjd med resan endå :) Hur vi har haft det får ni hålla er till tåls med tills jag skrivit ett inlägg om det på min reseblogg - beasresor.blogg.se.

Ikväll ska jag plugga lite och mysa med mina söta Freddis som jag saknar kanonmycket ! Annars har jag inte så mycket och berätta.

Ha det gott =)


Ons 1 dec '10 - Mot nya äventyr !



Idag är dagen med stort D. Dagen som vi så länge längtat efter ! Om lite mindre än tre timmar sitter jag och Lollo, mamma och pappa, och en massa andra glada resenärer på bussen mot Göteborg och nya äventyr i Kiel. Ska bli så sjukt roligt, men kommer sakna min Freddis alldeles otroligt mycket. Tur att jag får komma hem till honom på fredag och vara här enda till måndag. Det känns för härligt ! :)

Som dagen ser ut ska min pappa komma och hämta upp mig hos Freddan om ca 10 min. Då ska jag in på Pekås och köpa tandborste och nya batterier till kameran. Detta måste förevigas ! Så är det bara ! Sen hem och duscha och fixa sig iordning, sen stryka det som behöver strykas, sen packa de sista som behöver packa, sen vänta på Lollo tills när hon kommer, och sen drar vi. Vi anländer säkert till Götet runt 5 skulle jag tippa på. Båten går 7, så vi får väl gå på runt halv 6-6. Känner jag med och Lollo rätt vill vi nog hitta våran hytt så fort som möjligt, för att fräscha till sig lite. Sen blir den stora challangen - hitta taxfreen, hitta baren och hitta de enarmade banditerna ! Sen är kvällen igång.

Torsdag när vi är i Kiel står det shopping i pannan på oss ! Mer kan jag ännu inte förespå =)

Men men, ha det gott hemma i Sverige (o ni som kanske befinner er utanför gränsen också såklart !)

Idag drar vi ! ♥   




RSS 2.0